• Przeglądnąłem co nieco o tej firmie i ....... Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    ..... zastanawiam się kiedy ona wystrzeli w górę.
    Po pierwsze regularność zysków i obrotów jak w zegarku.
    Po drugie wskaźniki na tej firmie zarówno cena do wartości księgowej, też P/E. Jak na NC bardzo dobre, ba nawet dobre jak na główną podłogę.
    No i po trzecie jest już złożony wniosek do KNF o przejście na główny parkiet.
    Wtedy firma będzie trochę bardziej znana i płynność się zwiększy , a cena , no cóż na razie jest promocyjna , dziwne dla mnie , że prezes tak mało dokupje.
    No ale zawsze lepsze to niż jak na innych firmach , gdzie prezesi wyprzedają.
    FF też jest zachęcający.
    Jeśli Regularność zyskowności się utrzyma w trendzie wzrostowym, to można liczyć, że w 2010 r, firma będzie miałaponad 2 zł zysku na akcję.
    A to wróży wzrosty.
  • Re: Przeglądnąłem co nieco o tej firmie i ....... Autor: ~Camir [83.24.165.*]

:)
    W dobrym momencie to powiedziałeś !
    Właśnie rozpoczyna się wystrzeliwanie!
    :)))
  • Re: Przeglądnąłem co nieco o tej firmie i ....... Autor: ~Camir [83.24.165.*]

I co jeszcze bardzo ważne nie ma obaw o kolejne emisje :

"...Przenosinom na rynek regulowany nie będzie towarzyszyła emisja akcji. Na podstawie prospektu do obrotu na rynku regulowanym trafiłoby łącznie 2.120.000 akcji zwykłych na okaziciela serii B, C i D Pragma Inkaso S.A."
  • Re: Przeglądnąłem co nieco o tej firmie i ....... Autor: ~pragmatyk [195.150.61.*]
    Tylko kolego - akcji jest 2 760 000 - wystarczy odwiedzic strone spólki. To daje kapitalizacje około 40mln. Nie powiedziałbym ze mamy tu doczynienia ani z przewartościowaniem , ani niedowartościowaniem. Jak bedzie sie dalej roziwjac to z pewnościa bedzie stabilnie wzrastac, ale szaleństw bym sie nie spodziewał.
  • Re: Przeglądnąłem co nieco o tej firmie i ....... Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    Czy ja piszę o szaleństwach.
    spojrz na FF.
    Spojrz na arkusz zleceń i dzisiejszy obrót, a potem popatrz jak zaczynało psw, eex, nicogames, cerabud, etc
    Zawsze można się przyglądać, nie kupować :)))
  • Re: Przeglądnąłem co nieco o tej firmie i ....... Autor: ~oldboy [83.8.193.*]
    prawda jest taka ze gdybym nie skubnął 4k z tego batona po 15 to byście dalej się przyglądali albo kisili, cdn.
  • Re: Przeglądnąłem co nieco o tej firmie i ....... Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    No to daliśmy przykład . Szacun, bo ty większy. Ale ja w ciągu sesji wyzbierałem do tego batona, a powyżej niego ........ niewiele. A do rynku gł. jeszcze bliżej.
  • Re: Przeglądnąłem co nieco o tej firmie i ....... Autor: ~oldboy [83.8.193.*]
    na wystrzały raczej nie liczę, inwestycja raczej średnio terminowa,
    Zależy co to dla ciebie średni termin?
    Mnie się wydaje, że jutro parę osób zainteresuje się firmą.
    Znajdę masę firm na NC wycenionych dużo wyżej od Pragmy, a to jakby nie było już niedługo firma z gł. parkietu.
    Przy tej cenie, nie stracisz na pewno. Nikt o tym jeszcze nie mówi, ale po ostatniej emisji 360 tys szt firmie wpadło tak przy okazji ponad 4 bańki do kasy.
    A zysk za 2009 r. wyniesie niecałe 4 mln zł, więc mają budżet do rozbudowy i poszerzania rynku. Przy tej ilości akcji co będzie na rynku, to spodziewam się dobrych zysków tutaj, czego sobie, tobie i innym życzę.
    Dobranoc
    Muszę napisać jeszcze jedną rzecz.
    NA TEJ SPÓŁCE NIE MOZNA STRACIĆ !!!!!!!!!!!!!!
    I TO JEST NAJLEPSZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A dlaczego?
    Proste. Mają wejść na gpw, a tam kapitalizacja min. to 10 mln EURO czyli ok. 42 mln zł, a to podzielić przez 2,76 mln akcji daje nam ni mniej ni więcej jak ............. 15 zł.
    Czyli, żeby wejść na gpw , a zrobią to na przełomie I, II kw 2010 akcja MUSI kosztować min 15 zł/szt.
    Czyli " Paniek Maniek mamy ............. x baniek" - "Piłkarski poker"

P.S.
    To teraz ciekaw jestem jak długo jutro rano utrzyma się na sprzedaż te pozostałe 5 tys akcji po 15 zł.
[x]
PRAGMAINK 0,00% 3,14 2025-11-21 09:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.