dla mnie jesteś dużą rybą z dużym...........portfelem :).Dla mnie niech przekładają do 24,byle szybko,mogę być z wami jeszcze 10 sesji,a miała to być chwilka.
Yawal ma jedynie 5,19% udzialu w pagedzie, spolka faktycznie stoji w miejscu ale ma i znikome obroty rzadko przekraczajace 30 tys dziennie, takze wplyw yawalu na ruchy pagedu jest raczej znikomy. Faktem jest, ze Edmund Mzyk jest udzialowcem obydwu spolek. 11,96% w Paged oraz 9,17 w Yawal%.
usa spadają, japan spada, china spada do kwadratu, a PGD rośnie, no przynajmniej nie spada ;-)
anale z biur maklerskich rekomendują PGD, np wg bossy sufit to 26. jak dla mnie potencjalny zysk jest zbyt mały w stosunku do ryzyka na tak mało płynnej spółce. to w kontekście "wielkiego" pakietu 6 k papierów i dogadanej transakcji. w grudniu opyliłem "trochę" więcej i od tego czasu spółka jest na liście obserwowanych ;-)
pozdrawiam kupujących i sprzedających ;-)
Wszyscy dostali glupawki i sie pozbywaja akcji. Tutaj praktycznie stoimy w miejscu, wiec jest bardzo dobrze. Niedlugo sie wszystko uspokoi. Korekta nie bedzie gleboka i juz sie ma ku schylkowi. Bedzie szybko trwala, ale rownie szybko ja odrobimy.
tak? a to ciekawe? skąd wiesz że korekta nie będzie głęboka? masz szklaną kulę?
tak sobie myślę że im dłużej trwa stagnacja i kurs tkwi na jednym poziomie tym bardziej gwałtowny będzie ruch gdy rynek w końcu się zdecyduje ;-) co więcej im dłużej tkwimy na tym samym poziomie tym szanse na ruch w górę są mniejsze bo będzie rosło zniecierpliwienie wśród akcjonariatu.
naprawdę myślisz że to głupawka?