Moze spasc do 16 i co? Nic, nie mam konta na stockwatch, ale zgadzam sie ze pole do wzsrostow jest o wiele wieksze niz spadkow. Instal K budowlana Spolka, ktora nie ma problemow z uzyskiwaniem nowych zamowien- dzialajaca np. w obszarze majacym dofinansowania z funduszy Europejskich (oczyszczelnie sciekow), gwarantuje stabilne dochody w przyszloscii i z bardzo dobra struktura bilansu. Gotowka w kasie 33,5 mln zl czyli 1/4 jej biezacej wyceny gieldowej. Dodatkowo Spolka wyplacajaca dywidendy, kraze jakies tam optymistyczne rekomendacje, ktorymi ja sie przynajmniej nie sugeruje. Czegosc tu nie rozumiem.
no jak kupujesz 100 akcji to moze mamsz to gdzies czy kupujesz za 16 czy 17 ja sie przygladam! Ogromna wada to mala plynnosc! ujak przyjdzie druga fala spadkow to16 jak w banku. PS ktos kreski kresli z tymi 7 akcjami smiech nie am sily na wzrost przy duzym obrocie
PAL, MW, Bloomberg
Puls Biznesu, pb.pl,11.02.2010 22:03
Czytaj komentarze (2)
Zobacz na forum ()
8bc67921-7622-4bec-8d4d-5101f3eccd58
Po zniżkowym początku handlu sytuacja na Wall Street zmieniła się diametralnie. Druga połowa handlu upłynęła w atmosferze niczym nie zakłóconych zakupów.
Przed sesją w USA inwestujący na Wall Street dowiedzieli się, że liczba tzw. nowych bezrobotnych spadła w ostatnim tygodniu o 43 tys. - najmocniej od lipca, zaś liczba osób ubiegających się o zasiłek dla bezrobotnych spadła do 440 tys. i jest najniższa od 2 stycznia.
Czwartek uspokoił też wszystkich zaniepokojonych problemami Grecji. Państwa Unii Europejskiej porozumiały się w kwestii pomocy finansowej dla kraju, choć nie bezwarunkowa – Grecja ma radykalnie obniżyć deficyt. Poparcie i ewentualne wsparcie planu zapowiedział też Międzynarodowy Fundusz Walutowy. Inwestorzy nie od razu przyjęli te zapowiedzi za dobrą monetę, jednak czas działał na korzyść byków i po mniej więcej dwóch godzinach handlu na wykresach głównych indeksów USA pojawiła się zieleń.
Moja wycena jest podobna: Przy wycenie EV/EBITDA na skromnym poziomie = 8, cena Instalu Krk powinna wynieść 35,60 zł/szt. BOŚ wycenił te akcje na 28 zł. Czyli ca. 3 dychy, to jest to na co zasługuje ten papier.