Spółka w czwartym kwartale 2009 roku odnotowała wzrost zysku netto. Zysk netto za czwarty kwartał 2009 roku jest wyższy o 76,82% od zysku z analogicznego kwartału 2008 roku.
Narastająco za cztery kwartały 2009 roku przychody są o 84,56% wyższe w porwaniu do analogicznego okresu 2008 roku a zysk netto o 46,69% wyższy.
czekałem na ten raport ... oj czekałem
i
niestety nie podzielam entuzjazmu przedmówców
jest lipa - okazało sie że nie tylko nie osiągnięto prognozy zysku ale i przychodów i nie jest tego powodem zakładanie spółki w Beneluxie ale wyższe koszty odzyskiewania nalezności, co żle wróży na przyszłość
nie no jebnąłem się przychody przekroczone - jest GIT
ah ten stress
:-)))))))
ale niestety żarcik słabo wyszedł - zaiteresowanie mała - czyżby wszyscy wyprzedali
szkoda słowa zarząd dotrzymał - prognozy przychodu nawet przekroczył
miało być 16,6 jest 17,3 - jest dobrze jeszcze tylko klepniecie prospektu i jestesmy wysoko
a jeszcze ciekawe czy wrzucają w koszty cenę, którą zapłacili za wierzytelności, o których już wiedzą, że nie odzyskają - bo z takiego raportu (i to spółka, która chce iść na główny) nic się nie wyczyta - a chyba powinni to robić - pisałem aby interesować się innymi z branży, jak ktoś to lubi
krótko mówiąc zgadzam się z Garrym - podpadziocha i jutro zjazd w dół - zaklinanie rzeczywistości nie pomoże - P/E ponad 20; totalnie nie zrealizowane prognozy i jeszcze ściemnianie pod koniec roku, że nie osiągną prognozy zysku bo zakładają spółkę w Luksemburgu - przecież doskonale wtedy wiedzieli dlkaczego nie osiągną zysku - takich rzeczy rynek szybko nie zapomina panowie prezesi
wyraznie pisze, ze na wynik netto wpynely ziekszone koszty sądowe i skarbowe poniesione w 4 kwartale 2009r, co zaowocuje zwiekszonymi przychodami i zyskami w kolejnych kwartalach 2010 roku.
zreszta ciekawe jak rynek zareaguje na ten raport. powinny byc wzrosty, ale jak bedzie spadek to sie dokupi i potrzyma troche dlużej. tak do maja-czerwca 2010 roku.
jestem za, a nawet przeciw... Ten raport upewnia mnie, że dokonałem istotnej inwestycji w bardzo dobrą spółkę, wyróżniającą się nie tylko w segmencie, ale na całym rynku (NC). I dalej będę w nią inwestował.
liczysz ROP RDG RA RKN RN tylko po co ?następnym razem mów po prostu o rentowności netto i tę macie na poziomie 26% dużo gorzej od GPPI w ostatnim kwartale
sorry, ale na gppi widzę w raporcie stratę na działalności operacyjnej i wirtualny zysk na aktualizacji wartości kupionych wierzytelności - ENRON to to jeszcze nie jest ale ja tak nie lubię, nie wiem jak inni
Garry - i co nie radziłem sprzedać ?, dzisiaj może być już trudniej, ale pewni jeszcze jeleni znajdziesz
Nie pisałem, że odwołanie prognoz z powodu spółki w Luksie to ściema dla naiwniaków ? Zarząd FF jest po prostu bezczelny - nie tylko OSZUKAŁ (tak właśnie - OSZUKAŁ, SKŁAMAŁ, WPROPWADZIŁ W BŁĄD, itp) przy odwoływaniu prognoz ale dalej kłamie - przecież widać, że nie mieli szans na zrobienie takiego wyniku bo przychody były za niskie - a w 4Q już były całkiem niskie - spadły w stosunku do poprzedniego okresu i wyniosły tylko 20% rocznych przychodów, a tymczasem przes dalej ściemnia, że na zysk i nie wywiązanie się z prognoz miały wpływ ponadprzeciętne koszty odzyskiwania należności i najwyższe w historii koszty opłat sądowych i skarbowych - jeśli z tego powodu nie osiągnął prognozy (brak 4 mln) to koszty te winny wynieść w ciągu roku min. 5 mln - czy tyle na nie wydali ? - mopim zdaniem kategorycznie nie, bo nie mieli takich środków aby je sfinansować - dlaczego nie napiszą prawdy, że po prostu pomylili się co do prognozy możliwego do osiągniećia zysku (aż boję się myśleć, że nie była to pomyłka ale zamierzone działanie) - tak czy inaczej KNF powinien się zająć sposobem wyjaśnienie odwołanych prognoz zysku bo mnoim zdaniem robią to niezgodnie z prawem (obowiązki informacyjne)
przyznaję wkradła sie pewna doza nieszczerości w relacjach z inwestorami :-)
jednak w dobrym zamiarze sądzę gdyz kurs duuużo wyżej obecnie niż był wcześniej nie ma się co pienić
sytuacja spółki nadal bardzo dobra - przychody przekroczyły prognozy
zaraz akceptacja prospektu i prognozy na 2010 mam nadzieję że również wyśrubowane - wtedy dopiero bedziemy mogli stwierdzic czy rację miałes namawiając do sprzedaży
to że jest tak świetnie powiedz tym, którzy weszli przy cenie ponad 1 zeta - szybko tego nie odzyskają - a jak firma dalej będzie prowadzić taką politykę informacyjną i tak trafnie prognozować zyski to mogą nigdy nie odzyskać straty - tyle ode mnie - opuszczam wątek bo nie ma czym się interesować - chciałem się tylko upewnić czy wczesniej trafnie oceniłem walor nie wchodząc w niego
pozdrowionka
do invest. Nikt naprawde nie wie,dlaczego tak bardzo starasz sie zniechęcic towarzystwo do inwestowania w Fast Finance,ale pomińmy to pytanie.Moja rada,zabieraj te swoje 750zł z zasiłku i zapakuj je w PGNiG,bo tam jest mniej nerwowo i bardziej przewidywalnie. bez urazy-powodzenia.
