niewykonalne... pakuj ile daja z podaży... nie strasz bo odbierają też za całośc... kiszą tylko trochę by zniechęcić.... raz na 2 miechy jest jazda.... spółka musi wrócić na 5 pln - wg prezesów....
myślę, że niedługo będą spadki na giełdzie, to ze 30 tys. po 1,10 zl - 1,15 zł kupię od spanikowanych. spółka nie jest więcej warta niż 1,30 - 1,40 zł.
wzrost do 1,70 zł jest niemożliwy. wszyscy wysypią się przy cenie 1,40 - 1,45 zł tzn. kurs narysuje wykres ramię-głowa-ramię i nastąpi spadek do 1,00-1,05 zł, dopiero wtedy rozpoczną się wzrosty. myślę, że przez najbliższe 2 - 3 miesiące kurs będzie chodził w przedziale 1,00 - 1,30 zł
przedstawię komentarz do sytuacji jaka panuje na papierach firmy marsoft w ciągu ostatniego roku. prawdziwe kupno jest na poziomie 1,00 sprzedaż prawdziwa powyżej 1,35zł więc marsoft jest wart 1,20 wg wyceny rynkowej. każde wyciągnięcie ceny marsofta powyżej 1,35 zł to spekulacja. kupujący te papiery powyżej 1,35 są z góry skazani na porażkę. prawdziwe kupno to przedział 1,0-1,10. wystrzegać się wyjazdu kursu powyżej 1,40-1,45 ponieważ jest to pułapka i długoterminowo przewiduje stagnację kursu w przedziale 1,10-1,35 zł. papier jest w rękach drobnych spekulantów i dopóki się nie wyprzedadzą nie pójdzie do góry powyżej ceny 1,65 zł, dopiero przebicie tego poziomu pokaże, że papier znalazł się w silnych rękach.
nie naganiaj bo leszcze ci nie oddadzą.... zobaczysz za 3 tygodnie jak będziesz łykał po 30 akcji jak na lekarstwo i się będziesz cieszył..... a tak naprawdę to większośc to twój obrót, więc jak spać nie możesz to oddawaj :)
po co ci 50k a może nie k... tylko samo 50 buahahah
Dnia 2010-03-11 o godz. 10:27 ~Slay napisał(a):
> up up up buahahaha :)
spekulanciki już po waszych
> akcjach.... z 200 pln zarobkiem jak można tysiące wyciągać
> ....
Panie prezesie jadziem na 2 pln i to jest
> promocja.....
2 pln to jest rzeczywiście promocja; pociągnij kreska ze szczytów z maja 08r.do początku ostatniego wybicia polowy stycznia tego roku potem znajdź głowę więcej pisać chyba nie musze AT 3,80. analogia skotan;
a mówiłem ci an... że się wyprztykasz z 200 pln zarobkiem a bez akcji zostaniesz :)
nie igraj... mirek przynajmniej był cierpliwy.... czekał czekał i się doczekał.... ty też możesz czekać albo kupować... tyle że jest ich coraz więcej :)
ujawnią sie przy 2 pln..... albo i wyżej..... a ty bez akcji będziesz czekał i czekał a potem może i szczekał :)
jeszcze nie sprzedałem ani sztuki ,a dokupić muszę jeszcze drugie tyle .N o strasznie drogo się nagle zrobiło ,ale poczekam na korektę jestem jak żołw powolutku do celu a z pożytkiem dla trwałości trendu mów mi stbilizator
Dnia 2010-03-15 o godz. 11:18 ~AN napisał(a):
> Wiadomo że po dużych wzrostach są duże korekty czas jest
> najważniejszy
Jakie wzrost ta spółka od bardzo dawna szoruje po samiutkim dnie po spadku z 7 zl na 70 groni ledwo odbiła przy mikroskopijnych obrotach i teraz dalej jest w niełasce inwestorów,akcji na rynku jest 400K z czego 80% ujawni sie dopiero przy popycie około 3 zl
jest to spółka mało płynna ale to kiedyś może odbić sie jej na plus.
Dzisiejszy spadek przeszło 7 % przy obrotach około 3 tys akcji mówi sam za siebie.
jezeli twierdzisz że wzrost z 1 pln na 1,50 pln w ciągu 10 dni to mało no to miarkę masz cho,cho .Nie twierdzę że w perspektywie ok 2 m-c nie dojdzie do wzrostów ale tempo wzostow jest stanowczo za wysokie . Każde następne 10 gr to pokusa do realizacji zysków aż nadto widoczna ,co przy małym popycie niszczy każdą próbę stabilniejszego i trwalszego wzrostu, Dlatego caly czas uważam że czeka nas raczej jeszcze jakiś dłuższy okres konsolidacji
Dnia 2010-03-15 o godz. 20:51 ~an napisał(a):
> jezeli twierdzisz że wzrost z 1 pln na 1,50 pln w ciągu 10
> dni to mało no to miarkę masz cho,cho .Nie twierdzę że w
> perspektywie ok 2 m-c nie dojdzie do wzrostów ale tempo
> wzostow jest stanowczo za wysokie . Każde następne 10 gr
> to pokusa do realizacji zysków aż nadto widoczna ,co przy
> małym popycie niszczy każdą próbę stabilniejszego i
> trwalszego wzrostu, Dlatego caly czas uważam że czeka nas
> raczej jeszcze jakiś dłuższy okres konsolidacji
Widzisz medal ma zawsze dwie strony kurs zamkniecia z 5 marca wynosił 1,20 a nie 1 zl przy obrotach około 2 tys akcji czyli nie porażał a dzienne wahania moga byc kosmiczne przykład goa w jeden dzien z 3 na 2 zl i za kilka dni z 2,5 na 4.
