• Józek i jego prognozy Autor: ~kuba_cube [188.93.162.*]
    Mamy przed soba walne i na walnym glosowanie przejscia na regolowany, luck up,

Po pierwsze, przejscie na wyższy poziom GPW zalezne jest od poziomu 44 groszy.

dlatego nowej emisji nie bedzie dopuki tego warunku nie spelnia a jezeli cos takiegozrobia to beda musieli wyemitowac gigantyczna ilosc akcji , aby miec te 10mil euro to przy zalozeniu ze akcje bedo po 0.2 ich liczba bu byla 205000000 mil a w obrocie jest bodajze 11000000.

Sami wsadzili by sobie nóż w plecy, i na pozostale cegielnie nastepne emisje? to bylby bioton 2

Dlatego jak bedzie emisja to nie bedzie niższej ceny jak 44 gaby nie trzeba bylo drukowac ton akcji.

po drugie Józiu gdzies napisal "do zobaczenia na 0.2 " czyli taniej chce kupic

hasło do walnego - nie dajcie sie wyleszczac
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Józek [83.252.164.*]
    Nie wiem kto ci nagadal tych glupot o jakiejs barierze 44 groszy, ze "musi tyle byc". Na razie jest 33 grosze i leci w dol. Nie dziwota, bo planuja nowe emisje, jak podala gazeta Parkiet:

http://www.parkiet.com/artykul/7,895674_Cerabud_chce_przejsc_z_NewConnect_na_GPW.html

A nowa emisja jak wiadomo równa się zwała.
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~kuba_cube [188.93.162.*]
    To milo ze nie spisz i wlasnie sam zdemaskowales sie jako marny inwestor

kazda spolka aby wejsc na rynek regolowany GPW musi miec kapitalizacje 10 mil euro co daje okolo 41000000 PLN wez teraz pomnóż sobie wszystkie akcje creabudu przez 44 i po zobaczeniu wyniku podkul ogon i nie pisz wiecej
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Józek [83.252.164.*]
    To ty chyba udajesz, ze czegos nie rozumiesz. Zamiast sztucznie ciagnac kurs w gore (juz i tak niebotycznie wyciagniety przez spekule) moga rownie dobrze dodrukowac drugie tyle akcji i kapitalizacja bedzie taka sama.

Kapujesz czy na matematyke nie chodziles w szkole?

Zreszta artykul w parkiecie mowi jasno, ze beda nowe emisje pod wlasnie kapitalizacje na wejscie na GPW. Wez najpierw przeczytaj uwaznie:

http://www.parkiet.com/artykul/7,895674_Cerabud_chce_przejsc_z_NewConnect_na_GPW.html
    tak tylko zakladajac ze bedzie emisja i kurs bedzie 0.2 grosza to bedzie 114000000 akcji i ktos to musi kupic, bo napewno nie kupi tego zarzad :-), i co kupi to jakis dom inwestycyjny i zarobi na zwaleniu kursu do 0.2, ciekawe jaki zarzad na to pujdzie spolka straci wiarygodnosc a kurs nie zatrzyma sie na 0.2 tylko 0.1 i znowu nie maja kapitalizacji a chca jeszcze 3 cegielnie i sie okarze ze nie bedzie czego zwalac na nastepne zakupy

odpowiedz na wszystkie pytania bedzie po walnym i jezeli wniosa wniosek o jakas emisje i bedzie ona oscylowala okolo 40 groszy za akcje to nic sie nie stanie
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Józek [194.237.142.*]
    A od kiedy to emisje robi sie po maksymalnych cenach z rynku? Podaj mi jeden przyklad spolki, ktora tak zrobila.

Zastanow sie - emisja musi byc po cenie nizszej niz kurs rynkowy, bo inaczej nie znajdzie sie frajer, kto by chcial to kupic, skoro moze taniej na gieldzie. Nie ma takiej opcji, zeby nowa emisja byla po 40 gr. Tym bardziej, ze spolka wchodzila na gielde po 10 groszy czy jakos tak. Kurs urusl czysto spekulacyjnie, ale niemozliwe jest przeprowadzenie emisji po takim sztucznym kursie, kazdy to wie. No chyba oprocz Ciebie.
    chyba nie czytales tego co napisalem, jaki zarzad pójdzie na to aby sprzedac akcje komus kto potem uwali kurs sprzedajac te akcje i na nastepne 3 cegielnie zrobia to samo? to na nastepne kurs bedzie za niski bo juz nie bedzie jak zejsc nizej i nikt ich nie kupi, tak przedstawiles nowa emisje emisja= zwala kursu

ale co tam nie bede sie z toba sprzeczal mam LUGa zez a tam przecudowne info
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Persen [217.116.98.*]
    Józek,

Wiem że nie warto z Tobą dyskutować, ale spróbuję. Przeczytałem artykuł. Artykuł z 9 lutego, więc dość stary. Po publikacji artykułu kurs osiągnął 47 groszy. Coś świta Tobie?

