Podobno rachunki, które przychodziły inpostem, zaczynają przychodzić Pocztą Polską, niezły numer,
Swoją drogą inpost doręczał często po terminie płatności,
Znajomej doręczyli kiedyś miesiąc po terminie. A TP SA oczywiście odsetki chciała naliczyć.
No to zobaczymy jak konkurencja integerowi wyjdzie.
Kolega przypadkiem nie miał na myśli PP? bo to by się zgadzało odnośnie utraty rynku. Czasami tak było że 1 na 7 rachunków z ery ku mojemu zaskoczeniu przychodził PP ale następne już z powrotem przychodziły z blaszką notabene które dzieciaki zaczynają zbierać by wymienić na nagrody eko-inpost. Za wcześnie na takie stwierdzenia aglomeracja z max upustem i tak jest podobno 10% droższa od uslug konkurencji, umowy podpisane trzeba respektować, trudniej jedynie może być z pozyskiwaniem nowych nadawców. Swoją drogą jak długo PP będzie stać na utrzymanie takich cen jak w firmie prawdziwi listonosze stanowią tylko 30% ciekawe czym zajmują sie pozostali?
E-przesyłka napewno nie wygra z paczkomatami czasu tylko potrzeba na rozwój sieci ale jak spólka sama zaczyna się brać za ich produkcję a już zamawiają maszyny to będzie jak euroskrzynkami. Tylko patrzeć jak zaczną sprzedawać licencję na paczkomaty do innych krajów! W lutym powinna wejść jeszcze hybryda a do końca marca płatności sms chyba że znów będą opóźnienia. Ale jeszcze ciekawsze mogą być następne projekty czasami warto pośledzić zapytania ofertowe na ich stronie. Wg zapowiedzi już I Q odziału UA powinien być na + Na razie na te wszystkie szumne deklaracje PP kurs reaguje rewelacyjnie nawet poprawiło to płynność bo dlugoterminowi drobni akcjonariusze odbierają akcje ze słabych rąk spanikowanych instytucjonalnych :)
Dnia 2010-02-18 o godz. 17:36 ~antraxx napisał(a):
> Podobno rachunki, które przychodziły inpostem, zaczynają
> przychodzić Pocztą Polską, niezły numer,
Weź mi nawet nie mów o poczcie polskiej
odkąd mnie rachunki inpost przynosi mogę je w końcu w terminie opłacić
z pocztą były wieczne problemy i afery
proponuję zapoznać się ze słownikiem ortograficznym ;)
ale wracając do tematu, to rynek traci nie Integer, ale PP- co widać, zresztą. Jeśli Poczta myśli, że tą swoją nędzną e-przesyłką pokona paczkomaty, to się myli... e-przesyłka w żaden sposób nie rozwiązuje problemu kolejek (a co za tym idzie straty czasu), co paczkomaty wyeliminowały całkowicie.
Poczta traci rynek, od jakiegoś czasu, nie Integer- nie ma się co dziwic, poczta działa jak działa, a listy z blaszką mają to do siebie, że szybciej trafiają do adresata. A blaszki można wymieniac na nagrody więc jest fajnie :D
no z tym szybciej w inpoście, to żeście trochę pojechali.
Poczytajcie sobie gazety. Era już całkowicie wróciła do Poczty.
Za chwilę wchodzi pełne śledzenie przesyłek, także jeszcze zobaczymy.
A to, że prezes Brzostka na wieść o przesyłce aglomeracja poleciał na skargę....oj biedaczysko, no prawie mi go żal
Ja odczułem różnicę na lepsze odkąc rachunki przychodzą inpostem. W ogóle bardzo podoba mi się ta ich usługa z paczkomatami24/7, człowiek sobie spokojnie paczkę odbiera wtedy kiedy ma czas, bez żadnych kolejek i sztywnych godzin otwarcia.
Integer rynku nie straci, nie ma się co obawiac, paczkomaty mają wzięcie, jest ich coraz więcej, naprawdę, nietrudno będzie się utrzymac i przebic z taką nowoczesną usługą. Ludzie są nastawieni na wygodę i oszczędnośc czasu, Integer właśnie takie rozwiązanie im proponuje. Poczta Polska powoli straci klientów na rzecz Inpostu.
spokojnie, nic nie straci, co miała stracić, już straciła - a teraz przychodzi kontrofensywa - zobaczycie w ciągu paru miesięcy.
a te paczkomaty - ktoś tam coś wysyła - oprócz komputronika?
Nie no spokojnie. Poczta będzie tracić rynek, ale nie takie jest pytanie. Pytanie jest w jakim tempie ? I to czego nie rozumieją posiadacze akcji Integera (nie chcą zrozumieć) to fakt iż będzie ten rynek tracić wolniej, nawet dużo wolniej niż wydawało się to jeszcze choćby nawet pół roku temu. Wyniki Integera za IV kwartał dobre, nawet bardzo a kurs nie zareagował. To znaczy że kurs dyskontuje wręcz fenomenalną przyszłość spółki. Tymczasem I kwartał 2010 prawdopodobnie nie będzie już tak udany (w kontekście utrzymania dynamiki wzrostu, bo sam wzrost zapewne będzie). I przypominam C/WK ponad 6 !!!!!
nie przypominam sobie, żebym miała problemy z terminowością z inpostem... rachunki przychodzą na tyle wcześnie, że spokojnie mogę za wszystko zapłacić także nie narzekam, w każdym razie w krakowie wszystko jest w porządku