A tu cisza. Wszyscy zapomnieli już o artykule w Parkiecie? To wam przypomne, ze wedlug Parkietu do wejscia Cerabudu na GPW bedzie potrzebne zakup kilku cegielni. Niby wszystko fajnie, ale ten zakup zamierzaja sfinansowac z kilku (!!!) emisji akcji. Dla mnie to nie wyglada dobrze. Moim zdaniem kurs mocno spadnie, jak zazwyczaj w takich wypadkach. Popatrzcie tylko na Bioton i Petrolinvest, gdzie kazda kolejna emisja powoduje obsuwe kursu. Nie chce straszyc, tylko zapraszam do merytorycznej dyskusji o przyszlosci spolki Cerabud jak i przyszlosci kursu jej akcji.
stary widzę, że masz nieźle na..sra..ne w główce, a fakt, że pojawiłeś się na forum Cerabudu w momencie gdy notowania spółki spadają, świadczy o tym, że szykuje się niezłe wybicie (na "+" oczywiście), a gnida zwana Józkiem ma za zadanie wypłoszyć drobnicę.
Tyle w temacie.
no chyba Józek za bardzo nie wie na jakich zasadach sa emitowane nowe akcje..wiec moze niech zyje dalej ze swoja wiedza i swiadomoscia..my zarabiamy dzieki takim jak on :D hheh pozdro Józek tak trzymaj
Artykuł w Parkiecie to wypadkowa oświadczeń zarządu. Prezes nie strzeliłby sobie w stopę ujawniając fakty w gazecie przed opublikowaniem raportu bo to jest karalne. Poza tym ktoś uprawia demagogię i propagandę mówiąc o kilku emisjach. Jeśli mogę coś zasugerować tak znamienitym Forumowiczom to istnieje kilka sposobow finansowania inwestycji w spółkach prawa handlowego. Jak sądzę zarząd wybierze najbardziej optymalną formę finansowania zakupu dla firmy. Chyba, że firma to wydmuszka...
No ale obserwując zainteresowanie to raczej jest to niemozliwe. Należy oddzielić dwie rzeczy spekułę na akcjach i inwestorów którzy podchodzą do firmy w sposób długofalowy. Wiem że szybka i łatwa kasa to jak laska w przerwie meczu przy zimnym piwku, ale takie strzały zdarzaja się tylko czasami. Trzeba trochę czasu i pracy żeby zarobić na wybranej spółce. Pozdrawiam Inwestorów a naganiacze niech zadowolą się okruchami z pańskich stołów.
obronilismu poziom 31 groszy wiec nie jest zle, ci co zostali na papierze to ludzie ktorzy albo maja juz jakies doswiadczenie na gieldzie albo wyksztalcenie ekonomiczne i jakis tam Jozek im nie strasznu
ja upilem juz 3 raz po 39 g dikupilem po 31 i bede na czysto przy 34g ale bede trzymal i taniej jak po 47 nie oddam
Siedze na gieldzie juz troche czasu i jedno wiem napewno: w takich sytuacjach jak teraz na papierze zostali tylko naiwni leszcze, którzy chcą odrobić straty, bo drogo kupili. Grubi sie zbiegną, ale za dwa-trzy miesiące, jak zmęczeni wyczekiwaniem leszcze będą oddawać po kazdej cenie byle tylko sie tego nieszczesnego papiera pozbyc.
no widzisz i ten sam blad co przy innej mojej wypowiedzi, nie czytasz ze zrozumieniem, napisalem ze nie oddam nizej 47 wiec znaczy to ze bede trzymal do tego poziomu, a jak spadnie to jeszcze kupie w promocji
Leszcz to jesteś ty, bo bezskutecznie próbujesz manipulować leszczyną. Pleciesz te same głupoty od tygodnia i nie zauważyłeś że jesteś ignorowany. Najwyraźniej masz do czynienia z ludźmi inteligentniejszymi od siebie. Jesteś jak zacięta katarynka z tym swoim starym artykułem. Niestety Mitrowski ma większą moc sprawczą od ciebie matole. Ludzie czekają na wynik WZA, a twoje szczekanie będzie ignorowane. A co do weekendu, to ludzie mają ciekawsze rzeczy do robienia niż czytanie twoich bredni.
Józefie przejdż na petroliny tam możesz sobie poużywać ,chciałbym kupić po 10 zł. a tą groszówkę zostaw dla innych, a wy panowie proszę nie odpisujcie i nie będzie problema.