Wejście na giełde ma być ogłoszone 7 marca. Od tego czasu liczona jest średnia kapitalizacja zeby sie zakwalifikować na głowny parkiet. Nie zdajesz sobie sprawy ile czasu zajmują procedury emisji papierów. Potrafisz ocenić jaki jest minimalny czas wprowadzenia do obrotu nowej serii akcji? Proszę zaskocz mnie i napisz. I udowodnij mi że emisja musi się wiązać ze zwałą. Tym bardziej że emisje mają być pod zakup cegielni, a nie nowego maybacha dla prezia.
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Józek [194.237.142.*]
    A gdzie jest napisane kiedy Cerabud ma wejsc na GPW? Rownie prawdopodobne, ze dopiero jak bedzie emisja, czyli za pare miesiecy.

A co do kursu 47 groszy to nie badz smieszny. Dobrze wiesz, ze to czysta spekulacja i nie ma nic wspolnego z realna wartoscia spolki.
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Janosik [212.244.68.*]
    ujmę to tak kupuj plotki sprzedawaj fakty - i przestańcie już pitolić
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Persen [217.116.98.*]
    Hehehe,

47 groszy to fakt, a twoje 20 groszy o któych piszesz to jest śmieszne. A cer to spekulacyjna spółka.

A gdzie jest napisane ze wchodzi na GPW i jak sie liczy kapitalizację?? Chłopie poczytaj sobie trochę, czy ja musze ciebie doszkalać? PRzecież jesteś guru i pozjadałeś wszystkie rozumy. Odpowiedz na moje pytanie kiedy mozemy oczekiwać emicji papiera. Wysil się. Chcesz być traktowany poważnie, zasłuż na szacunek.
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~matematyk [83.11.134.*]
    dobrze gadasz
    nie dajcie sie najciągnąć spekulantom !
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~cerabud [83.26.221.*]
    Józek koniec ferii plecak i do szkoły ale już
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Robert K [79.163.101.*]
    3. Informacja Zarządu na temat aktywności, jaką w okresie objętym raportem Emitent podjął w obszarze rozwoju prowadzonej działalności.
    W okresie IV kwartału 2009 roku Zarząd Spółki zintensyfikował działania w celu pozyskania nowego zakładu produkcyjnego . Istnieją realne podstawy aby stwierdzić iż powyższa operacja (nabycie nowej cegielni) będzie miała miejsce w ciągu najbliższych miesięcy (nawet do końca I kwartału 2010 roku.
    Spółka rozpoczęła przygotowania do sezonu produkcyjnego 2010 ,w którym to planuje rozpoczęcie eksploatacji nowego złoża gliny w Chotyłowie.
    Istotną informacją jest fakt rozpoczęcia przygotowań do produkcji nowych elementów ceramicznych (pustaki typu MAX , profile K3) w sezonie 2010 w celu dywersyfikacji oferty.
    W celu realizacji strategii rozwoju Spółki powołano CERABUD DYSTRYBUCJA Spółka z o.o. Przedmiotem działalności nowego podmiotu będzie sprzedaż hurtowa produktów CERABUD S.A. oraz sondowanie rynku i przygotowywanie analiz pod kątem zapotrzebowania na konkretne grupy asortymentowe wyrobów ceramiki budowlanej. Na chwilę obecną CERABUD Spółka z o.o. między innymi przygotowuje szczegółową analizę wybranych regionów kraju pod kątem możliwych przejęć nowych zakładów produkcyjnych przez CERABUD S.A.
    Prezes Zarządu
    Maciej Orzechowski
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Janosik [212.244.68.*]
    To już dawno wiemy
  • Re: Józek i jego prognozy Autor: ~Robert K [79.163.102.*]
    Ale ja tylko przypominam jak myslicie dlaczego taki marazm jest
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać