no wlasnie sam poczytaj raport to dowiesz sie, ze tylko Loco Zone przynosi te straty, wiec w najgorszym wypadku Oneray pozbedzie sie ja z portfela i po sprawie.
Wladca a co ty tutaj robisz, przeciez to badziewna spolka, sam tak twierdziles.
Szacowane przychody spółki w 2009 roku mają wynieść 60 tys. zł, natomiast w 2010 roku mają one ulec zwiększeniu do 174 tys. zł. Według prognoz spółka wypracuje w bieżącym roku stratę netto na poziomie 244 tys. zł, natomiast w 2010 roku planowana strata netto wzrośnie do 147 tys. zł. Jednak według prognoz już w 2012 roku OneRay Investment zanotuje 2,65 mln zł zysku netto, a w 2013 roku zysk ma ulec zwiększeniu do 15 mln zł. Przedstawione prognozy zakładają, że w całym okresie projekcji Emitent posiada wyłącznie trzy spółki portfelowe (tj. LocoZone, Exant i SDS) i nie dokonuje kolejnych inwestycji.
nie było mnie ale w poniedziałek na 100% dokupie
w sumie można sie było spodziewać takich a nie innych wyników
podoba mi sie podejście prezesa bez owijania w bawelne
uczciwe podejście do sprawy
tak prawde mówiąc exant już by mógł iść pod młotek
nad pozostałymi trzeba będzie troche popracować
zobaczymy o jakim profilu będzie kolejna spółeczka
krążą plotki że bezprzewodowy internet
ja jednak sądze że software
jeszcze jedno
1 ONERAY pozyskanie funduszy z wrocławskiego centrum badań EIT
2 SURFLAND przygotowanie i złożenie wniosku o dofinansowanie
800 000 zł
3 eXant pozyskanie 3 projektów wdrożeniowych o łącznej wartości 0,5 mln zł
ukończenie III etapu prac nad systemem wspomagającym zarządzanie projektami
projekt finansowany ze środków uni europejskiej
4 LOCO ZONE bieżąca działalność spółki finansowana pożyczkami od głównych
wspólników
którzy już pare razy sprzedawali pakiety akcji na działalność spółki
po 0,15 / 0,20 /0,33 / po ??????
czyli za każdym razem drożej po ile sprzedadzą następnym razem
po 0,40 a może wyżej
pozdrawiam i dobrej nocy życze
Chyba najbardziej strachliwi sprzedali przed wynikami a teraz mamy juz to za soba czas isc do przodu, teraz czas na lekkie wzrosty i chwilowa konolidacje i tak sukcesywnie do 1 zlotego?
Re: A PO CO SPRZEDAJAJECIE!!!Autor | ~Kaziu [79.139.16.*]
Co za kurwi..szon doklada po prawej stronie
nie wiem czy przypadkiem surfland nie będzie zainteresowany
jak najniższą wyceną akcji
sprzedał po 0,33 teraz wejdzie w nową emisje + dyskonto =
czysty zysk
Masz racje! Ten animator to jakiś totalny dupek, niedawno 0,39 a teraz 0,23 chyba że ktoś ma w tym jakiś interes żeby kurs znowu spadł do 0,19!~Ja trzymam,jak spadnie niżej to dokupie,narazie się nie wychylam!
Jedziemy brawo byle jak najniżej zeby wkoncu wszyscy co stanowia balast wyskoczyli a weszla nowa swieża krew to co zarabiac z nie tylko tracic. Ja sobie dokupie np po 19 groszy
do pewnego momentu jeszcze mnie drażnił ten spadający kurs ale teraz postanowiłem potrzymać akcje przez dłuższy czas, Wygląda że firma wie co robi i tak naprawdę zyski planuje dopiero w kolejnych latach, więc na wzrost kursu się w końcu doczekamy.
Jakoś przestałem liczyć obecnie na wzrost 100 % lub więcej w tydzień poczekam raczej na 1 zł w ciągu roku.
żeby nikomu nie zależało na jej wzroście
pare zleceń po 2 kilo potrafi zjechać z kursem o 8 %
czy już tu same gołodupcy zostały
wstyd panowie inwestory że dajecie tak sobą pomiatać
COŚ MI SIE ZDAJE ŻE RACJE MIAŁ WŁADCA
jak w którymś z postów ostrzegał przed tą spółką
pozdrawiam ............
