Witam mam do zainwestowania 400 000 zł , jednak nie mam doświadczenia w grze na giełdzie itp np|: forex . Lokata bankowa odpada z uwagi na niską opłacalność. Reasumując: czy istnieje jakiś doradca finansowy który zajmie się zarządzaniem taką sumą wspólnie ze mną ?
Czy biura maklerskie prowadzą coś w rodzaju doradztwa indywidualnego i przez to pomagają podjąć właściwe decyzje
ewentualnie czy np tms brokers prowadzi takie indywidualne usługi?
Dozbieraj do 500k to znajdziesz jakiś private banking, poniżej tej kwoty to raczej personal banking, chociaż coś się powinno znaleźć. Poczytaj o tym. Tak, można dostać "indywidualnego maklera", zwykle wchodzi to w pakiet private bankingu. Chociaż jeśli zainwestujesz w giełdę ok. 200k to np. w DM ING jest oferta osobno. Nie wierz żadnym doradcom, szczególnie tym naciągaczom na forum i w genialne metody zarobku. Moja propozycja, czyli jak ja bym zrobił, a właściwie zrobiłem to 100-150k na giełdę (bezpośrednio, możesz z pomocą doradcy choć też nie wierz we wszystko co mówi) , a reszta w coś bezpiecznego. Lokaty lub coś z gwarancją kapitału, przynajmniej 80%. Jeśli masz nerwy ze stali to możesz wrzucić wszystko w giełdę, prawdopodobnie za 3-4 super zarobisz, tylko pamiętaj że strata 20k w jeden dzień boli :). No i nie wierz takim naganiaczom na spadki jak mój poprzednik, wróżenie spadków jest teraz modne, a jak będzie naprawdę chyba nie wie nikt.
Może trochę za dużo razy powtórzyłem, żeby nikomu nie ufać ale prawda jest taka, że każdy wciśnie Ci to co jemu się bardziej opłaca. I tyle. Trzeba samemu wszystko rozważyć i wybrać.
Ja mam w Noble, ale nie jestem zadowolony i będę zmieniał. Myślę o Deutsche Bank, BRE i BPH, w tej kolejności. W db mają chyba najciekawszą ofertę. Tutaj masz zestawienie:
http://www.privatebanking.pl/pdf/zest/zest25.pdf
stock4u@wp.pl to mail dla tych, którzy chcą zarabiać
Obecnie widzimy jak fw20 i instrument bazowy odbijają - próby formacji drugiego szczytu trwają, po drodze wiele okazji na akcjach i futures - czy już je widzisz....mail.
re-ratt
Portfel(100-400 tys.PLN) pozwalający operować na różnych rynkach bazowych(akcje/obligacje/forex/rynek terminowy, inwest. alternatywne z poza rynku produktów finansowych) i złożony z form inwestycyjnych o różnym stopniu ryzyka i różnej płynności(różny czas inwestycji). Dodatnie stopy zwrotu BEZ względu na koniunkturę na rynkach tradycyjnych(giełdy). BRAK konieczności posiadania specjalistycznej wiedzy.
Brak opłat od aktywów i zysku. Stałe merytoryczne wsparcie certyfikowanego DF(certyfikat EFG-EFFP Polska) ... marecki0211@wp.eu zapraszam do rozmowy.
Przy inwestycji takiej kwoty wiele ofert będzie prezentowało w jaki sposób w miarę bezpiecznie pomnożyć taki kapitał.
Ja produktów inwestycyjnych nie sprzedaję. I dlatego na różne "złote metowy inwestowania na rynku funduszy" mogę patrzeć obiektywnie a nie pod kątem sprzedażowym.
Nie sugeruję tutaj inwestycji w fundusze. Ale warto przed spotkaniem z jakąkolwiek firmą doradczą, private bankingu mieć rozeznanie w różnych metodach inwestycji. Oraz zobaczyć jak często (szczególnie w przypadku funduszy) to co wygląda pięknie na wykresach w praktyce nie działa.
Pokazuję (szkolenia, blog) w jaki sposób odkryć dlaczego pokazywane marketingowo zasady nie działają (mają często odpowiednio dobrane dane teoretyczne), jeżeli pokazują wyniki - to oczywiście najlepszych inwestycji.
