Prosze Panstwa, jestem dosyc mlody i niedoswiadczony, ale od jakiegos czasu interesuje sie gielda, nie gram krociami, sa to male sumy, no ale inwestuje i ucze sie z roznym skutkiem, chociaz mam plusy... no ale ja nie o tym chcialem.. mianowicie mam pytanie odnosnie spolki Ampli, na fali wzrostow wszedlem w spolke, planowalem szybka sprzedaz ale niestety kurs spadl, plan moj nie zostal osiagniety, moja srednia zakupu to 4,40 za sztuke... jak Panstwo mysla, czy ten kurs zostanie osiagniety w niedlugim czasie..pytam gdyz chcialem sprobowac szybkiego wejscia i wyjscia, jednak cos zrobilem zle... inwestujac w spolki "na dluzej" udaje mi sie wyjsc z zyskiem, a w tym przypadku nie wiem czy nie zamrozilem pieniedzy na dlugo (tzn tygodnie/miesiace)... prosze o porade, szczegolnie od kogos kto na codzien zajmuje sie takim szybkim handlem... pozdrawiam
Na to pytanie może ci odpowiedzieć tylko prezes spółdzielni.Ten nadzwyczajny wzrost sprzed kilku dni może zwiastować np. jakieś złe infomacje w najbliższym czasie. Dane z ostatniego raportu (i nie tylko z ostatniego) nie są rewelacyjne-aktywa to 39 574 000, zobowiązania krótkorminowe 28 833 000.Wystarczy, że jakiś bank podłoży nogę i dramat gotowy. Spółka typowo spekulacyjna, wszystko możliwe.
No,no sami pesymiści.ZObowiązania w wys.1mln spłacone.Fundamenty dobre.Myślę,że po lekkiej korekcie będzie silne odreagowanie.Trzeba uśredniać młody i niedoświadczony.
Kuliłeś wczraj i co,już chcesz zarobić 50%.Tak se ne da Pane Hawranek.Cierpliwości.Dywersyfikować portfel.Trzeba mieć kilka spółek.Na jednej tracisz,na drugiej zarabiasz.Choc takich rodzynków jest coraz mniej w korekcie.
A czy usrednianie to jest to dzialanie polegajace na dokupywaniu akcji po nizszych cenach w celu obnizenia sredniej ceny zakupu? ..hmm ale czy to nie jest inwestowanie kolejnych pieniedzy w aktywa ktorych wartosc konsekwentnie spada, takie "gonienie za kursem"? kiedy tego zaprzestac bo kazdy inwestor ma okreslony kapital ktory sie przeciez wyczerpie przy ciaglym usrednianiu....
Uśrednianie? lepiej sobie poszukać innej spółki.Wczoraj kupiłem mały pakiecik po 4,4,dzisiaj uśredniłem po 4,04 i 4,02 trochę więcej ,połowę sprzedałem na fixie po 3,99 i tak wygląda uśrednianie.