• Ponowny wzrost Autor: ~dagobama [83.21.18.*]
    Już niedługo skończy się zbieranie i ruszymy (oczywiście N). Pytanie jak daleko tym razem?
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~Czysty [83.238.221.*]
    Argumenty
    Fajnie by było :) pozdro...
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~Kaziu [79.139.16.*]
    Dokupilem, teraz czekam na dalszy przebieg a gotoweczki jest jeszcze sporo, pozdrawiam cierpliwych
  • Re: Ponowny wzrost Autor: nandrzejek [109.95.144.*]
    szczęściarz z gotóweczką jakbyś miał za dużo
    to ci podam nr konta też bym dokupił
    ha ha
    pozdrawiam..........
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~TYLDA [213.155.188.*]
    SZKODA TYLKO ŻE TANIEJ NIŻ 0.23 NIKT NIE SYPIE I TRZEBA DOKUPYWAĆ PO O.23, NO CÓŻ, PROMOCJA POWOLI SIĘ KOŃCZY...WALNE TUŻ TUŻ
    tu sypaczy za wielu nie było taktyka na wyniszczenie
    specjalne zaniżanie pod inwestora
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~dagobama [83.21.36.*]
    Argumenty? Popatrz jak kurs ostatnio spadał a AD stoi na tym samym poziomie. Wniosek: zbieranie trwa.
    Szanowny Panie,

Bardzo trudno jest wyciągać wnioski i formułować jednoznaczne oceny na podstawie kilkunastodniowej obserwacji kursu spółki notowanej na rynku NewConnect.

Niestety tajemnicą poliszynela jest to, że nie zawsze bieżący kurs bazuje na fundamentach ekonomicznych spółki i komunikatach kierowanych do rynku.

Dlatego w każdym wywiadzie i rozmowach z inwestorami podkreślam i namawiam inwestorów to patrzenia na inwestycję w naszą spółkę w perspektywie co najmniej średnioterminowej

