Brakuje ludziom cierpliwości - napaleńcy liczyli, że dziś (po wczorajszych wzrostach) na otwarciu kurs osiągnie górne widły i zarobią krocie podczas dwóch sesji :]
a stany juz sie zamknely?? chyba nie ?? nie raz tak bylo ze nasze losie sprzedawali pod sesje usa a potem druga polowa ich sesji byla wzrostowa co odbijalo sie pozytywnie na naszych otwarciach. Pozyjemy zobaczymy. Chcesz kup po 0,39 (ja stratny nie bede:) )
swiadczy to tez o tym ze w duze spadki nie wierzysz (no bo co to niby te 0,39) a skoro chcesz kupic to widzisz perspektywy do wzrostow.
ff to okolo 10,lm, teks o lok upie do 1,3 niezly ale nie znaczy ze nie bedzie ssss to byla proaganda jak 10mln ff to sie przekresil juz kilka razy a do sss chetnych nie brakuje,
a spolka co ona mam 10mln akcji i jedan cegielnie, spolka czysto spekulacyjna bo zwot 500% pod co, mozeesz mi wytłumaczyc, co tu takiego moze sie dziać?????? przeniesienia na gpw i tyle, watpie zeby ktos byl zainteresowany kupnem jedego akladu, czysta spekulacja i tyle
tylko ze stany ida pod europe tym razem. Dopiero jutro stany moga miec wplyw na nas zaleznie jak poleca pod wyniki o bezrobociu. Jak bedziecie 3mac to bedzie zielono.
pod co?? a pod to ze cala gielde mozna nazwac spekulacja. Przeciez na gieldzie zawsze glowna role odgrywa spekulacja i emocje. Gdyby gielda opierala sie tylko na twardych fundamentach to podczas kryzysu wartosc spolek na gieldzie nie powinna byc nizsza niz wartosc ksiegowa. Na gieldzie przy takich spolkach jak cerabud patrzy sie w przyszlosc.
Czytales co planuje cerabud jaki rozwoj , ekspansje ? Wiesz ze branza budowlana rozkreca sie w polsce a cerabud glownie na nasz rynek planuje rozwoj?? Po co byla kasa z emisji akcji?? a pod spekule zapytam po co jest lock up na 1,3zl?? ;)
w przypadku cerabudu oznacza to ze zostala zawarta umowa (lock up) i glowny akcjonariusz cerabudu (76,33% akcji) zobowiazuje sie nie sprzedawac akcji spolki w cenie nizszej niz 1,3zl przez okres 6 miesiecy (liczac od grudnia 2009). Co to moze dac nam leszczom ??dzieki ludziom posiadajacym kase widzimy przy ostatnich wzrostach ktore maja perspektywe do ponad 1zl. Bedziemy 3mac zwieracze to zarobimy !! niby po co jest ten lock up?? 3mac i zbierac glaby!!! co mam jeszcze podac 6 liczb do losowania duzego lotka??
joi, powiedz a ten lok up jest opatrzony jaka kara za zlamanie???? zobowiazali sie do niesprzedawania, ok a jak zmienia zdanie??? to co sprzedadza i co im zrobisz popsioczysz jak zje.. sie kurs i tyle, pozniej podciagna i znow bedzie cacy a kasa bedzie w kieszeni i tyle, powiedz pod co tu grasz , bo ja na eko gram pod kontrakty na mikrosfere, a tutaj 100mln akcji fakt ze tylko 10 mln ff ale to tyle z atutu, masz cos do powiedzenia, to napisz, chetnie przeczytam, na powaznie
usa pojechaly dzis ostro jutro u nas porazka, a dzis 44gr rozeszlo sie na fixie w chwile i nawis zotal, wiec jutro 39 gr mozliwe i tyle w temacie
ed dobrze wiesz co mam do powiedzenia jest akcja spoleczna "3mac i liczyc zielone". Z lockupem masz racje ale ci z rynku pierwotnego maja prawo do dochodzenia roszczen. druga sprawa ze nie dotrzymanie lock upu świadczyloby o malej wiarygodnosci firmy a tu raczej pomysleli i maja plan:).
Z usa bym darowal bo to oni ida dzis pod wyniki z UE i "troske" o budżety co poniektórych krajow UE . Zobaczymy jak jutro UE sie otworzy i pocisnie a dopiero wtedy bedzie wiadomo co nas moze czekac.
Prawda jest taka ze na dzien dzisiejszy kazdy z nas ma tyle samo racji a tobie i mnie zalezy na zarabianiu. Gdyby cerabud nie dawal takich mozliwosci to ciebie i mnie tu by nie bylo heheh
tym bardziej ze kolega ed o usa a kazdy spec krzacze ze dzisiejsze minusy juz uwzgledniaja jutrzejsze gorsze infa z usa..to korekta a nie plaga to nc a nie gpw:)trzymac nie oddawac
jmjutro zwala jak nic ale ja pisze , ze zwala ale czekam na akcje, nie wiaze sie ze spolka, che kupic na krotko a nie fundamentalnie, findamentalnie mam ekoexoport