• Średnia kursu 44gr. Autor: ~Markogrande [91.188.124.*]
    Kto wie od kiedy jest liczona ta średnia.Od dnia debiutu,czy innego terminu przez 3 miesiące?
  • Re: Średnia kursu 44gr. Autor: ~bigZYSK [77.113.222.*]
    z tego co sie orientuje to od dnia uchwalenia decyzji o wejsciu na podstawowy..ale nie chodzi o 44gr a utrzymanie wartosci spolki powyzej 10mln EUR wartosci rynkowej..44gr to taki teoretyczny kurs ktory zapewni spelnienie minimum tego zalozenia (czyli te 10mln EUR). Co nam to moze dac a to ze dol kursu mamy zabezpieczony (44gr) a po jakim kursie wejdziemy na pewno wyzszym tym bardziej ze spolka moga zainteresowac sie inwestorzy dzialajacy na rynku podstawowym a jutro wyniki:))
  • Wreszcie coś merytorycznego. Autor: ~Persen [217.116.98.*]
    Skoro średnia z 3 miesięcy w wysokości 44gr pozwala im zrobić przejście i jednocześnie WZA ma sie odbyć 7 marca to zaczynamy zliczać od 7 marca. Wiec wystarczy im że utrzymają obecny kurs i bez wysiłku, napinania się i szaleńst realizują cel.
  • Re: Wreszcie coś merytorycznego. Autor: ~bigZYSK [217.98.102.*]
    tylko pamietajmy ze 10 mln EURO wiec mamy jeszcze jakas tam ewentualnosc ryzyka kursowego..co wymusza zachowanie marginesu bezpieczenstwa..dla mnie plusem jest to ze poziom 44gr bedzie pilnowany a nie ma przeciwskazan zebysmy po jutrzejszych wynikach i po walnym nie poszli do gory...dodatkowo tak jak pisalem moga skusic sie gracze z rynku glownego nabyciem spolki jeszcze przed wejsciem na rynek
  • Re: Wreszcie coś merytorycznego. Autor: ~mucha [89.74.246.*]
    drodzy koledzy - ja sie tylko tak zastanawiam, kolega wyzej pisze ze 44gwarantowane;

mnie sie nasuwaja pewne pytania, jedno najwazniejsze:
    -Skady wy w ogole wiecie, ze to wejdzie na rynek

druga sprawa: jak wejda wieksi gracze to moga tak wyspekulowac ze najpierw wejdzie -10%, polowa z obecnych akcjonariuszy sie wykruszy, a pozniej odpal w gore tak zeby usrednic wynik pod rynek

zastanawial sie ktos nad tym ? :-)
    skoro maja ten temat poruszac na walnym. Robia wszystko w tym kierunku zeby wejsc to jakby wygladali gdyby tego nie zrobili?? Ja wierze w uczciwość słów o wejsciu na glowny parkiet. My na forum mozemy rzucac jakies slowa i obietnice na wiatr ale spolce jakos to nie przystoi tym bardziej ze chyba zelezy jej na zaufaniu akcjonariuszy
  • Re: Wreszcie coś merytorycznego. Autor: ~~jaca31 [195.205.221.*]
    Merytorycznie w tym temacie jestem noga dlatego mam zasadnicze pytania?

Co się stanie z tymi akcjami które teraz mamy jak wejdziemy na GPW?
    Czy automatycznie one zostaną i tam osadzone, czy też wykupione? i po jakich cenach?

Jaki jest realny termin przejścia na GPW, poza tymi 3 miesiącami?
    teoretycznie szansa jest na wejscie w okolicach czerwca po kursie jaki bedzie ostatniego dnia emisji na NC.

Co daje wejscie na glowny parkiet - powtórze wieksze grono inwestorow np. fundusze inwestycyjne ktore na NC nie dzialaja
  • Re: Wreszcie coś merytorycznego. Autor: ~~jaca31 [195.205.221.*]
    Zastanawia, czy zarząd nie może wykupić akcje na NC a na GPW zrobić nową emisję akcji? To byłoby z dużym zyskiem dla nich, a to mogło by oznaczć że będą zbijali cenę również od góry...
    moim zdaniem byloby to zbyt czasochlonne i skomplikowane..a kurs i tak moga podniesc do gory:)
  • Re: Wreszcie coś merytorycznego. Autor: ~Markogrande [91.188.124.*]
    Skoro tak ,to poziom 44gr powinien być raczej bezpieczny,a możliwe ,że tak jak piszesz bigzysk,zainteresują się nią gracze z głównego parkietu
    dla mnie wazne jest to ze WIG spada a ja nie trace - ktos mowi ze nic nie rosnie ale rownie wazne jest ze nie spada a obroty tez sa niezle jak na NC.

Wyniki beda dobre ,zagrozenia upadloscia nie ma, firma planuje rozwój

co jeszcze dodac?? moze wlasnie za jakis czas dowiemy sie ze duzy inwestor ich kupi jest to lakomy kasek a wszystkiego nie wiemy czas pokaze
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.