Oponeo.pl przejmie spółkę Favonia Polska za 13,2 mln zł 20:05 24.02.2010
środa
24.02. Warszawa (PAP) - Oponeo.pl przejmie 100 proc. udziałów spółki Favonia Polska, która prowadzi sklepy internetowe w domenach opony.pl i ogumienie.pl za 13,2 mln zł. Oponeo.pl planuje zrealizować zakup udziałów ze środków własnych (5,7 mln zł) oraz emisji 1.267.600 akcji skierowanych do Favonia Trading Ltd. lub środków własnych (7,5 mln zł) - poinformowało Oponeo.pl w komunikacie.
W środę 24 lutego złożona przez Oponeo.pl oferta nabycia spółki Favonia Polska została zaakceptowane przez Favonia Trading Ltd.
Umowa w sprawie nabycia udziałów spółki Favonia Polska ma być podpisana 25 lutego.(PAP)
http://gielda.wp.pl/POD,6,a,1,b,1,c,11,index.html?P%5Bnumer%5D=12015834&P%5Bobr%5D=pa&ticaid=19b3f
> ją. OPONEO PL cały rynek w Polsce będzie trzymać w garści.
> Do tego dobre wyniki za IV kwartał 2009 r.
Brać z rańca
> PKSem na otwarciu!!!
"OPONEO PL cały rynek w Polsce będzie trzymać w garści. "
Śmieszne co piszesz 85 mln zł przychodu nawet jeśli dodadzą sobie tę "okazyjnie" kupioną domenę to ich udział w całym rynku oponiarskim może wyniesie ok 2%
Poczytaj trochę raportów nt tego rynku abyś się nie kompromitował
nieźle im idzie, ciekawe co władze spółki sądzą o nowym serwisie motointegrator.pl, gdzie można kupić opony i jednocześnie wybrać warsztat do montażu. muszę przyznać że baza warsztatów jest imponująca. w mojej lokalizacji znalazłem 5 warsztatów do których mam 10 min jazdy, nawet nie wiedziałem o ich istnieniu. przydało by się żeby Zarząd Oponeo pomyślał o podobnym rozwiązaniu
Wszystkie te "pozytywne" wieści o kant dupy potłuc. Kurs kisi się od dawna w okolicach 6 złotych i lepiej nie będzie. Chyba, że na rynkach zapanuje euforia, ale na razie nam to nie grozi, a jak będzie drugie dno to kurs zejdzie znowu w okolice 4 zł.
no ciekawe wieści z tej społeczki, ostatni kwartał dobry, widać zahamowali tendecje spadkową, a listopad 2009 był najcieplejszy od lat, można sie zastanawiać jak wysokie będą przychody w 2010 roku, bez zagranicy i opony.pl powinno być co najmniej tak samo dobrze jak 2009, ja szacuje ich na 100 mln zł, gdy dołączymy opony.pl(20mln) i zagranice kilka?kilkanaście? to powinno być całkiem nieźle. Przy 130 mln liczyłbym na 6-9 mln netto, co może ale nie musi spowodować hossę na kursie
Rośnie i rośnie aż w końcu urośnie :) Jestem ciekaw jaka będzie decyzja odnośnie inwestycji poniesionych na zachodzie? Tylko głupcy sprzedają oponeo. Wystarczy prześledzić ile dofinansowań na projekty dostali w ostatnim czasie :) i jaki zamiar maja odnośnie dalszych inwestycji i GDZIE :))))))