16.02. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 6/2010
Zarząd PROCAD SA, w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 5/2010 z dnia 4 lutego 2010 roku informuje, iż 15 lutego 2010 roku Rada Nadzorcza PROCAD SA zatwierdziła uchwałę Zarządu w sprawie nabycia udziałów w spółce AutoR Komputerowe Systemy Inżynierskie Sp. z o.o.
Jednocześnie Emitent, w uzupełnieniu raportu nr 5/2010 informuje, że 100.000 sztuk akcji PROCAD SA nabywane przez udziałowców AutoR Sp. z o.o. w zamian za ich udziały, nie będzie przedmiotem obrotu do dnia 1 stycznia 2012 roku i zlecenia sprzedaży tych akcji nie będą realizowane bez pisemnej zgody PROCAD SA.
ale PRD wy..ał Autora, nie dość że zapłacił parę groszy i trochę akcji (których nier można ruszyć) to jeszcze, nie pomagając (bo i po co taki zapis) zgarnie resztę udziałów 49% po 1 grosz. A patrząc na wyniki AutoR nie osiągnie podpisanego pułapu (jak to zrobić jeśli PRD po 3 kwartale ma z działalności operacyjnej stratę prz yznacznie większych przychodach?). A sytuacja na rynku w ciągu tych 2 lat się nie zmieni tak diametralnie. Gratulacje dla Prezia, chyba, że coś było pod stołem.
Coś mnie się widzi panie obserwatorze że kumasz czaczę :) myślę że 51% kw Autora jest większy niż te drobne za które pozyskaliśmy ich. Co do naśtępnych latek - moze nie będzie bum ale normal a przy nowej umowie z autodeskiem to powinno wystarczyć do zadowolenia akcjonarjuszy z osiąganych zysków i ewentualnych przejęć.
Czapajewo, ARUP to korporacja międzynarodowa, nawet jeśli zrobili zakupy, to po prostu zrealizowali plany sprzed paru lat. Widzę że nie śledzisz realizacji np galerii handlowych, w 2009 otworzyło się raptem trzy, cztery galerie handlowe. Liderem jest GTC (2). W tym roku może 4-5, to żeden wzrost, 20%. Banki przyblokowały kredyty a i jest pewien problem z komercjalizacją (marki handlowe plajtują np moonari). Sądzę, że myślisz kontrartami, ale te kontraty są funkcją wielu zmiennych i zów zdarzą się za parę lat.
W ARUP pracuje mój brat i w tym roku już nie musi wyjeżdzać za granicę- tak jak rok i dwa lata temu bo ma full roboty w Polsce no tak w sumie od 2 miesięcy :) wiem co to Arup i co zrobili i robią.
Procad jak wiemy sprzedaje oprogramowanie dla wielu branż- więc składowych jest naprawde wiele - wychodze z zalożenia że po kilku latach posuchy przyjdzie kilka latek lepszego-taki świński dołek w 2009r.