Wiem, że inwestycja wyda wam się dziwna i ryzykowna, ale kupowałem wczoraj TP przez cały dzień podczas spadków a dzisiaj dokupiłem znaczny pakiet po PKC na otwarciu.
Oprócz wykresu skusiła mnie dywidenda.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
pisałem ci żebyś nie zmarnował okazji przy takiej korekcie rynku a ty co partaczu??? siedziałeś na kasie nieudaczniku i teraz kupiłeś tpsa której grożą potężne kary przez Komisje Europejską no to wpie....isz kasę i życia ci braknie żeby odrobić ofermo widzisz ze gra na giełdzie nie wychodzi tobie więc zrezygnuj z niej puki jeszcze polka ma co do gara włożyć
Waffen,
nie gorączkuj się tak proszę, to wcale dla zdrowia dobre nie jest zapewniam cię i martw się wyłącznie o swoje inwestycje, tak bedzie najlepiej.
Co do MNI , to patrząc z punktu widzenia analizy technicznej klasycznej, sytuacja jest bardzo podobna jak na TPSA.
Jeśli będzie zainteresowanie , to opiszę, co mnie skłoniło do zakupu tepsy, jakie czynniki brałem pod uwagę i co zobaczyłem na wykresie.
Pozdrawiam wszystkich
Chodzik Księżycowy
Każdy ma swoje taktyki inwestowania. Ma je także chodzik. Zawsze uważałem za samobójstwo wchodzenie w spółki w których realizuje się formacja RGR.
Ale każdy ma swój rozum, swoją taktykę i swoje pieniądze.
Życzę krociowych zysków.
A wykresik TPSA wygląda tak:
http://img175.imageshack.us/img175/4499/tpsa.jpg
Jak można ci ufać,Chodziku?
Ja mam inną perełkę z branży do obserwacji na razie ale od mniej więcej pół roku mam zasadę,że gęba na kłódkę bo jak tylko coś wspomnę to dziwne rzeczy się dzieją.Za dużo płatnych naganiaczy z biur maklerskich na tym forum niestety.
A jak tam fale na TPSA? Może znajdziesz jakis pędzący trójkat albo podasz docelowy zakres +-5gr.
Prognozy masz CK wyśmienite - patrz HBP. Na dzisiaj papier jest o 76% droższy niż wynikało z genialnej falowej prognozy 2.10 w pierwszych dniach marca.
Pomysleć, ze CK chciał wszystkich uczyć i po profesorsku pouczał maluczkich.
Ps. Czy mocny sygnał kupna po 3,94 na HBP nadal jest aktualny?
Cert,
Dlatego tak jak ty, podaję teraz to co kupuję w ostatniej chwili.
Na TPSA widać 50% zniesienie fali wzrostowej, korekte płaską, klin spadkowy, oraz bardzo ciekawą formacje świecową i jej testowanie zapowiadajace wzrosty. Zakładam powstanie ruchu mierzonego, ale na dzień dzisiejszy jest to teoria ryzykowna. Tym co mnie obrażają , wybaczam jako dobry cheścijanin, olewjąc jednocześnie ciepłym moczem, zwłaszcza donosiciela do prokurakury.
Pozostałych serdecznie pozdrawiam.
Chodzik Księżycowy
Ja wcale nie podaję co kupuję.Wyjątkiem była netia ale już jej nie mam.Jak tpsa zaneguje tego ORGR-a to może być euforia ale na razie się nie zanosi.Zobaczymy.
Oj tak,a netia od tamtej pory cały czas spada,prawda?A moja spółka,która robi ORGR dała już 20% zysku i mam nadzieję,że da więcej bo dopiero przebiła linię szyi i robi ruch powrotny aby można było dopakować.Pozdrawiam.
Cert.
Jeden z kolegów napisał, ze wiosną Netia po 13 zlotych. Co prawda sam wyznaczyłem jej cene docelową znacznie wyżej ale w zupełnie innym choryzońcie czasowym. Aby móc coś tu napisać i aby mi nie zarzucano, że piszę o papierze ktorego nie mam, to kupiłem likanaście tysiecy i jeśli opór wytrzyma i nastapi korekta dokupię jeszcze. Moim zdaniem tam tworzy się formacja trójkąta wzrostowego.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
a swoją drogą inwestycja w TPSA okazuje się znakomita i jesli ktoś mnie posłuchał to jak widać zrobił dobry interes
Dnia 2010-03-09 o godz. 08:06 ~grzegorz napisał(a):
> Co myślisz Chodzik o wykresie POLNORDU?
Wszyscy poznali wyrachowanie i supercwaniactwo ChK tylko Ty jeden myślisz inaczej .A tak wogóle to serdeczne życzenia z okazji dna kobiet składam Pani Mirosławie co całą zimę przechodziła w zielonym płaszczu :) ChK = 3 X M