Jak tempo wzrostu czy spadku może byc za wysokie jak liczba akcji w wolnym obrocie jest tak mala ze zlecenie 3-4 kilo potrafi podbic lub opuścić kurs o dobre 10%.
Reasumując moja wypowiedz nie mam zamiaru przekonywać Cie do tego ze akcje pójdą drastycznie w góre czy tez odwrotnie,mój stan posiadania akcji jest zbliżony do obrotu właśnie z 5 marca i nie zamierzam go zwiększać kupiłem akcje tylko pod at i na swoim poziomie podziękuję.
poziom 1-1,20 to poziom inwestycyjnie bezpieczny , poziom 1 ,20- 1,40 na tą chwilę neutralny ,poziom 1,40 -1,70 dla odważnych ale mocno niebezpieczny a zwłaszcza 1,55-1,70 gdyż natym poziomie dochodziło kilka krotnie do naglych spadkow ,poziom 1,80-3,00 to marzenie większości tu obecnych ale na obecne warunki marzenia ściętej głowy
Nie ma pieniędzy ,nie ma zwyżki będą pieniądze będzie wzrost spadnie na 1,10-1,20 to sobie może dokupie a bawić się na 5-10 procent nie zamierzam nie widać tu nikogo kto inwestowałby długoterminowo ,więc i po co gonić bez sensu do góry jak można się obkupić na niższych poziomach cenowych wszystko na co stać ten papier to długa i zniechęcająca konsolidacja musiałby chyba z nieba spaść jakiś większy inwestor by ruszyć ten rynek a żadne info ze spółki nie napłyneło
dokładnie kolego dokładnie spolka ma ogromny potencjał wzrostowy ale bez jakiegoś większego kapitału czytaj spekulacyjnego jest widmem,taka prawda,warto ja miec za jakieś drobniaki w portfelu bo nie znasz dnia ani godziny,a jak widzisz sam nic tu nie wskórałeś,,,
Dnia 2010-03-17 o godz. 09:46 ~AN napisał(a):
> NO wkońcu widać wierzchołek góry lodowej
może tak a może nie a kto to wie,,,
wyszlo na to ze slay mial racje sam go masz i sam go pchasz,,,
jus luknij na tsc tam będziesz mógł przytulic parę groni he he
Dnia 2010-03-17 o godz. 10:34 ~kolo napisał(a):
> Dnia 2010-03-17 o godz. 09:46 ~AN napisał(a):
> NO
> wkońcu widać wierzchołek góry lodowej
może tak a może
> nie a kto to wie,,,
wyszlo na to ze slay mial racje sam go
> masz i sam go pchasz,,,
jus luknij na tsc tam będziesz mógł
> przytulic parę groni he he
i co jus posłuchałeś ale ale widze ze z dnia na dzien robisz kolego coraz lepsze obroty dawaj dawaj do góry bo mnie ta spółka juz meczy
praktycznie to tylko obserwuję Marsofta od tygodnia bo i nie wiem po jakiej cenie warto go kupić , aby nie przepłacić podaż jest wielka że myślę o tej inwestycji dopiero za miesiąc a kto to kupuje to licho wie myślę obserwując dziwne obroty -transakcje że niewarto pchać się między wódkę a zakąskę poczekam spokojnie 1m-c a może 2m-ce to pewnie zobaczę dużo atrakcyjniesze poziomy widać już początki paniki i zniechęcenia a jak myślisz że znalazłeś jelenia do dojenia to się grubo pomyliłeś jest dużo atrakcyjnieszych walorów niż marsoft
w odróżnieniu od wie lu osób tu piszących wszstko co napisałem się sprawdz iło odsyłam do komentarza z 03-03-2010 proszę mnie tu nie posądzać że piszę tendencyjnie .JEDYNA RADA dla inwestujących w ten walor, badzo niebezpieczny ze względu na płynność i strukturę akcjonariatu . Jeżeli kupować to tylko w długim terminie i bardzo długoterminowo ,na krótką metę zarobek jest niemożliwy w żaden sposób ze wzgędu na specyfikę transakcji tu zawieranych. Max to 1tys na tydzień i czekać cierpliwie na spadki chyba żebym się bardzo mylił to kupować podczas jakiej kolwiek stabilizacji po niskich cenach .jak ktoś ma zszargane nerwy i chce spokoju to niech tu nie ryzykuje bo straci zdro wie a zdr owie jest najważniejsze.