Każdy spodziewał sie że z uwagi na strate w 3 kwartale, moga byc jakies porobolem i spólka moze znowu pokazac strate albo ledwo wyjś na zero --- a tu taka niespodzianka, nie tylko ZYSK ale WIELKI jak na taka spółke. 380 tys netto. Widac ze pakiety wierzytelności zaczeły pracowac. W samym tylko 4 kwartale spolka na jedno akcje zarobila prawie 7 groszy. Jej obecna wartośc ksiegowa to około 1,30 zł. Czyli totalna promocja. Dla mnie wzrosty murowane. Nie piszcze mi ze maja malo pieniedzy na koncie bo tylko 150 tys - bo ile maja miec, pzreciez wszytko inwestuja i zakupuja pakiety wierzytelnosci, ta spolka sie rozwija a nie trzyma kase na koncie. Nie piszcie tez ze niby strata operacyjna, przeciez zysk jest realny. Wiele spolek na NC tak wlasnie działa, i rosnie - zobaczcie GOADVISER. Maja certyfikat ISO który potwierdza prawidłowy sposób wyceny. Dla mnie nic dodac nic ując. GPPI czesc trudnych dla siebie wierzytelnosci odsprzedaje innym z zyskiem, skupia sie sama tylko na tych na których jest w windykacji dobra. wystarzcy zobaczyc jakie przychody. Wzrost w porówaniu z 2008 ogromny. Dla mnie to wystarczy. Perła.
Dziaj rynek zupełnie nalezy do niedzwiedzi. wszytko spada i to nawet liderzy NC. Sa takie sesje ze wszytko spada i po prostu nie ma na to sily. W porównaniu z innymi trzymamy sie calkiem niezle. Kurs caly czas posówwa sie w trendzie wzrostowym. Spólka ma dobre zyski , wiec nie ma co panikowac. Jak sie nastroje poprawia i inwestorzy porównaja zyski , wtedy gppi bedzie miało swoj czas.......
Jezeli nc wzrosnie.. to gppi zapwene tez. jezli juz to sadze ze dopiero pod koniec sesji zaczna sie wzrosty. Wsytarczy logicznie pomyslec. Jest to spólka ktora poakzuje zyski i jest bardzo tania. Nawet jak inni wróżą jej zle i ze nie jest na tyle zyskowana na ile powinna to niech zobacza inne raporty na nc, spolki maja ewidentne straty a sa strasznie przekapitalizowane - kilkakrotnie bardziej niz gppi. Wiec co by nie mowic, nie widze racjonalnych przeslanek aby spadala. wiem ze mecha chcialby zeby byla za 1 zl , ale to jest nierealne zeby wycenic spolke na 5,7 mln,- tyle to jest warta na NC maxxi pizza ze stratami i 3 lokalami robiacymi pizze. a tutaj mamy spolke z pakietami na co najmniej 80 mln wierzytelniosci - ktore predzej czy pozniej sciagnie. Pozwy juz zapewne sa w sadzie. Uwazam ze 2010 bedzie dla spolki przelomowy......
Zrobię to dla ciebie jak mi powiesz kto kogo ładuje ty uboota czy uboot ciebie, bo co robicie wieczorami jak już nie klikacie z jednego kompa
Autor: ~Uboot [83.14.101.*], 2010-02-01 13:29