W ciągu ostatnich 2 lat na GPW starciłem 50% kapitału początkowego, zdrowie i bliskich. Po stracie w ARCE zachciało mi się inwestycji na własną ręke - bez wiedzy i przygotowania merytorycznego nie ma tu czego szukać to nie zabawa !
Pisze to ku przestrodze, niech każdy kto nie ma o tym pojącia a wydaje mu się że może zarobić omija giełde z daleka. 10 tyś zarobisz po czym 100 stracisz. To nie dla mnie.
Same wtopy :
CENTROZAP
LCC
Vision
Budopol
Petrol
Bioton
IBsystem
Kolastyna
Udało mi się oddać ze staratą moje walory i pije dzisiaj za wasze zdrowie - życzę powodzenia wszystkim, którzy mają wiecej cierpliwości i umiejetności spekulacyjnych.
widac że inwestowales w spółki smieciowe licząc na szybki spekulacyjny zysk - bez znajomości AT to pewna śmierć na rynku
na pewno nie kierowałes się też fundamentami spółek - bo one fundamentów nie posiadają - ujawnia to chocby pobieżna analiza wyników
podsumowując: prawdopodobnie 50% czynników które zdecydowały o twojej porażce miało charakter losowy i było nie do uniknięcia. Pozostałe 50% było nielosowe i na tę połowe rozkładu mógłbyś wpłynąc poprzez edukację, metodykę etc/.
> Autor: ~444 [82.139.165.*], 2010-02-21 11:00
> należało sprzedawać, gdy kupowałeś i kupować, gdy sprzedawałeś.
b a n i a l u k i
a do autora tematu:
ktos cie zmusil bys kupowal te spolki?
i wytlumacz mi jak mozna stracic na biotonie? - wszystko potrafie zrozumiec, tego jednego nie
widze rozwiazanie twoich problemow, ale podejrzewam ze i tak bys nie posluchal