Oponeo.pl miało 2,01 mln zł zysku netto w IV kw. 2009 r., spadek o 12,6% r/r
ISB - Biznes
24 Lut 2010, 18:16
Warszawa, 24.02.2010 (ISB) - Spółka Oponeo.pl miała 2,01 mln zł jednostkowego zysku netto w IV kw. 2009 roku wobec 2,30 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Zysk operacyjny wyniósł 2,33 mln zł wobec 2,72 mln zł zysku rok wcześniej.
Przychody wyniosły 37,70 mln zł wobec 39,84 mln zł rok wcześniej.
Narastająco w I-IV kw. 2009 roku spółka miała 1,84 mln zł jednostkowego zysku netto wobec 6,02 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 85,66 mln zł wobec 94,28 mln zł.
Niezłe, niezłe.Trochę mnie zaskoczyli. Spodziewałem się dużo gorszych. A tu taka miła niespodzianka. Powtórzę się. Wyniki za I kw 2010 r będą miodzio. Sami zobaczycie.
Może jutro i w najbliższych dniach jeszcze jakiś rozczarowany wynikami inwestor się wysypie z akcji, a potem do końca roku stopniowe wzrosty. Ta spółka najgorsze ma już za sobą.
no fajnie- dobre wyniki za 4Q i info o przejęciu co w praktyce daje monopol w internetowym handelku oponami. Jesli tak ma wyglądać oponeo to stwierdzam że moje kilka kilo jest stanowczo za mało. Budzik nastawiony, może rano cos wychapię...
Tylko głupcy oddają taką spółkę. Po dobrych wynikach i fantastycznych komunikatach kurs nie poszybował w gór, dlaczego. Bo ludzie z otoczenia prezzio nie zebrali wystarczającej liczby akcji. Zastanawia mnie to kto chce tak zniżyć kurs :))? ? Fakt faktem, że podaż do 7zl jest duża i trzeba poczekać aż niecierpliwi/przestraszeni oddadzą na niższych poziomach.
stary to nie jest ten wątek..
idz na spacer i nie szukaj amatorki..
które biuro maklerskie ?
to ze troche uwalicie i myslicie ze znajdziecie naiwnych..
haha
zycze powodzenia:)
Czlowieku , wynik jednostkowy za najlepszy 4Q gorszy o 66% od 2008 , a po tym zadęciu na handel internetowy w całej Europie i zimówkami na Marsie to po prostu KATASTROFA!!!!!!!!!!!!! A idą chude trzy kwartały!!!
baniak jest jeden problem...
czemu napisałes 3 kwartały ?
a co juz pierwszy juz ci uciekł?
hehe
tez słaby?
jak reszta..
ty inwestujesz czy naganiasz ?
ja ci napisałem krótko...
nie oddam ani jednej akcjiiii..
niech leci niech sie wali ale wiem jedno
Widać, że chcą odebrać ostatnie akcje po zaskakująco niskiej cenie. Wszyscy liczyli, że po tak świetnych komunikatach spółka poleci w kosmos. Jak widzieliśmy spółka ani drgnęła. P o robić wykup na wyższych poziomach? Lepiej od znieceirpliwionych odebrać niżej co było widać na drugi dzień. W czasach komunistycznych takich ludzi nazywano cwaniaczkami, w czasach mocno rozwiniętego kapitalizmu nazywa się ich biznesmenami :))))
jest tylko jeden problem..
ciezko cokolwiek grubszego wziasc bo nie ma tego wiele...
a pozatym baniak to co było to juz historia ....
jak chcesz odemnie kupic akcje to sie ze mna skontaktuj
moze sie dogadamy ale pare złociszy bedziesz potrzebował miec w kieszeni...
baniak napisz cos bedzie ciekawie:)
miedzy nami jest taka róznica ty jestes w pracy a ja w domu :)
odpoczywam...
ciezko pozbywac sie akcji i nic z tego nie miec...
jeszcze troche a nie bedzie z kim pisac bo z roboty wylecisz...
nie ze mna te numery Bruner...
juz przeszedłem szkołe zycia
zostałem rzucony na głęboką wode
boryszew lato 2009
najpierw - 20%
potem + 100%
i wszystko jasne:)