Witam serdecznie
Mój mąż prowadzi jednosobową firmę. Aktualnie jesteśmy w trakcie rozwodu. Mąż twierdzi, iż nie mam prawa do majątku firmy, zreszą jak dodaje, na koncie firmowym ma jedynie debet. Chciałabym zapytać, jak faktycznie wyglądają sprawy dotyczące firmy w trakcie rozwodu i podziału majątku, czy faktycznie, jeśli na koncie firmowym męża jest jedynie debet, to znaczy, że to jest jedyna watość firmy (nadmienię, że firma prosperuje bardzo dobrze, jest powiązana we współpracę ze znaczącymi przedsiębiorcami). Czy mąż w jakiś sposób może teraz, przed samym rozwodem zabezpieczyć się przed przekazaniem mi jakiś udziałów (czy np może fikcyjnie sprzedać lub rozwiązac firmę)? Serdecznie z góry dziękuję za odpowiedzi, na których bardzo mi zależy
Nie bardzo wiem, jak edytować wątek, dlatego pzowoliłam sobie dodać jeszcze jedną informację. Poza prowadzeniem własnej firmy mąż jest również jednym z czterech współwłąścicieli firmy rodzinnej (nie należę do współwłaścicieli). Czy to również ma dla mnie jakieś znaczenie? Raz jeszcze z góry dziękuję z odpwoiedzi