Jutro teoretycznie zalezy od popytu i podazy kurs79,65.
Lekki zjazd-pozbywanie sie akcji
I mozolna proba powrotu do kursu sprzed odciecia!
Jezeli w tym czasie nastroje sie nie pogorsza to bedzie ciekawie-osobiscie mysle ze piatek zgorki.Kolejny tydzien wspinaczka pod gorke delikatna!
Nie bedzie to szybki wzlot niestety ZAP to nie KGHM!
Przyszly tydzien oscyluje max 84 zeta za walor
Witam,
jestem początkującym inwestorem, jeżeli mogę prosić o wyjaśnienie dlaczego w czwartek 28 stycznia kurs ZAP oscylował w granicach 88 zł a dzisiaj jest odcięcie dywidendy i kurs w granicach 80 zł?? i czy kurs wróci na 88 abym mogł zrealisować zysk.
Bo odcieli Ci od wartosci kursu dywidende, jak wczoraj kupowales to masz te same pieniadze(dosatniesz te ca. 8 z groszami ) pomniejszone o podatek belki ...
na dodatek, ne te pieniazki trzeba bedzie troche poczekac. Lepiej bylo sprzedc wczoraj i miec kase na koncie, olbo pod zakupy. Acz wskazniki po tym dzisiejszym nibyspadku schlodzily sie niesamowicie.
Może ktoś to bardziej rozjaśnić, ewentualnie dać jakiegoś linka. W którym momencie należy/należało mieć akcje aby dostać dywidendę (z czego wynikają te 3 dni)
No do -10% to trochę brakowało, ale fakt, że takiego spadku się nie spodziewałem. Oczywiście, prędzej czy później odbije powyżej 80, ale do tego czasu może jeszcze do tych 72zł zejść. Jest to jednak dobry czas na dokupienie akcji.