budują i budują i nic z tego nie wynika. Co zbudują to oddają innym Wiedeńczykom a sami tylko wynajmują .Góra siedzi we wszystkich spółkach z każdego projektu i dba żeby tylko wartość spółki nie wzrosła a co za tym idzie cena akcji .No i myślę ,że już skupili wystarczająco sądząc po znikomych obrotach i na moje kilka akcyjek się nie czają bo to wartość weekendu w Zakopcu :). Po za tym chyba ktoś się zniecierpliwił bo widać pierwszą obronę kursu od dawien dawna tylko czy jest wystarczająco silny ??? raczej nie :)
Budują, budują i będą budować. Nie ma jeszcze oficjalnej wiadomości o budowie dwóch hoteli we wrocławiu ale inwestycje ruszą niebawem. Duża część nakładów poniesionych przez spółkę zostanie już bardzo szybko odzyskana przy okazji goszczenia kibiców z euro 2012, wogóle cała branża hotelowa zyska na tej imprezie a warimpex będąc jednym z potentatów na polskim rynku powinien jak najlepiej wykorzystać tą szansę. Mam też nadzieję, że im bliżej euro 2012, kurs warimpexu będzie zdecydowanie oddalał się od śmiesznej jak dla mnie wyceny z kilku ostatnich miesięcy
Że wycena jest śmieszna to wszyscy wiedzą ale w realu to wygląda tak ,że wartość firmy rośnie , kurs spada a przychody i zyski z inwestycji są po stronie kooperantów i Warimpex jest zawsze pod kreską - totalna ściema
Jak by pomyśleli to by upłynnili obroty i na giełdzie by zarobili więcej niż na tych czynszach i klientach hoteli, przykładem może być nielubiany ale cwany Karkosik,który zarabia miliony na bankrutach :) .Taki Boryszew ,Skotan itd zarobiły dla niego więcej niż jak by nasprzedawał rur na cały rurociąg północny.
Jak narazie to ich debiut giełdowy wypadł przynajmniej pomyślnie, inwestorzy płacili po 50 zł za akcję by po trzech latach oddawać je po niecałe 10zł. Nic tylko teraz przeprowadzić skup akcji i pozdrowić akcjonariuszy środkowym palcem