Pozdrawiam serdecznie,
    Bogusław Bartoń
    a
    tu
    argumenty
    JUTRO BĘDZIE ODBICIE...
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~ben [62.29.167.*]
    jutro bedzie tak samo jak dzis i kilkunascie sesji wstecz - dopoki nie ustali sie cena emisji wszelkie proby wybicia beda tlumione. leszcze sie wyleszczowali i nie maja juz siana zeby zwiekszyc obrot, po prawej co chwile ktos tlumi kurs puszczajac po 23 gr a po lewej na 22 poustawiani sa dtraderzy ktorzy beda probowac realizowac zysk na 24
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~dagobama [89.75.88.*]
    Ja bym stawiał na przyszły tydzień ale nie obrażę się jak będziesz miała rację.
    Zdołowali kurs i to na dość niskich obrotach teraz jak juz malo kto oddaje to kurs bedzie krazyl jeszcze jakis czas na tym poziomie. Ja jeszcze sobie dokupie ale poczekam bo nigdy nie ma pewnosci czy jeszcze raz nie zaatakuja 20 groszy zawsze to 3 grosze taniej a tym sam wiekszy zarobek jak zacznie rosnac, pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~Garimpeiros [87.207.227.*]
    jesli dzis sie zamknie na 0.25 to od jutra mamy wzrosty!
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~rusek [195.136.113.*]
    małe szanse.
    Ktoś blokuje 0.24
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~Koziol [62.29.167.*]
    ciezko bedzie przejsc 24 - na 25 polowa mniej sie ustawila
    niech kazdy kupi po pare groszy to rozbierzemy batona, wykres jest ladny sa duze sznse, ja dla przykladu jako pierwszy biore 2000
    Nie no piękny ruch.!!!!:)
    To ja wziałem 4500 moze razem cos zdzialamy :)
    To kto bierze kolejne porcje????
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~Koziol [62.29.167.*]
    nareszcie zaczely schodzic 24 groszowki
    0,22 UKLEPANE, POZOSTAJE 0.23 UKLEPAĆ, CHYBA ŻE JAK PISAŁAM WCZORAJ ODBICIE DZIŚ BO NIE MA CHĘTNYCH DO ODDAWANIA,
    ALE KTOŚ CIĄGLE ZBIERA, A NA SPRZEDAŻY STRASZY, TAK JAK TERAZ 20000 ZGARNOŁ PO 0.24 BO POSTAWIŁ 20000 NA 0.25....
    POZDRAWIAM
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~WQRWN [62.29.167.*]
    To nie zbieranie tylko zbijanie - fi....ut jeden po raz kolejny wystawil S ponizej K zeby czasem nie wybilo. I tak bedzie dopoki nie ustali sie cena emisji a wiec nie wczesniej niz 1 polowa marca - najpierw wz musi zatwierdzic ustawe. Jestesmy bici w plecy w imie interesow grupki osob. Wiem jedno - jak juz wyjde z OR to napewno juz nie wejde w to manipulowane g.
    też nie podoba mi sie jawne granie w hu.a na tej spółeczce
    ale jeszcze wytrzymie a potem zobacze co dalej
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~dagobama [83.21.38.*]
    Moim zdaniem obroty są wciąż za małe aby nastąpiło zdecydowane wybicie. Ale poczekamy zobaczymy. Prognozę że nastąpi to w przyszłym tygodniu podtrzymuję. Narka
    na spadkach to chyba raczej dobrze ze nie ma obrotow, jak bedzie wybicie to i obroty sie pojawia, takie moje zdanie
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~tylda [213.155.188.*]
    ciągle ktoś straszy, ale nie ma chętnych do sypania, teraz trzeba 0.23 uklepać i tak po groszu do przodu...
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~tylda [213.155.188.*]
    ale sie ktoś bawi i straszy, no cóż kolesiowi nikt nie sypnoł po 0.23
    pozdrawiam i do jutra
    ale sie ktoś bawi i straszy, no cóż kolesiowi nikt nie sypnął po 0.23
    pozdrawiam i do jutra
    No nie wiem co to za zabawa, ten kto tak doklada na 2 groszy jutro moze zostac bez akcji i tego mu zycze.
    jakby zbili na 0,22 to średnia za luty wyjdzie 0,2485
    teraz musimy cierpliwie czekać co wymyślą na NWZA
    ANDRZEJEK, ŁADNIE KTOŚ DZIŚ ZEBRAŁ, KASE BĘDE WE WTOREK MIAŁA, MOŻE DOKUPIE JESZCZE PO 0.23
    to sie musisz pospieszyć długo już nie będzie
    sie kisił na tych poziomach w przyszłym tygodniu walne
    a póżniej wysyp komunikatów /nowy inwestor// cena nowej emisji//
    co za spółke chcą przejąć// tak więc już nie masz dużo czasu na zakupy
    pozdrawiam.........
  • Re: Ponowny wzrost Autor: ~nikon [62.29.167.*]
    za jaki okres biora srednia do wyceny emisji ?
    średni kurs akcji za ostatni miesiąc

OneRay Investment podwyższy kapitał
    Spółka wyemituje akcje z wyłączeniem prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy.
    Emisja obejmie od 3 do 10 mln akcji. Obecnie kapitał zakładowy dzieli się na 30,4 mln papierów.

Akcje serii E zostaną zaoferowane w ramach oferty prywatnej po cenie, którą ustali zarząd.Mają być opłacone gotówką, a umowy objęcia akcji mają być podpisane nie później niż 16 kwietnia.

Wyłączenie prawa poboru uzasadniono tym, że kapitał jest niezbędny spółce do rozwoju działalności, a wielkość dokapitalizowania przekracza możliwości finansowe dotychczasowych akcjonariuszy.

O emisji zdecyduje WZA, zwołane na 3 marca.
    Przeznaczenie środków z nowej emisji

Środki z nowej emisji zostaną przeznaczone na zwiększenie zaangażowania w spółce portfelowej eXant Software Polska Sp. z o.o., a także na sfinansowanie nowego projektu. Ze względu na trwające negocjacje OneRay Investment nie chce na razie zdradzać szczegółów nowej inwestycji. Na moment obecny wiadomo jednak, że istniejąca od 8 lat spółka działa na pograniczu informatyki, automatyki i telekomunikacji, a rozwijany przez spółkę produkt reprezentujący polską myśl techniczną konkuruje z światowymi dostawcami podobnych rozwiązań. Pozyskane środki mają zostać przeznaczone na poszerzenie kadry niezbędnej do zwiększenia udziałów w rynku oraz przekroczenie progu rentowności.

