• Mamy raport Autor: ~Endju [77.112.176.*]
    http://newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=CER&id=6704&id_tr=4

Warto bylo czekac: 340000zl zysku netto.
  • Re: Mamy raport Autor: marco9691 [83.28.146.*]
    dobrze to wyglada, po pierwsze dotrzymali slowa z raportem , jest zysk wszystko idzie ku dobremu
  • Re: Mamy raport Autor: ~obiektywnie [89.78.211.*]
    dobrze to będzie w poniedziałek..... budzimy się i mijamy 50 groni..
  • Re: Mamy raport Autor: ~jack [89.228.252.*]
    Serio mówicie, że dobrze? Firma prawie nic nie produkuje, a jak już wypali kilka cegieł, to musi je oddać na złom, bo klientowi w domu się rozpadną. Przecież tak wynika z raportu!
  • Re: Mamy raport Autor: ~bb [217.98.102.*]
    chlopie ty juz chyba ostatki zaczoles w nocy swietowac i brednie piszesz chociazby o oddawaniu cegiel na zlom:)))

zysk jest ?? jest! i to pomimo slabego pierwszego kwartalu (ograniczonej dzialalnosci) oraz koniecznosci spisania na straty części zapasów półproduktów (surówki) (spolka zrobila to ponieważ cegly z takiej surówki nie spełniałyby standardów cerabudu - czy to jest nie dbalosc o klienta?? po raz drugi brednie ~jack piszesz).

Wazne tez ze spolka pomimo utrudnien w I kwartale i wpisania w straty półproduktów przynosi zyski i planuje rozwój!!!
    Bedzie rozwinięta sprzedaż hurtowa , beda przejmowane kolejne cegielnie, bedzie rozszerzona oferta produktów..a branza budowlana ma juz kryzys za soba dodatkowo banki lagodza wymagania kredytowe, zwiekszaja zdolnosci i kredytuja juz po 100% wartosci
  • Re: Mamy raport Autor: ~Endrju [83.6.64.*]
    Przepraszam za pomyłkę w wielkości zysku, powinno być ok 360000. Ciekawi mnie, z czego został zaksięgowany ten zysk. Sprzedaż? Widać również sporą różnicę pomiędzy należnościami a zobowiązaniami, co może miło nastrajać.
  • imbecyl Autor: ~stojący z boku [79.186.89.*]
    roczne przychody na poziomie niższym niż niejednokrotnie dzienne obroty spółki na NC!
    a ty uważasz że jest dobrze. nie ma chyba lekarstwa na takich półgłówków.
    człowieku! ta firma nie potrafi wyprodukować cegły spełniającej normy i musi złomować a ty twierdzisz że to z dbałości o klienta, proszę cię
    jestem w potężnym szoku że takie nygusy są na rynku ale prędzej czy później znikniecie!

• Re: imbecyl Autor: ~Endrju [83.6.64.*]
    Nie bardzo rozumiem skąd ta irytacja i wyzwiska rzucane w stronę innych.
    W raporcie wyraźnie napisano, że z powodu warunków atmosferycznych część zapasów nie nadaje się do produkcji cegły gdyż mogłoby to obniżyć jej jakość. Według mnie, to właśnie jest dbałość o klienta, a właściwie o własną markę i reputację.
    Jeśli wiesz coś o zwrotach, niskiej jakości ich cegły i niezadowolonych klientach z chęcią posłucham i zaznajomię się z Twoimi argumentami. Obecny poziom merytoryczny Twojej wypowiedzi nie skłania do dalszej konwersacji i wymiany poglądów.

Co do przychodów, zysków, etc. według mnie ta spółka ma fundamenty, prowadzi działalność, ma swój produkt, swoich klientów, co w porównaniu do gro spółek na NC jest samo w sobie sukcesem.

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
  • Re: imbecyl Autor: ~stojący z boku [83.5.66.*]
    Dnia 2010-02-13 o godz. 13:09 ~Endrju napisał(a):
    > według mnie ta spółka ma fundamenty, prowadzi
    > działalność, ma swój produkt, swoich klientów, co w
    > porównaniu do gro spółek na NC jest samo w sobie sukcesem.
    > Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

Ok, produkują cegły, super
    ale czy naprawdę uważasz że ta spółka jest warta 40 mln zł.?
  • Re: imbecyl Autor: ~Endrju [77.114.167.*]
    Nie wiem czy jest tyle warta, nie wnikałem w to, ale postaram się przeanalizować dokładnie jej sytuacje.
    Według mnie, Cerabud na tle rynku NewConnect wygląda dobrze. Czy będzie warty 40 czy 20 mln, jest on realnym przedsiębiorstwem które dosyć szybko się rozwija, albo planuje rozwinąć, w przeciwieństwie do wielu, sztucznie pompowanych spółek(ATSEnergy). Uważam nawet za niestosowne stawianie tych spółek obok siebie, jednakże są one przykładem dwóch odmiennych biegunów naszego rynku.
  • Re: imbecyl Autor: ~bb [217.98.102.*]
    ~stojący z boku chetnie oddam ci na zlom troche cegieł..moze znasz takie złomowisko?? czy jest warta 40 mln zł zobaczymy..ale bedzie robione wszystko zeby tak było..na razie mamy wyniki kwartalne pozytywnie nastrajające i ukazujące perspektywy rozwoju..jezeli ktos sie nie zgadza to prosze o merytoryczne wypowiedzi a nie pisanie glupot o zlomowaniu cegieł!!!:)) to jest forum do wypowiedzi ale na jakims poziomie..to nie sa wypory parlamentarne aby chrzanić 3po3:))
  • Re: Mamy raport Autor: ~cierpliwy [93.105.35.*]
    Drodzy forumowicze,

zamiast tracić czas na pisanie jakichś głupot lepiej zająć się snsownym i logicznym spojrzeniem na obecną sytuację:)
    Jeśli ktoś się zna na produkcji cegieł to doskonale odczytał "surówkę":) Spółka ma bardzo ciekawe perspektywy, a to jest branża, która już wyszła z "dołka"........ Trzymajmy kciuki za realizację założonych celów, a wszystkim nam się to opłaci;)
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.