Dzień dobry.
Mam akcję lokat budowlanych - niestety od pewnego czasu ruch na walorze jest żaden. Czy uważacie że mogą powtórzyć się tu wzrosty widziane na przykłąd na Atonie, Photonie czy Ekoeksporcie?
Troszkę mnie martwi ten bezruch - poproszę doświadczonych inwestorów o opinię w tej sprawie. Czy warto trzymać jeszcze te akcje, czy oddać, jaka może być stopa zwrotu w najbliższym okresie?
dziękuję
A ja nie lubię ciszy! I uważam, że pieniądz lubi rozgłos - zwłaszcza ten szybki pieniądz ;)
Myślę, że powoli nadchodzi upragnione odbicie po tym "schodkowym" spadku. W tym miesiącu zapewne zostanie ogłoszona data połączenia z Osiedlem, a w maju/czerwcu faktyczne połączenie, bo przypominam wszystkim że LBD to nadal FABRYKA DIET.
Rozbawiłeś mnie bobie tekstem. Kiedy tu będzie jazda jak na EEX, PHO lub Atonie.
Co znaczy jazda ????
Tamte firmy wzrosły i będą nadal bo mają jako jedne z nielicznych na NC świetne fundamenty, a Lokaty ......... no cóż.
Módlcie się tylko, żeby Kwiatek trochę w rynek nie spuścił, a on ma po 32 gr, więc przebicie ma ponad 3xkrotne. Tylko poczeka, albo sam wykreuje trochę obrotów i ..... będzie mógł co nieco spieniężyć.
Mimo to zysków liczę.
P.S.
Podobne teksty jak tu teraz pisano 3,4,5,6 m-cy temu na Starku. A kursy tych spółek to jakby kalka . Potęzny wzrost i osuwanie się , a i tam Patrowicz ma sporo jak tu Kwiatek i co?? I nic to nie daje . Na Starku już niewiele by cena zjechała do tej po której brał Patro. Może tu tego nie będzie.
Liczy się przejrzystość firmy , informacje , klarowność itd. Jak np. na EEX ( a ten i przyszły tydzień będą przełomowe dla EEX - warto obserwować kurs , który za 2 tygodnie przebije swe rekordy dochodząc do 10 zł).
A kto zna plany , kontrakty , przyszłe obroty itp na Lokatach???
tylko przypominam,bo drogo nie jest ,a prawdopodobny scenariusz to emisja z prawem poboru tak ,aby nie skaleczyć obecnych akcjonariuszy i zapewnić 25% akcji w obrocie i przejscie na regulowany z końcem roku.A więc Kwiatek nie będzie sprzedawał swoich akcji z emisji połączeniowej ,mówie to na podstawie dostępnych informacji z sieci i tak najprawdopodobniej będzie, odcinanie kuponów najwcześniej na euro 2012
Odcinanie kuponów będzie o wiele wcześniej.
Jeśli jutro klepną - co jest pewne na 99% - połaczenie, wchodzimy w nową erę. Jeśli Kwiatkowski uchwali emisję - aby nie zasypać rynku, nie pozwoli aby była objęta przy niskim kursie. Spółka musi stać się wiarygodna, czyli odbędzie się sterowana pompa jak na Atonie. Odcięcie PP przy 6-8 złotych. Kwiatkowski widzi dobrze co dzieje się z papierami na których zarząd dyma drobnych - Grupa PSW się kłania - a jemu groszówki NIC nie dają. On musi grać scenariusz "dobry" dla drobnicy - czyli pompa. Spółka musi być nagłośniona i do tego pozytywnie. Przedsmak mieliście dzisiaj. Branie z prawej bez sypania i spokojne 10%. Powtarzam - do ewentualnego PP papier dochodzi do 6-8 złotych. Bo musi - bo inaczej casus Krawczyków.
I ten scenariusz jest najbardziej prawdopodobny!!
6..7..88 pln i odcięcie PP!!!
Tutaj moze być dużo lepszy zarobek niż na eko i aton razem wziętych!
pozdro dla wytrwałych!!
Widać , że jest ciąg w górę!!!