Jak dobrze, że nikt tu nie napisał dzisiaj żadnego posta:)
Kilkakrotnie wchodziłem w spółkę wyglądająca Technicznie dobrze na której nie było naganiaczy - tylko cisi udziałowcy i dopiero jak podejdzie pod opór to się naganiacze odzywaja, że 40% 50% urośnie a wtedy to trzeba sprzedawać a nie kupować.
( Jedyny wyjątek to Complex, na którym ta zasada nie działa - i sam też utopiłem kilka % )
Reasumując dzień- tydzień zakmnięcie ok - mogło by być lepiej przy 81-83 gr no ale troche ludzi się przestraszyło takiego rynku. Nie dziwię się. Ja siedzę twardo i czekam na decyzję o dywidendzie - wtedy będziemy mieć jakieś 5-6gr w prezencie.
Dziewczyny z Liberty pewnie niebawem coś wysmarują bądź co bądź - rok słabo im poszedł no ale od czego jest ich zawód PR ( od kolorowania )
ładnie się utrzymujemy w stosunku do rynku, trwa konsolidacja, która na dniach powinna przerodzić się w wybicie.
od 2 dni obseruje straszenie pakietem 50tyś ( wczoraj 10 min ) na 0,8gr celem zebrania ostatków przestraszonych inwestorów. - ale nie wybilo to nowych min wiec widać, że papier spakowany juz w mocnych rekach - kupować już moga tylko do góry.
na końcówce sesji mocne zlecenie 15:56 - 40 tyś na kupnie po 0,8gr zebralo końcówce nerusów i pokazuje siłe kapitału jaki tu się zesadza. Uwaga moja zatem do drobnych posiadaczy - nie oddawajcie już poniżej 83gr bo i tak atak na 0,9 murowany przed nami.
na uwage też zwraca zlecenie zostawione po fixie 50tyś szt 0,85gr - testowali ile papieru jeszcze jest do zdjecia i czy nie ma ukrytych.
na bajke o przejsciu na ciągłe bym nie liczył - ale pompe na 1,1 z AT min widzę.
obraz zaczyna sie klarowac - konsolidacja sie konczy - powinno nastapic wybicie.
dzisiaj pojawil sie obrot - czy z wora do wora nie mi to oceniac.
najblizszy opor na 0,84 ( powazniejszy ) pokonanie jego na close da wybicie na poczatek na 92gr a pozniej sie okaze.
spolka mimo wszystko pokazala 290tys zysku. rok temu 700tys. przynajmniej nie zjada kapitalu i dziala ( w odroznieniu od kolastyny, polrestu, skyeurope itd )
modne narzędzie naganiania na NC obecnie - ja zrobie swój mały Lock Up na tą sesję - niżej jak 1,1 nie sprzedam swoich 60tyś i blokuj je na 1,09:)) w tej chwili