Dziekuje za zarobek, było miło, ale nie ma sie co oszukiwać - teraz bedzie kiszenie albo spadek. FF w porównaniu z innymi społkami z głównego parkietu nie jest wielce atrakcyjna. Juz sam TESGAS z NC ma przy tej samej kapitalizacji ( około 100mln) 2 razy wieksze zyski. Zwykła spólka komputerowa z głownego parkietu, która ma podobna do FF dynamike wzrostów zysków- QUMAK-SEKOM - przy kapitalizacji 130 mln miała w 2008 zysk 15 mln netto a w 2009 pobije ten wynik. Myslący inwestor z głownego zrzumie i nie będzie nakupował takiej spólki za 1,5zł. Na NC ludzie kupuja bez namysłu i wszytko rośnie i rzeczywiscie tutaj to mozna naganiać. Na głownym juz rynek surowo zweryfikuje spólke. Pozdrawiam i życze wzrostów.
1,3 zupełnie realne bez żadnego fantazjowania giełdowego, spółka ma bardzo dobre wyniki i jeszcze lepsze perspektywy, przypomnij sobie kolego inne spółki które przechodziły z NC na główny parkiet np MWTrade, dzisiejsze spadki to efekt częściowego wkroczenie spekuły i systuacji w Stanach Zjednoczonych, która zawsze się odbija mniej lub więcej (raczej więcej) na naszej giełdzie, myślę, że w najbliższym czasie do 1,25 spokojnie można wchodzić
PISZESZ O MYSLĄCYCH INWESTORACH CHOĆ SAM DO NICH RACZEJ NIE NALEŻYSZ WNOSZĘ PO PRZYKŁADACH JAKIE PODAŁEŚ.
TESGAS? - DZIŚ OBROTY CAŁE 600 PLN BUAHAHA A ILOŚĆ AKCJI W WOLNYM OBROCIE ? - FREE FLOAT - 100% !!!!
QUAMAK-SEKOM OBROTY AŻ :) 27 000PLN A AKCJI NA RYNKU 63%
NIE PORÓWNUJ DO FF BO TU JEST 12% AKCJI W OBROCIE
WCZORAJ I PRZEDWCZORAJ WESZŁA SPEKUŁA PLUS YANKESI I MAMY TO CO MAMY ALE POCZEKAJ DO PONIEDZIAŁKU A NIE STRASZ TUTAJ W DODATKU CHYBIONYMI PORÓWNANIAMI.
POZDRAWIAM RÓWNIEŻ ZIELONOŚCI ŻYCZĄC
pozdrawiam wszystkich inwestorów myślących podobnie jak ja i myślących też inaczej czas jest najlepszym sędzią pokaże kto ma rację, lecz myślę kolego, który sprzedałeś, że zrobiłeś to trochę za wcześnie, no chyba że kończysz przygodę z giełdą i wycofujesz kasę na inne cele, bo jeśli nie to uważam, że FFI jest najlepszą inwestycją nie tylko na najbliższe dni ale także w dłuższym terminie, gorzej jeśli chodzi o inwestowanie średnioterminowe, ze względu na lekkie zakusy na korektę na szerokim rynku
kolego czytaj uważnie co jest napisane, ja nie wieszczę wzrostów 10000% twierdzę, że wzrosty będą bo jest to dobra spółka, słaba by nie miała szans przejść na główny parkiet
Kiszenie trwa i trwa, ale pewnie--- twierdzicie ż jeszcze wybijemy do 1,5 zł aby kapitalizacja była 150 mln - gdy prognoza odwołana i zysk zamknie sie w pzredziala 4 mln z kawałkiem. Naiwnych szukacie??. Co miało urosnac to urosło i tyle. naganiacie na to dziadostwo bo nie umiecie zysków zreazlizowac, bo obroty zamarły i powróciły stare czasy kiszenia. Radze zarobic gdzieś indziej niz czekać na niewiadomo co.
a co cie to obchodzi po ile ktos zysk realizuje
zajmij się swoimi spółkami jak masz lepsze a ciebie strasznie widac boli ze spolka rosnie
ciekawy jestem jak wytlumaczysz taka sie tej spolki przy takiej mocnej korekcie ?
na głównym jest wiele spółek których kapitalizacja jest dużo większa , ale procentowy zysk na akcję zwykle jest dużo mniejszy, nie mówiąc już ze wiele spółek od kilku lat przynosi straty (HB, CP ) i co rynek weryfikuje ? a zntklapy bioton, petrolinvest ? zweryfikowane? - bzdury.
na głównym masz spółkę tez z branży windykacyjnej Vindexus - to jest droga którą podąży FFI i Pragma - wciągu 2 lat akcje po kilka złotych.
Panowie czytam te wasze posty i jest jedna wielka obłuda. Kazdy z was liczy ze wiadomosc o przejsciu wybije kurs albo chociaz zwiekszy obroty i bedzie sie dalo zrealizowac pokazne zyski. Dobrze wiecie ze jak na społke z taka kapitalizacja to obrot jest delikatnie mowiac zerowy. Prezesi beda musieli w jakis posób poprawic płynnosc akcji - sprzedadza po wejsciu na głowny czesc akcji i zbija troche kurs. Dlatego kazdy wie ze akcji trzeba sie pozbyc przed przejsciem. Im mniej czasu zostanie tym presja bedzie cosraz wieksza. Zycze wsyztkim zysków. Gratuluje inwetsycji miesiac temu - pokazny zarobek, ale co do dalszych wzrostów to nie mam przekonania. Ale zycze jak najlepiej. Nie sugeruje wielkich spadków bo tego tutaj nie bedzie, ale wielkich wzrostów tez nie.
Słabo to wyglada. Informacja miała byc i nie ma, wyniki raczej nic nie wniosą bo porognozy juz odwołane. Moze chciaz w 2010 przekrocza te 5 mln zysku. Bo jak dla mnie c/z - 20 to delikatnie mówiac pzreciętnośc