3. Informacja Zarządu na temat aktywności, jaką w okresie objętym raportem Emitent podjął w obszarze rozwoju prowadzonej działalności.
W okresie IV kwartału 2009 roku Zarząd Spółki zintensyfikował działania w celu pozyskania nowego zakładu produkcyjnego . Istnieją realne podstawy aby stwierdzić iż powyższa operacja (nabycie nowej cegielni) będzie miała miejsce w ciągu najbliższych miesięcy (nawet do końca I kwartału 2010 roku.
Spółka rozpoczęła przygotowania do sezonu produkcyjnego 2010 ,w którym to planuje rozpoczęcie eksploatacji nowego złoża gliny w Chotyłowie.
Istotną informacją jest fakt rozpoczęcia przygotowań do produkcji nowych elementów ceramicznych (pustaki typu MAX , profile K3) w sezonie 2010 w celu dywersyfikacji oferty.
W celu realizacji strategii rozwoju Spółki powołano CERABUD DYSTRYBUCJA Spółka z o.o. Przedmiotem działalności nowego podmiotu będzie sprzedaż hurtowa produktów CERABUD S.A. oraz sondowanie rynku i przygotowywanie analiz pod kątem zapotrzebowania na konkretne grupy asortymentowe wyrobów ceramiki budowlanej. Na chwilę obecną CERABUD Spółka z o.o. między innymi przygotowuje szczegółową analizę wybranych regionów kraju pod kątem możliwych przejęć nowych zakładów produkcyjnych przez CERABUD S.A.
Prezes Zarządu
Maciej Orzechowski
Ciekawe dlaczego prezes nie wspomnial o nowych emisjach akcji.
Bo leszcze - pytanie do was - jak myslicie za co kupia te nowe cegielnie? Odpowiedz byla w artykule w parkiecie, ale wy jak, jak to leszcze, wolicie zaklinac rzeczywistosc. Tak, napewno spolka ma kase na te przejecia, tylko jej nie pokazuje, bo trzyma w skarpetce.
Ech, zal mi was.
Oby nie bylo emisji, oby nie bylo emisji, matko boska, oby nie bylo emisji... :)
Trochę poczytaj. Dowiesz się że emisje nie są jedyną formą pozyskania środków dla firmy. Słyszałeś o czymś takim jak obligacje? A może słyszałeś o czymś takim jak kredyt? Albo o innych źródłach?
To proste. O to że wprowadzasz w błąd sugerując że w następstwie nowych emisji będzie zwała. I pewnie możesz mieć tu rację. Tylko że Ty sugerujesz że to będzie TERAZ. A ja Ci napisałem że najbliższa nowa emisja możliwa będzie dopiero za dłuższy okres czasu. Do tego momentu akcje mogą rosnąć. Lub maleć. Nie podejmuję się prognozy.
Czy dobrze zrozumiałem z Twoich wypowiedzi (bez argumentów) że próbujesz wpłynąć na spadek kursu akcji? Zapewne by je tanio kupić? Jeśli tak to nie bądź taki nachalny bo ktoś może to zrozumieć jako próbę manipulowania kursem. Konsekwencje znasz.
Ale ja nie probuje manipulowac kursem, tylko ostrzegam innych, ktorzy nie wiedza, bo nie doczytali, albo nie potrafia czytac, albo nie rozumieja co czytaja, ze bedzie nowa emisja (i to niejedna - wedlug informacji z Parkietu), a znajac realia gieldowe emisja = zwalenie kursu. Nie wiem kiedy to bedzie, ale taka perspektywa stawia pod znakiem zapytania gloszone tutaj prognozy o rychlym wzroscie akcji do niebotycznych poziomow. Pisze to w trosce o nieswiadomych niebezpieczenstwa leszczy.
za to pisanie jak głosisz "w trosce o nieswiadomych niebezpieczenstwa leszczy". Tutaj. Na giełdzie. Miejscu do zarabiania pieniędzy. Oczywiste że masz w tym jakiś interes finansowy. Albo chcesz spadku kursu by zakupić tanio, albo pracujesz dla kogoś takiego.
Zamykam dyskusję.
Niech każdy wyciągnie odpowiednie wnioski.
Masz racje, lepiej zamknac dyskusje, ja ide spac, jutro prognozuje zwale na Cerabudzie.
No bo jak nowa emisja, to zwala jest pewna, takie jest moje zdanie.
A zwlaszcza stawia to pod znakiem zapytania sens dlugoterminowego inwestowania w Cerabud, bo co bedzie, jak nowe emisje zdoluja kurs do 10 groszy? Ja tam wole chuchać na zimne, i zeby nie bylo ze nie ostrzegalem. Ja nie kupuje, wy robcie jak chcecie, nikogo nie namawiam do sprzedazy, ale do zakupu tez nie.