tak, pisal nawet o tym tutaj ktos na forum. mysle ze dla akcjonariuszy to optymalne rozwiazanie. gorzej byloby dla nas gdyby spolka postanowila uplynnic w tym celu czesc posiadanych przez siebie akcji.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie naszą spółką. W odpowiedzi na Pana pytanie uprzejmie informuję, że nadal pracujemy nad nowym projektem inwestycyjnym, o którym wspominałem podczas wywiadu z PAP’em. Realizację planujemy na przełomie marca i kwietnia, ale jej bezwzględnym warunkiem jest „złożenie finansowania” do tego terminu.
Pozdrawiam serdecznie,
Bogusław Bartoń
Prezes Zarządu
OneRay Investment S.A.
ul. Braniborska 44-52, 53-680 Wrocław
Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki z kwoty 3.045.084,80 zł (słownie: trzy miliony czterdzieści pięć tysięcy złotych osiemdziesiąt groszy) do kwoty nie mniejszej niż 3.345.084,80 zł (słownie: trzy miliony trzysta czterdzieści pięć tysięcy złotych osiemdziesiąt groszy) i nie większej niż 4.045.084,80 zł (słownie: cztery miliony czterdzieści pięć tysięcy złotych osiemdziesiąt groszy) to jest o kwotę nie mniejszą niż 300.000,00 zł (słownie: trzysta tysięcy złotych) i o kwotę nie większą niż 1.000.000,00 zł (słownie: jeden milion złotych), w drodze emisji nie mniej niż 3.000.000 (słownie: trzy miliony) i nie więcej niż 10.000.000 (słownie: dziesięć milionów) akcji zwykłych na okaziciela serii E o wartości nominalnej 0,10 zł (słownie: dziesięć groszy) każda akcja.
No cóż, jeżeli emisja po 10 groszy to niebawem zobaczymy kilkanaście groszy za akcję, albo i poniżej 10 groszy. W poniedziałek rozegrają się wyścigi, kto pierwszy wywali po wyżej 20groszy...
Nie jestem wielkim fachowcem ale nawet ja już pojąłem że 10 gr to wartość nominalna a cena emisyjna dopiero będzie ustalona, więc raczej głupoty piszesz
zobaczymy duże grono ludzi kupowało grubo powyżej 0.30
i to kupe akcji nie będą skłonni do wywalania na niskich poziomach
według mnie obecny poziom to promocja
Szacowane przychody spółki w 2009 roku mają wynieść 60 tys. zł, natomiast w 2010 roku mają one ulec zwiększeniu do 174 tys. zł. Według prognoz spółka wypracuje w bieżącym roku stratę netto na poziomie 244 tys. zł, natomiast w 2010 roku planowana strata netto wzrośnie do 147 tys. zł. Jednak według prognoz już w 2012 roku OneRay Investment zanotuje 2,65 mln zł zysku netto, a w 2013 roku zysk ma ulec zwiększeniu do 15 mln zł. Przedstawione prognozy zakładają, że w całym okresie projekcji Emitent posiada wyłącznie trzy spółki portfelowe (tj. LocoZone, Exant i SDS) i nie dokonuje kolejnych inwestycji.
tu sie kroi następna inwestycja więc można skorygować
w góre plany wyjścia ze spółki
ja mam czas dużo czasu więc będe trzymal
Biznesowe korzyści z wdrożenia rozwiązania iBuilder
Zaawansowana komunikacja biznesowa
iBuilder tworzy zintegrowane środowisko biznesowe - usprawnia komunikację i wymianę informacji w obszarze front office, a więc pomiędzy pracownikami, klientami i partnerami firmy. Dzięki współpracy z systemem wspomagającym zarządzanie obszarem back office przedsiębiorstwa (systemem klasy ERP), efektywnie realizuje najbardziej złożone cele biznesowe.
Mobilny system firmy internetowej
iBuilder zapewnia dostęp do zasobów organizacji przez przeglądarkę (www). Dzięki temu całość funkcjonowania firmy można skupić w jednej aplikacji, której funkcjonalność wygląd zależy od profilu dostępu użytkownika logującego się do portalu.
iBuilder umożliwia pracownikom, klientom i partnerom szybkie i bezpieczne korzystanie z zasobów firmy z każdego miejsca, o każdej porze i przy użyciu różnych narzędzi – komputera, telefonu komórkowego, urządzenia przenośnego (PDA), czy infokiosku.