ty jakiś pukniety koleś jesteś
pytałeś czy umiem wyliczyć ROP to ci wyliczyłem
a ty sie teraz pytasz "po co"? i dalej mi o rentowności jak wyżej piszesz o rozwoju
16.02. Warszawa (PAP) - Fast Finance planuje, że w 2010 roku utrzyma dwucyfrową dynamikę wzrostu skupionych pakietów wierzytelności. Spółka chce zwiększyć przychody i zyskowność i liczy na debiut na rynku regulowanym w I połowie 2010 roku - poinformował prezes spółki.
"W 2010 roku spodziewamy się, że pakietów wierzytelności będzie więcej, co umożliwi wzrost przychodów i zysku netto" - powiedział Jacek Daroszewki, prezes Fast Finance
"Wzrost pakietów wierzytelności będzie dwucyfrowy" - dodał, nie podając szczegółów.
Spółka zakupiła w IV kwartale 2009 r. pakiety wierzytelności o wartości nominalnej przekraczającej 38 mln zł, natomiast w całym 2009 roku za blisko 112 mln zł, czyli o 49 proc. więcej niż w 2008 roku. Około 90 proc. portfela stanowią wierzytelności w sektora bankowego i zdaniem prezesa udział ten w 2010 roku nie powinien się znacząco zmienić.
"Średni koszt pozyskania pakietu wynosi obecnie poniżej 20 proc." - powiedział Daroszewski.
Po IV kwartałach 2009 roku Fast Finance miała 17,3 mln zł przychodów (wzrost o 85 proc. r/r). Zysk netto wzrósł w tym okresie o 47 proc. do 4,5 mln zł.
Spółka planuje przejść z NewConnect na rynek regulowany giełdy, co nie będzie się to wiązało z emisją akcji. W grudniu 2009 roku Fast Finance złożył prospekt do Komisji Nadzoru Finansowego.
"Przejdziemy na rynek regulowany w I połowie 2010 roku" - powiedział Daroszewski, dodając, że wejście na GPW związane jest z chęcią zwiększenia płynności akcji i transparentności.
Prezes poinformował, że spółka obecnie nie ma planów emisji nowych akcji oraz nie planuje także wypłacać dywidendy.
W 2010 roku Fast Finance planuje przeprowadzić emisję obligacji. Emisja może być przeprowadzona w kilku transzach o łącznej wartości do 30 mln zł, a środki pozyskane z emisji przeznaczy na zakup kolejnych pakietów wierzytelności. (PAP)
16.02. Warszawa (PAP) - Fast Finance planuje, że w 2010 roku utrzyma dwucyfrową dynamikę wzrostu skupionych pakietów wierzytelności. Spółka chce zwiększyć przychody i zyskowność i liczy na debiut na rynku regulowanym w I połowie 2010 roku - poinformował prezes spółki.
"W 2010 roku spodziewamy się, że pakietów wierzytelności będzie więcej, co umożliwi wzrost przychodów i zysku netto" - powiedział Jacek Daroszewki, prezes Fast Finance
"Wzrost pakietów wierzytelności będzie dwucyfrowy" - dodał, nie podając szczegółów.
Spółka zakupiła w IV kwartale 2009 r. pakiety wierzytelności o wartości nominalnej przekraczającej 38 mln zł, natomiast w całym 2009 roku za blisko 112 mln zł, czyli o 49 proc. więcej niż w 2008 roku. Około 90 proc. portfela stanowią wierzytelności w sektora bankowego i zdaniem prezesa udział ten w 2010 roku nie powinien się znacząco zmienić.
"Średni koszt pozyskania pakietu wynosi obecnie poniżej 20 proc." - powiedział Daroszewski.
Po IV kwartałach 2009 roku Fast Finance miała 17,3 mln zł przychodów (wzrost o 85 proc. r/r). Zysk netto wzrósł w tym okresie o 47 proc. do 4,5 mln zł.
Spółka planuje przejść z NewConnect na rynek regulowany giełdy, co nie będzie się to wiązało z emisją akcji. W grudniu 2009 roku Fast Finance złożył prospekt do Komisji Nadzoru Finansowego.
"Przejdziemy na rynek regulowany w I połowie 2010 roku" - powiedział Daroszewski, dodając, że wejście na GPW związane jest z chęcią zwiększenia płynności akcji i transparentności.
Prezes poinformował, że spółka obecnie nie ma planów emisji nowych akcji oraz nie planuje także wypłacać dywidendy.
W 2010 roku Fast Finance planuje przeprowadzić emisję obligacji. Emisja może być przeprowadzona w kilku transzach o łącznej wartości do 30 mln zł, a środki pozyskane z emisji przeznaczy na zakup kolejnych pakietów wierzytelności. (PAP)