z tego co sie orientuje to od dnia uchwalenia decyzji o wejsciu na podstawowy..ale nie chodzi o 44gr a utrzymanie wartosci spolki powyzej 10mln EUR wartosci rynkowej..44gr to taki teoretyczny kurs ktory zapewni spelnienie minimum tego zalozenia (czyli te 10mln EUR). Co nam to moze dac a to ze dol kursu mamy zabezpieczony (44gr) a po jakim kursie wejdziemy na pewno wyzszym tym bardziej ze spolka moga zainteresowac sie inwestorzy dzialajacy na rynku podstawowym a jutro wyniki:))
Skoro średnia z 3 miesięcy w wysokości 44gr pozwala im zrobić przejście i jednocześnie WZA ma sie odbyć 7 marca to zaczynamy zliczać od 7 marca. Wiec wystarczy im że utrzymają obecny kurs i bez wysiłku, napinania się i szaleńst realizują cel.
tylko pamietajmy ze 10 mln EURO wiec mamy jeszcze jakas tam ewentualnosc ryzyka kursowego..co wymusza zachowanie marginesu bezpieczenstwa..dla mnie plusem jest to ze poziom 44gr bedzie pilnowany a nie ma przeciwskazan zebysmy po jutrzejszych wynikach i po walnym nie poszli do gory...dodatkowo tak jak pisalem moga skusic sie gracze z rynku glownego nabyciem spolki jeszcze przed wejsciem na rynek
drodzy koledzy - ja sie tylko tak zastanawiam, kolega wyzej pisze ze 44gwarantowane;
mnie sie nasuwaja pewne pytania, jedno najwazniejsze:
-Skady wy w ogole wiecie, ze to wejdzie na rynek
druga sprawa: jak wejda wieksi gracze to moga tak wyspekulowac ze najpierw wejdzie -10%, polowa z obecnych akcjonariuszy sie wykruszy, a pozniej odpal w gore tak zeby usrednic wynik pod rynek
skoro maja ten temat poruszac na walnym. Robia wszystko w tym kierunku zeby wejsc to jakby wygladali gdyby tego nie zrobili?? Ja wierze w uczciwość słów o wejsciu na glowny parkiet. My na forum mozemy rzucac jakies slowa i obietnice na wiatr ale spolce jakos to nie przystoi tym bardziej ze chyba zelezy jej na zaufaniu akcjonariuszy
Merytorycznie w tym temacie jestem noga dlatego mam zasadnicze pytania?
Co się stanie z tymi akcjami które teraz mamy jak wejdziemy na GPW?
Czy automatycznie one zostaną i tam osadzone, czy też wykupione? i po jakich cenach?
Jaki jest realny termin przejścia na GPW, poza tymi 3 miesiącami?
Zastanawia, czy zarząd nie może wykupić akcje na NC a na GPW zrobić nową emisję akcji? To byłoby z dużym zyskiem dla nich, a to mogło by oznaczć że będą zbijali cenę również od góry...