w sumie jak by poczytac to forum to wszedzie go pelno i ciagle pisze ze albo w gore albo dokupowac akumulowac itp ale ch.... go wie czy bylby az taki wredny zeby z jednej strony mydlic oczy i naganiac na wzrosty i dokupywanie a z drugiej po trochu puszczal swissa takim leszczom jak my
ja wbijam w to wszystko jestem leszczem i sie tego nie wstydze bo kiedys kazdy nim byl jesli chodzi o swissa to dokupilem na poczatku tygodnia po 2.20 a dzis byla okazja kupic go kilka % nizej ale nie lamentuje bo bo mam przeczucie ze do konca lutego zobaczymy na swissie nawet okolice 4 zl - jestem optymista :-) pozdro dla wytrwalych
nie dosc ze leszcz to jeszcze glopi bo slucha naganiania slaya i kupuje akcje ktorych on sie w taki sposob pozbywa BRAWO dorotacw25 oboy tak dalej to obudzisz sie z reka w nocniku heheheheheh
no gdzie jestes slay jestem ciekway twojej analizy technicznej na swissmedzie w danej sytuacji bo sytuacja sie komplikuje zeby nie powiedziec ze cos sie ryplo :-)
Dorotacw25,tu nic zlego sie nie stalo dzisiaj-dobrze,ze podchodzisz do tego z dystansem-a do calej reszty rozmowcow(zenek,grochu itd.)-zauwazcie,ze nie tylko swissmed a cala GPW dzisiaj w dol i to zajebiscie wrecz!!!Macie tu pretensje do Slaya,ktory chce naprawde wam dobrze podpowiedzec cos w inwestowaniu kasy na gieldzie,w oktesie gdzie wiekszosc indeksow swiatowych leci na leb na szyje a na swissie spadlo raptem o kilka groszy i juz bol bolesny...dziwni pseudo inwestorzy.A zresta robta sobie co chceta i czekajcie konca,ale patcie na to co dzieje sie na calej gieldzie a nawet globalnie(zwlaszcza w USA),a nie tylko tutaj
ale ja nie mam tu do nikogo pretensji a dokupilem te kilka stsiecy bo chcialem sobie usrednic kurs po jakim moge sprzedac calosc a poza tym jak juz pisalem mam przeczucie ze swiss jeszcze nie pokazal wszystkiego na co go stac a co do fachowych konwersacji na temat inwestowania to trzymam sie z boku bo jestem poczatkujacy (leszcz jak inni wola) wiec wole czytac i starac sie zrozumiec wasze wypowiedzi :-)
a jesli mam jakies obawy to dla tego bo kapital jakim dysponuje to mozna powiedziec ze dorobek mojego zycia to tyle ile bym dostal za ok 1.5 roku na misji w afganistanie czyli ok 120000
Moja rada - czytaj forum - ale nigdy sie tym nie kieruj. Chron kapital, patrz sie na fundamenty i wypracuj sobie strategie inwestycyjna i sie jej trzymaj. Swissmed to przyszlosciowa spolka i male prawdopodobienstwo ze w srednim okresie (kilka miesiecy) na niej stracisz...
witam wszystkich nie wiem jak wy ale ja mam co raz wieksze obawy o kolejne wzrosty na naszej spolce mysle ze po czerwonym zamknieciu w stanach jutrzejsza sesja bedzie kluczowa obysmy obronili 1.90 trzymajmy kciuki POZDRO
nie pękać bo bez akcji w kluczowym momencie zostaniecie albo gorzej... z niedobitkami na blacu boju...... i wtedy to was zaproszą do SZPITALA NA PERYFERIACH a nie do KLINIKI SWISSMED :)