Integracja różnych obszarów biznesu
iBuilder ma budowę modularną i umożliwia bezpieczną pracę na informacjach biznesowych pochodzących z różnych źródeł. Każdy moduł funkcjonalny ma za zadanie usprawnić komunikację i przebieg procesów biznesowych odbywających się pomiędzy kilkoma obszarami działalności firmy np.: marketing i sprzedaż, IT i finanse, administracja i HR.
porównując to z mobilną tv to według mnie jest HIT
Czym są rozwiązania front offce'owe?
Są kolejnym krokiem w rozwoju organizacji, które posiadają już efektywnie działający system wspierający zarządzanie (tzw. back office)
Definiują nowy sposób komunikacji i współpracy w ramach organizacji oparty na efektywnym zarządzaniu informacją i komunikacją biznesową
Usprawniają komunikację pomiędzy pracownikami, klientami i partnerami firmy (rozwiązania typu B2B i B2C).
Jesteśmy ekspertami. Dzięki naszej specjalizacji jesteśmy w stanie zbadać potrzeby użytkowników, zamodelować wymagany obieg informacji oraz z powodzeniem uruchomić kompleksowe rozwiązanie front office'owe.
Tego typu całościowe podejście gwarantuje szybkie wdrożenie odpowiadające rzeczywistym potrzebom biznesowym, a co za tym idzie - realny zwrot z inwestycji
są to produkty firmy e Xant którą to ONE RAY MA W SWYM PORTFELU
27%
25 groszy to chyba ta granica od ktorej teraz powinnismy sie odbic to ze na szerokim rynku jest korekta nie znaczy ze OneRey tez ma nadal leciec poza tym od szczytu na 39 groszy spadlo w ostatnim czasie ponad 30%
nic sie nie dzieje bo towarzystwo sie czai, ja na dzień dzisiejszy nie mam
kaasy ale przy tak ostrożnym nastawieniu inwestorów
w piątek może troche tanio dokupie
zastanawiam się nad mentalnością inwestorów
po 0,33 -0,35 brali jak opętani przy wolumenie przekraczającym grubo
ponad 1mln teraz mają jak na tacy po 0,26 i nie ma chętnych na kupno
Strategia strategią ale w ciągu ostatnich 6sesji obróciło sie niecaly milion papiera
dla porównania w dniach13 01 -21,01 prawie 10 mln ze średnią ceną 0,34gr
Słuszna uwaga, ciekawa jest psychologia inwestowania, kupowali ponad 30 groszy zeby teraz oddac ponizej choc z drugiej strony to moze byc celowe zagranie aby obnizyc jak najbardziej kurs bo defakto te ostatnie spadki odbywaja sie na bardzo niskim wolumenie a wzrosty byly na ogromnym. Ja trzymam niestety na chwile obecna nie mam wolnych srodkow ale jak poleci ponizej 20 groszy to cos wynajde zeby grubo dokupic bo uwazam ze warto.
Ciekawe kiedy ta korekta się skończy i z jakiego poziomu odbije, widać że wpływ nastrojów, wyprzedaży na światowcyh gieldach odbija się i tutaj, może nie w tak szybkim tempie ale powoli, powoli w dół.
Trzeba wziąć jeszcze pod uwage fakt, że wzrosty i bardzo duże kupno w przediale cenowym ponad 30 groszy odbywało się przy milonowych obrotach a teraz spadek czy raczej korekta jest przy bardzo niskim obrocie ktos wyrzuca po kilka akcji zeby zanizac kurs. To nie mozliwe zeby takie ilosci akcji powyzej 30 groszy zbierali drobni gracze bo tez ostatnie spadki odbywalayby sie przy rowniez sporych obrotach co wczesniejsze wzrosty.
nalezalo sie spodziewac ze dzisiaj nie bedzie zadnego przelomu, musimy poczekac na lepsze nastroje na gieldach, ja jestem spokojny, zbieranie bylo na znacznie wyzszych poziomach, wiec niedlugo tam wrocimy.