Wg dzisiejszej opinii biegłego rewidenta jest jak następuje!:
Na podstawie założeń i metod wyceny zastosowanych w procesie wyceny majątku łączących sięspółek ustalono parytet wymiany: za jeden udział Spółki Przejmowanej zostanie wydanych 363 884 akcje spółki Przejmującej o nominale 0,32 zł, na wartość 11 644 304 zł. !!!!!!!!!!
RACUNEK JEST PROSTY!!!!
11 644 304/ 363 884= 32 PLN!!!!!!!!!!!
C/WK = 32 pln!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Znajdźcie mi taką drugą spółkęna New Connect!!!!!!!!!!!!!!!
Nic ci nie będę szukał. Jak masz oczy to sam widzisz, że wskaźnik C/WK jest tylko jednym z elementów wyceny spółki(i to wcale nie tak ważnym jak ci się zdaje). Zastanów się dlaczego niektóre ze spółek pomimo wysokich wskaźników są pożądane przez inwestorów?
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
Nie straszę:)
1. W przypadku tej Spółki wszelkie wskaźniki nie mają sensu, zanim nie dojdzie do połączenia. Wartość Księgowa spółki to zupełnie co innego niż wycena biegłego.
2. Wycena biegłego to raczej próba wskazania wartości rynkowej przedsiębiorstwa na dany dzień - w tym przypadklu chyba początek listopada.
3. Nie zapominajmy, że wartość Spółki giełdowej to również fakt, że spółka jest publikczna, notowana, ma strategię, rozpoczęte kolejne projekty i w końcu kapitał akcyjny. - tego biegły przecież nie wyceniał.
4. Reasumując, wycena biegłego nie jest wartością księgową (przynajmniej moim zdaniem)
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia... To będzie wiadomo po pierwszym raporcie okresowym połączonych podmiotów, czyli pewnie po III albo IV kwartale...
Według moich obliczeń to wskaźnik c/wk będzie wtedy wynosił około 1 - 1,2 - ale to są moje obliczenia za które nie daję głowy...
Tak tak LBD!!!
Co do wartości księgowej na 1 akcję to ja uważam , że moje obliczenia są zasadne!!!
To co pisze biegły rewident wygląda na to , że na 1 akcję przypada 32 pln wartości księgowej!!!!!!!
Wszystko w temacie!!
Kto chce zarobić to niech kupuje!!
Ale z was tłuki jaka WK 32 zł, kto was tak okłamał.
Kuźwa akcji jest 38 mln szt x 32 zł to co mają wk = 1 216 000 000,00 . Kuźwa ponad miliard tłuki. Poje..... was. Co za matoł to pisze. Normalnie szkoda słów.
ehh wredny jesteś, a już tak się rozmażyłem że pojótrze za 100 zł sprzedam - żeby to było ostatni raz tka brutalność w ściąganiu na ziemię, mogli chłopak ijeszcze troche popisać zawsze byłby to lepszy nastrój