OneRay Investment SA został zaproszony przez Krajowy Fundusz Kapitałowy SA do wzięcia udziału w Otwartym Konkursie na dofinansowanie projektów inwestycyjnych. Krajowy Fundusz Kapitałowy S.A deklaruje, że w tej edycji udzieli wsparcia funduszom Venture Capital w wysokości co najmniej 300 mln PLN.
Szacowane przychody spółki w 2009 roku mają wynieść 60 tys. zł, natomiast w 2010 roku mają one ulec zwiększeniu do 174 tys. zł. Według prognoz spółka wypracuje w bieżącym roku stratę netto na poziomie 244 tys. zł, natomiast w 2010 roku planowana strata netto wzrośnie do 147 tys. zł. Jednak według prognoz już w 2012 roku OneRay Investment zanotuje 2,65 mln zł zysku netto, a w 2013 roku zysk ma ulec zwiększeniu do 15 mln zł. Przedstawione prognozy zakładają, że w całym okresie projekcji Emitent posiada wyłącznie trzy spółki portfelowe (tj. LocoZone, Exant i SDS) i nie dokonuje kolejnych inwestycji.
Zarząd OneRay Investment S.A. ("ORI S.A.") informuje, iż w dniu 21 grudnia 2009 roku została podpisania umowa pomiędzy ORI S.A. i Wrocławskim Centrum Badań EiT+ Sp. z o.o., której przedmiotem są usługi eksperckie w zakresie branż IT oraz Energia. Umowa zawarta została na okres do 15 czerwca 2010.
Usługi będące przedmiotem umowy wykonywane są na potrzeby projektu pt. "Akcelerator EIT+ spółek innowacyjnych o hybrydowym profilu branżowym", finansowanego ze środków Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, Oś priorytetowa 3 "Kapitał dla innowacji", Działanie 3.1. "Inicjowanie działalności innowacyjnej".
Wartość umowy zawartej z Wrocławskim Centrum Badań EiT+ Sp. z o.o. wynosi 73 200,00 zł brutto plus zwrot dodatkowych kosztów związanych z realizacją umowy.
Emitent zdecydował się na przekazanie niniejszej informacji ze względu na szczególny charakter zawartej umowy.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 2) Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 363/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 27 lipca 2009 roku "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
Osoby reprezentujące spółkę:
* Bogusław Bartoń - Prezes Zarządu
* Edyta Kąkiel - Prokurent
Autor | ~kk [83.7.1.*] 2010-01-21 10:47
To byl max... wczoraj do 39gr dobilo i dzis na 120 akcji tez 39gr. jakis leszcz kupil sobie akcji za 40zeta a Wy czekacie na to ze jeszcze raz tam pojdzie? Wycofajcie sie poki jest to 33groszy bo jak spadnie spowrotem na 25 to nie bedzie czego zbierac.
I nie mowcie ze ja chce kupic za taniej bo ja sie pozbylem akcji dzis rano po 37.
Autor: ~Oneray [95.49.199.*], 2010-01-21 10:53
no i zrobiles blad kolego, zobaczysz po ile kurs bedzie za kilka dni :-),
Miliard w rozumie
Agnieszka Czajkowska2006-10-27, ostatnia aktualizacja 2006-10-27 00:00 Wrocław walczy z Cambrige i Paryżem o wielką unijną dotację - nawet miliard euro. Które miasto będzie siedzibą Europejskiego Instytutu Technologicznego, dowiemy się w 2008 roku.
RAPORTY
Wrocław chce być siedzibą EIT
Żeby zwiększyć szanse Wrocławia, miasto stworzyło program "EIT Plus". Został przyjęty przez rząd, który obiecał Wrocławiowi na jego realizację miliard euro z unijnej dotacji na lata 2007-2013, o ile UE wybierze właśnie nasze miasto na siedzibę centrum lub choćby jednego z tzw. węzłów wiedzy.
Autor: ~Oneray [95.49.202.*], 2010-01-31 19:45
No i co, spadlo na 25gr? Nie ma martw sie tak o spolke sami sobie poradzimy, zreszta lepiej niz myslisz :-)
Ja się nie martwię. Ja tylko sprzedałem po 37, a kupiłem po 29 :) i Wam też to radziłem, nie chcieliście to przecież wasza sprawa.
po 28gr ktos wystawil zlecenie kupna na 50tys., ale to tylko pewnie ten leszcz co kupowal po 25-33, strasznie uparty niby ma byc zwala a on chce kupowac...
od 8,01 przemieliło sie ponad 20 mln akcji
f.f to około 5,7 mln
czyli prawie 3,5 x F.F
Data
Kurs bieżący
(PLN)
Zmiana Kurs Obroty
(%)
(PLN)
odnies
otwarcie
min