Oczekując większych zysków na pewno należy liczyć się z ryzykiem. Ale moim zdaniem powiedzenie "im bardziej ryzykownie inwestujesz, tym z większą stratą musisz się liczyć" jest całkowicie błędne (opisuję to na blogu).
Jeżeli ta kwota ma być zainwestowana na krótszy okres (0,5 roku, rok, dwa lata) to tym bardziej należy takiej inwestycji doglądać.
W moich szkoleniach uczestniczą często osoby, które w swoich portfelach funduszy mają ponad 0,5 mln złotych. Także osoby, które wpłacają po 300 zł miesięcznie.
re-Bartek
Świat się kończy doprawdy ;-)... człowiek z licencją DI szuka pracy na forach internet. !?!?
Licencji DI jest w Polsce ok. 200-220 i zatrudnieni są za duże pieniadze przez Banki, Tow. Ubezp. TFI, Biura Maklerskie itp. instytucje finansowe.
Ale coś mi się wydaje, że Pan Bartek nie bardzo wie co pisze ... ;-)
Mogę się podjąć tego zadania. Mam 15 lat doświadczenia i uprawnienia KNF. Horyzont inwestycyjny minimalny 1 rok. Optymalny 3 lata. Proszę do mnie napoisać - odpowiem i opiszę szczegóły, umówimy się na spotkanie. Obecny rok i nasstępne będa bardzo dobre dla doświadczonych inwestorów i bardzo trudne dla niedoświadczonych. Może Pan liczyć na 15-40% rocznie. Nie oghraniczam zysków, pomnażam inwestycję i optymalizuje przy tym ryzyko.
Proszę do mnie napisać. Dane na mojej stronie:
www.lokatyinwestycyjne.orangespace.pl
załóż konto w mbanku i kupuj fundy \
sam zarządzaj portfelem poczytaj o ryzyku dywersyfikacji
nikt jak będzie korekt albo bessa nie powie Tobie uciekaj :)
Dnia 2010-01-20 o godz. 18:25 ~olo napisał(a):
> załóż konto w mbanku i kupuj fundy \
sam zarządzaj
> portfelem poczytaj o ryzyku dywersyfikacji
nikt jak będzie
> korekt albo bessa nie powie Tobie uciekaj :)
nie mam niestety merytorycznej wiedzy żeby inwestować bez wsparcia.
> mam niestety merytorycznej wiedzy żeby inwestować bez
> wsparcia.
Doradca jest od tego by zarobić dla siebie, dla banku, a dla klienta jak się uda.
Doradca, gdyby naprawdę się na tym znał, był wróżbitą, nie doradzałby innym, ale sam inwestował.
Autoreklama "doświadczenie 20 letnie" zniechęca. Gdyby inwestował przez 20 lat 1000 PLN ze 100% roczną stopą zwrotu miałby miliard i nie oglądał for internetowych..
Gdyby pożyczył z dowolnego banku 100 tys PLN miliard miałby przy rocznym zwrocie 58%.
Gdyby jakikolwiek fundusz inwestycyjny umiał mnożyc kapitał corocznie nie byłoby tysięcy różnorakich funduszy. Zaden aktywnego zarządzenia nie redukuje strat w czasie bessy.
Żaden hedgingowy nie przynosi zysków w czasie hossy.
Udaj się do wróżki. Jak nie wierzysz daj się wycyckać akwizytorom.
> Dnia 2010-01-20 o godz. 18:25 ~olo napisał(a):
>
> załóż konto w mbanku i kupuj fundy \
Dnia 2010-01-20 o godz. 22:28 ~ratt napisał(a):
> wsparcia.
Poczytaj przewodniki w internecie. Od mBankowych możesz zacząć. Sa wystarczające.
Zysk innych ludzi polega na tym, ze Twój kapitał przepływa do nich. Jeśli Tobie dopływa to innym musi ubywać.
> wsparcia.
Analitycy i doradcy inwestycyjnie zatrudnieni w super firmach inwestycyjnych też nie mają wiedzy. Wiedzą tylko jak kit wciskać klientom i ich doić, wręcz okraść jak Bernard Madoff. Popatrz na stopy zwrotu miesięczne, roczne wieloletnie dowolnych funduszy inwestycyjnych.
