no mamy, ja stwierdziłem że trzymam bo mam mały pakiet, jak naprawde mocno spadnie to dobiorę.Najlepiej kupować na raty spółki to daje dużą stopę zwrotu w dłuższym terminie.Gdybym grał na krótko to bym sprzedał, a ten sapdek to tez moze być korekta po prostu
Obawiam się globalnej korekty.
KĘTY są ok, ale i one mogą się zsuwać. Jak myślisz na jakim poziomie odbiją.
Ameryka na razie zielona. Ale popatrz na wykresy, idą w kierunku południa.
Dane niby lepsze albo na poziomie oczekiwanym, ale jakoś to nie pomaga.
właśnie nie wiem co to za pakiety po 1000 szt. aż tak to się nie znam.Ale wydaje mi się że wyszliśmy poza linje trendu wzrostowego, a i tak uważam że to korekta, zbyt szybko się to odbywa, CCINT tez tak spadły na jakiś czas (niby wyszły z trendu) to potem jak wyszły z korekty to mamy już ponad 31 złociszy.Ja osobiście to skupuje na dłuższy okres i mnie mało to interesuje czy kurs poleci czy nie.Jak spadnie np. na 70 zł to dobiorę bo Kęty mam w portfelu żeby dywidendę dostawać co jakiś czas.A przecież z czasem i tak dywidendy są coraz większe bo i spólka powinna więcej zarabiać i majątek powinien rosnąć.
Zatrzymało się na 113,00.
Tu piszą o dywidendzie ------------ http://www.parkiet.com/artykul/24,889815.html
Czy ten skup to był pod dywidendę. Co może być po przyznaniu dywidendy.
Wywalać będą czy trzymać. Ale czy zacznie rosnąć jak na świecie mówi się o globalnych spadkach.
Jak myślicie - Kęty już pójdą w górę.
Ten ogonek się zakręca. W piątek w Ameryce podali lepsze dane.
Trochę się ociepliło na giełdach.
Jak oceniacie - jak zachowają się Kęty ?
To mnie interesuje.
Kęty Będzie dywidenda
22.01.2010, Adam Roguski
Jedenastego lutego oprócz wyników za IV kwartał przetwórca aluminium ogłosi budżet na 2010 r. i rekomendację dotyczącą dywidendy z ubiegłorocznego zysku (prognoza mówi o 70 mln zł).
– Będziemy rekomendować wypłatę – zapowiada prezes Dariusz Mańko. Zgodnie z dotychczasową polityką zarząd rekomendował na ten cel 40–50 proc. skonsolidowanego zarobku.