• Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~Badziewiak [109.243.154.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 5 / 2010
    Data sporządzenia: 2010-01-29
    Skrócona nazwa emitenta
    JAGO
    Temat
    Zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Zarząd Spółki Firma Handlowa "JAGO" Spółka Akcyjna z siedzibą w Krzeszowicach informuje o zwołaniu na dzień 25 lutego 2010 r. na godz. 12.00 w siedzibie Spółki w Krzeszowicach przy ul. Daszyńskiego 10a, Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Firmy Handlowej "JAGO" S.A. z następującym porządkiem obrad:
    1. Otwarcie Zgromadzenia,
    2. Podjęcie uchwały w sprawie odtajnienia głosowania nad wyborem Komisji Skrutacyjnej,
    3. Wybór Komisji Skrutacyjnej,
    4. Wybór Przewodniczącego Zgromadzenia,
    5. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał,
    6. Podjęcie uchwały w przedmiocie upoważnienia do ustanowienia zastawu rejestrowego na akcjach własnych Spółki.
    7. Przyjęcie porządku obrad,
    8. Zamknięcie obrad.

Uzasadnienie podjęcia proponowanej uchwały

Ustanowienie zastawu rejestrowego na posiadanych akcjach własnych Spółki stanowić będzie zabezpieczenie kredytu, którego pozyskanie jest związane ze zwiększonym zapotrzebowaniem na kapitał obrotowy wynikającym ze stałego zwiększania przychodów Spółki,
  • Re: Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~bonczek [93.105.180.*]
    finansowanie banków dla jago zostanie zabezpieczone zastawem na akcje spółki więc uważam to info za mało istotne dla aktualnie kursu i uważam za niedowartosciowane co najmniej 25 % od aktualnej wyceny
  • Re: Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~heh,heh [91.146.219.*]
    Olśnienie,szok,suuuuuuper,heh,heh.
  • Re: Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~Badziewiak [109.243.165.*]
    Dnia 2010-01-30 o godz. 09:33 ~bonczek napisał(a):
    > finansowanie banków dla jago zostanie zabezpieczone
    > zastawem na akcje spółki więc uważam to info za mało
    > istotne dla aktualnie kursu i uważam za niedowartosciowane
    > co najmniej 25 % od aktualnej wyceny

Mało istotna jest Twoja wypowiedź, zaś ocena o niedowartościowaniu sprzeczna z pierwszą częścią wypowiedzi

Istotą tego komunikatu w/g mnie ale jestem pewien, że też wydającego te info
    jest zdanie, które zawarłem w tytule wątku
    Należy dodać jeśli zastawem są akcje to nie wypłyną teraz na rynek
  • Re: Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~bonczek [93.105.180.*]
    ja widzę zależność między kursem a zastawem na kacje dla banku.czy bank uznaje wycene akcji za mało ważną kierując sie czym wówczas ? wyceną księgową ?
    nie !
    więc na te chwiele kurs jest oczywisty a cel oczywisty
  • Re: Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~Badziewiak [109.243.165.*]
    Dnia 2010-01-30 o godz. 12:38 ~bonczek napisał(a):
    > ja widzę zależność między kursem a zastawem na kacje dla
    > banku.czy bank uznaje wycene akcji za mało ważną kierując
    > sie czym wówczas ? wyceną księgową ?
    nie !
    więc na te
    > chwiele kurs jest oczywisty a cel oczywisty

Może jaśniej się wypowiesz, czy rozumiesz sam co piszesz (bazgrzesz)?

Mam rozumieć Twoją wypowiedź, że bank uważa, że obecna wycena akcji jest najniższą i może być tylko wyższa a więc zastaw dla tego banku jest zadowalającym zastawem. Czy dobrze Cię zrozumiałem? Pisz staranniej i taki mało rozgarnięty gość jak ja będzie Cie lepiej rozumieć
    Nie wiem co bierze bank pod uwagę godząc się na taki zastaw. Może wartość księgową, może nominalną a może przyszłą cenę rynkową, nie wiem.
    Wiem natomiast, że ma pełne zaufanie co do akcji tej spółki i zaufanie wynika z tego, że spółka robi postępy zwiększając przychody.

Zatem można domniemać, że zwiększy zyski a co za tym idzie zwiększy się wartość księgowa a w raz z nią wartość rynkowa akcji i samej spółki. Do tego na pewno w obecnej chwili przy zwyżce kursu nie pojawią się te akcje na rynku i nie przysypią popytu
    sorry za składnie ,ale widze ,ze bezgroły sa zrozumiałe a stanowisko jest podobne
    pozdrowienia i czekam na 2,5/3,00
  • Re: Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~radecky [89.228.43.*]
    nie wniknołem w komunikat ale na pierwszy rzut oka....czy te akcje co zastawia nie miały być przeznaczone na litwe??
  • Re: Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~radecky [89.228.43.*]
    ktoś ma swoje koncepcje?? czemu nie zastawiają akcji zrembu tylko włąsne...które to miały być na przejęcie... a moze za kase pzrejmą lub wcale?? bo chyba nie mogą akcjami zastawionymi...no chyba ze "zapłata" wyniknie za jakis czas

ten tydz pokaże co z mocznikiem...a kolejny co z przejęciem...a za miesiac wyniki
    bedzie 40 % do góry kochasiu irku
  • Re: Jago - Info !!! ze względu na stałe zwiększanie przychodów Autor: ~Irek [83.26.234.*]
    robią dobry interes.........jeżeli teraz zastawiają.........ok. 2 zł.......
    bo już w marcu akcje zlecą na pysk............ - 30 %%%% lub 40 %%%%
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.105.180.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    jakie dzisiaj prognozy po info o walnym itd
[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.