Nowa emisja, w czasie której spółka zamierza uplasować od 3 do 10 mln akcji, planowana jest na przełomie I i II kwartału 2010 roku. Spółka nie poinformowała jakie są planowane widełki cenowe. W czasie ustalania ceny emisyjnej pod uwagę brane będą jednak takie aspekty jak wycena fundamentalna spółki obejmująca wycenę obecnych projektów portfelowych oraz wycenę planowanej inwestycji, średni kurs z okresu poprzedzającego emisję, a także dyskonto wobec bieżącej wyceny.
    Od momentu debiutu cena akcji na zamknięcie tylko raz spadła do poziomu 0,19 zł, natomiast w czasie trzech pierwszych tygodni lutego cena walorów spółki wahała się między 0,21 a 0,29 zł.

Już wkrótce można będzie osobiście zadać pytanie odnośnie planów spółki i szczegółów oferty. 4 marca 2010 roku o godzinie 12.00 odbędzie się bowiem czat giełdowy z udziałem Bogusława Bartonia, Prezesa Spółki OneRay Investment, który odpowiadać będzie na pytania Internautów dotyczące nowej oferty. Już dziś zapraszamy do zadawania pytań na stronie www.czat.ipo.pl.

Spółka OneRay Investment od 8 października 2009 roku notowana jest w alternatywnym systemie NewConnect GPW w Warszawie. Autoryzowanym Doradcą spółki jest Capital One Advisers Sp. z o.o..
    Nudy.... ale swoja droga ladnie trzymaja kurs zeby nie wybil sie powyzej 24 groszy mam nadzieje ze gora do maja skoczymy na minimum 40 groszy
    Ciekawe czy w nstępnym tygodniu przebijemy te 0,24
    Jak narazie spokój ..
    no i ten spokoj jeszcze troche potrwa
    Spodziewacie się jakiegoś ruchu po walnym?
    dopiero po ustaleniu ceny emisji
    a kiedy ma być ustalona? wiadomo?
    miedzy walnym (3 marca) a emisja (16 kwietnia) - ale wydaje mi sie ze beda sie spieszyc bo dlugo nie utrzymaja kursu na niskim poziomie
    Widze, ze znowu chca obnizyc cene ale to juz mnie bardzo wkurwiaa
    nie tylko Ciebie - i tak jeszcze bedzie a tuz przed ustaleniem ceny sprobuja pewnie zwalic kurs na maksa:)
    Totalna porażka
    pisać pytania do prezesa niech sie tłumaczy z tego co sie na spółce dzieje
    dlaczego pozwala na takie manipulacje kursem
    czyżby brał wzór z /patrowiczów ,karkosików i innych pseudoinwestorów
    jeśli tak to nie ma co
    zawracać sobie głowy tą spółką
    Już wkrótce można będzie osobiście zadać pytanie odnośnie planów spółki i szczegółów oferty. 4 marca 2010 roku o godzinie 12.00 odbędzie się bowiem czat giełdowy z udziałem Bogusława Bartonia, Prezesa Spółki OneRay Investment, który odpowiadać będzie na pytania Internautów dotyczące nowej oferty. Już dziś zapraszamy do zadawania pytań na stronie www.czat.ipo.pl.
    dokladnie - oneray zachowuje sie jak karkosiki i inne smieci - kisze juz miesiac z tym papierem patrzac dzien w dzien jak wszelkie objawy wybicia sa tlumione i jestem przekonany ze przed nami jeszcze jedna zwala zafundowana przez srodowisko powiazane z or
    mam tylko nadzieje ze akcjonariat trwale sie zniecheci do tej spolki
    Spadki spadkami ale tu jest blokada na maxa....ileż można,żeby coś się działo a tu od długiego czasu wygląda jka by sztucznie ktoś kontrolował kurs....
[x]
ONERAY 0,00% 0,05 2015-10-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.