Jak to jest, że OPO tworzy sklepy zagraniczne, dostaje co chwila dofinansowania z UE itp, po raporcie za IVkw jest całkiem w miarę, + info o przejciu domen konkurencj czyli OPO jest LIDEREM SWIATA OPON w INTERNECIE a czubki oddają papier za śmieszny kurs! CZYM? się takie matoły kierują?
10zł to bez zająknięcia powinno byc a do konca roku powrót na 18!
dlatego, ze jest wielu posiadajacych papier to leszcze, sypia po taniosci. Spolka z super perspektywami, papier moze i powoli ale bedzie rosl w sile, tak jak spolka
Dnia 2010-02-26 o godz. 13:47 ~działacz napisał(a):
> Jak to jest, że OPO tworzy sklepy zagraniczne, dostaje co
> chwila dofinansowania z UE itp, po raporcie za IVkw jest
> całkiem w miarę, + info o przejciu domen konkurencj czyli
> OPO jest LIDEREM SWIATA OPON w INTERNECIE a czubki oddają
> papier za śmieszny kurs! CZYM? się takie matoły kierują?
> 10zł to bez zająknięcia powinno byc a do konca roku powrót
> na 18!
Też mnie ciekawi dlaczego Oponeo nie poszło w górę po takich infach.
Dla przykładu wczoraj spółka z NC Oponix.pl S.A poinformała, że podpisuje umowę inwestycyjną i buduje tym samym grupę aby przejść na Rynek Regulowany to jej kurs w szczycie wzrósł o 16% a obroty od 13.25 kiedy o tym poinformowali wyniosły 2,5 mln.
NIe wiem czy nie jest tak, że Oponeo ma póki co już wyczerpany potencja.ł wzrostu i taki infa są już zawarte w obecnej wyceni.
Albo druga wersja, że rynek doceni to w najbliższej przyszłości
Ale ja tu widzę, że fundusz już od dawna wywala. I być może to sypanie zniweczyło ostatnie silne wybicie oraz udaremniło pokonanie pułapu cenowego 8 zł za akcję. A w rezultacie doprowadziło do powrotu, do kanału w którym Oponeo znajduje się od przeszło roku.
Mieli 6.41% - 812,997 szt akcji.
Po zejściu poniżej 5 % dopiero musieli powiadomić, mają 660 381 szt akcji.
Na dzień 23 lutego 2010 rok mają 4,42 % - 560 381 szt akcji.
jestem z tych co inwestuja swoje pieniadze to codziennie obserwuja co sie dzieje
zgadzam sie z Toba tez zastanawiałem sie kto tak sypie ..
zaczeło sie w grudniu
pakietówa 100 tys była dogadana cena rynkowa na sesji ale tez były poza sesja a tutaj cena była smieszna
mysle ze dzisiaj tez oni tez sypali pozostało im troche jeszcze
ale mysle ze niedługo na sesji czeka nas pare pakitów tak to widze
Tylko głupcy oddają perełke.Ostatnimi czasy myślałem sobie, kto jset na tyle "mądry" ze sprzedaje akcje po tak fantastycznych wynikach, komunikatach o przejęciu? W tej spółce FF jest mały, c/wk świetne. Komunikat puszczony o tym. ze fundusz sprzedał/sprzedaje swoje akcje ma za zadanie nic innego jak pozbawić was akcji. Nie znam żadnego funduszu, który pogardził by taka spółką,. Jutro oczekuje ze trochę papieu po taniej cenie złapie :))) Czekamy na komunikat o zachodzie :)
to nie tak
oni podjeli decyzje w tamtym roku pare miesiecy temu i ja realizuja i gdyby nie to to bysmy 8 pln mieli juz za soba ale spokojnie
troche sie pomylili i teraz nie wiedza co zrobic głupio tak znowu wracac nie spodziewali ze to wszystko tak sie potoczy
nie ma ludzi nie omylnych..
no to wiele wyjaśnia skoro fundusz szuka gotówki i zmienia portfel to ich problem szkoda tylko że to nie pozwoliło aby kurs złamał 8 pln ... tylko z 2 strony patrząc nadal jest w miarę stabilny a spółka jest w miarę ciekawym kąskiem i tylko czekać aż ktoś duży weźmie spółkę do swojego portfela. to będzie szybka akcja i myślę że 30 % w tydzień.
może nie mam wiele tego papieru ale chyba zaryzykuje i dokupię.
czekam i ja na info o handlu zagranicznym bo 80% rynku handlu oponami w internecie oponami oraz 7-8% tynku krajowego to spory sukces.
Szkoda mi tych frajerów, którzy zanoszą swoje pieniądze do różnych TFI- pozbywanie sie oponek w obecnej sytuacji graniczy z głupota, co za mondzioły siedzą w tej operze...