zresztą nie ma za co was pozdrawiać
wstyd mi za was
JA OSOBIŚCIE BĘDE TRZYMAŁ ALE AŻ MNIE SZARPIE JAK WIDZE ŻE KURS
LECI NA DÓŁ NIE NAPYTKAJĄC NA ŻADEN OPÓR ZE STRONY POPYTU
Jutro będe pisał do p .prezesa czy w interesie spółki
jest zbijanie kursu czy to panikarze którzy kupowali po 0,33
i wyżej wychodzą ze spółki
Ja na chwile obecna jestem zapakowany po uszy, nic nie dokupuje bo to bez sensu jak dobieralem po 28 groszy to nikt nie pomagal tylko dalej sypali ynwestory po kilka tysiecy papiera a teraz to juz mi sie nawet nie oplaca sprzedawac potrzymam dluzj i cierpliwie poczekam na 19 groszy tam zrobie kolejny zakup a pozniej moze i nizej. Nikt nie sprzedawal caly dzien nagle komus sie zachcialo sprzedawac po 24 grosze chyba na sledzika kasy zabraklo bo w sumie dzis ostatki.
Jedno mnie strasznie zastanawia kto kupowal takie ilosci kilka tygodni temu? Kto sprzdawal to wiemy ale kto kupowal no przeciez jakos ktos skupuje tyle akcji nie moze teraz spac? Niech mi to ktos wytlumaczy bo nie lapie, jak mozna kupowac powyzej 30 groszy a teraz patrzy jak to sie osuwa pomalutku. Nie mam teraz wolnej gotowki bo chetnie juz bym dokupowal ale i tak sam nic nie wskuram wiec jak kasa naplynie to moze faktycznie dokupie ponizejk 20 groszy i potrzymam do zlotowki
co wy tak pesymistycznie nastawieni? nie wiecie dlaczego tak jest? niestety te zamierajace obroty to wynik raportu kwartalnego. ci co byli potencjalnymi inwestorami zobaczyli strate i pewnie postanowili pojsc tam gdzie sa zyski. w zwiazku z tym ze nie ma wielu chetnych na akcje, kolejni niecierpliwi sprzedaja swoje akcje z niewielka strata, (bo zysku na tych poziomach to juz nikt nie ma) i sie osuwamy. ale nizej niz 19gr nie spadniemy tam jest silne wsparcie, zreszta popatrzcie na tendencje, jak blyskawicznie sie kurs od tego poziomu odbija. ktos znowu ladnie zarobi. ja jestem spokojny, jeszcze na OR nie stracilem i sadze ze tak pozostanie.
Wcześniej też tak mówili i jest 0,23, najlepsze jest to że powyżej ,30 kupowali jak najęci a teraz cisza.Ciągle w dół.Już poustawiani na sprzedaży na ,24, i jak to ma ruszyć ,śmiech
no Panowie, trochę nam środki zamroziło, ciekaw tylko jestem gdzie dno? wszyscy pewnie czekają na 0,19 żeby dobrac, no i kiedy w końcu będzie to wybicie?
Wszystko moge zrozumiec ale kur... nie rozumiem po jaka cholere dokladacie na sprzedazy akcji jak nie bedzie podazy zacznie sie zielen tutaj to i nowi chetni sie znajda na zakup a wtedy bedzie znacznie wyzej
Bardzo trudno jest wyciągać wnioski i formułować jednoznaczne oceny na podstawie kilkunastodniowej obserwacji kursu spółki notowanej na rynku NewConnect.
Niestety tajemnicą poliszynela jest to, że nie zawsze bieżący kurs bazuje na fundamentach ekonomicznych spółki i komunikatach kierowanych do rynku.
Dlatego w każdym wywiadzie i rozmowach z inwestorami podkreślam i namawiam inwestorów to patrzenia na inwestycję w naszą spółkę w perspektywie co najmniej średnioterminowej.
Nie mając informacji po jakim kursie nabywał Pan akcje ORI mogę jedynie zasugerować ostrożność i cierpliwość przy podejmowaniu kolejnych decyzji inwestycyjnych dot. akcji ORI.
Pozdrawiam serdecznie,
Bogusław Bartoń
Niestety tajemnicą poliszynela jest to, że nie zawsze bieżący kurs bazuje na fundamentach ekonomicznych spółki i komunikatach kierowanych do rynku
taka jest taktyka i nic na to nie poradzimy
Dlatego w każdym wywiadzie i rozmowach z inwestorami podkreślam i namawiam inwestorów to patrzenia na inwestycję w naszą spółkę w perspektywie co najmniej średnioterminowej
czyli musimy sie uzbroić w cierpliwość a będzie dobrze
No to dzis jakis ynwestor oddal po 22 grosze. Jak prognozujecie dojdziemy do 19 groszy jeszcze w tym tygodniu? Bo nie wiem czy mam kase przelac na konto, sorry za sarkazm ale ta sytuacja na tym walorze wprawia mnie w niemaly smiech z glupoty ludzkiej.