Zauważysz , ze są okresy strat, że inwestowanie na 3 lata, ba 2o lat to za mało. Japończycy , którzy kupili na górce, do dziś nie powrócili.
Polacy, którzy kupili akcje , fundusze akcji latem 2007 i zapomnieli o nich muszą poczekać, aż inflacja zwiększy ceny akcji, by miec liczbowy zysk.
> wsparcia.
Specjaliści w bankach od lokat strukturyzowanych mają licencje.
Na co ? Na "zabijanie" klientów ?
Zobacz które lokaty strukturyzowane przyniosły jakikolwiek zysk i komu.
Proponuje zajrzec na stronke http://www.funduszowe.pl/. Doradztwo przy inwestowaniu w fundusze (i nie tylko). Cały świat. Równiez proponowałbym podpisac umowę z IDM Trader na prowadzenie konta maklerskiego z doradztwem (forex, contrakty, opcje).
Powiem szczerze ,że po wypowiedziach widzę ,że to naprawdę duży kłopot pomnożyć pieniądze i dodatkowo ryzykowny.
niema pieniędzy źle, są pieniądze jeszcze gorzej
Poczytaj inne wątki na tym forum o inwestowaniu oszczędności.
O mnożeniu 1zł, 1000 zł, 1000000zł, 1000000000 zł
Złotówkę łatwo wielokrotnie pomnożyć, miliard już nie.
Zgadzam się z tym twierdzeniem i mam niezły dylemat co zrobić, na pewno nie ulokuje na lokacie.
Kilka godzin temu skontaktował się ze mną doradca BRE Bank i zaproponował usługę Private Banking, zaproponował mi żebym to ja sam inwestował ,natomiast oni oferują mi indywidualnego doradce, który ma monitorować mój rachunek i doradzać co gdzie i kiedy robić, to tak w skrócie ale zobaczymy co będzie na spotkaniu w cztery oczy w lutym.
Minimalna kwota to 500 000 zł do takiej usługi.
> usługę Private Banking, zaproponował mi żebym to ja sam
> inwestował ,natomiast oni oferują mi indywidualnego
> doradce, który ma monitorować mój rachunek i doradzać co
> gdzie i kiedy robić, to tak w skrócie ale zobaczymy co
> będzie na spotkaniu w cztery oczy w lutym.
Spodziewałbym się sztampy. Wybierasz skłonność do ryzyka między indexami a lokatami. Ty płacisz za jego doradztwo. On opowiada Ci ..... złudzenia. Ty robisz jak On radzi albo nie. Jak zyskujesz to sobie ściskacie prawice. Jak tracisz On jest niewinny. On ma pracę, dobrze płatną pracę. Możesz przejść na "wyższy etap" dać mu pełnomocnitwa. Po jakimś czasie cwany doradca będzie prowadził podwójną księgowość. Przeciętny doradca poszuka sobie innej roboty.
W strukturach BRE jest też bank dla drobnicy - mBank. Bogatsza drobnica ma darmowego doradcę, choć myślą wprowadzić jakieś opłaty, abonament doradztwa, przynajmniej kilka złotych miesięcznie.
Po co ktoś bierze fuchę doradczą, szkoleniową ? Gdyby był fachmanem nie musiałby robić za akwizytora na etacie u innych. Dobry zarządca kapitałem bierze połowę zysku z powierzonego kapitału, ale pokrywa też połowę strat. Gdzie sie ogłaszają tacy doradcy ? Nigdzie . Oni reklamy nie potrzebują. Kontakt jest z polecenia.
Oczywiście, że skuteczne inwestowanie pieniędzy to trudna sprawa.
Podstawowa zasada jest taka: bez wiekszego ryzyka nie ma wiekszego zysku.
Ale najwazniejsza zasada pomnazania pieniedzy jest OCHRONA KAPITALU.
Ja mam 60% srodkow na gieldzie a 40% w AEGON - Fundusz Timingowy.
F.Timingowym zarzadzaja doswiadczeni brokerzy. Jako ciekawostke powiem Ci, ze F.Timingowy od poczatku istnienia (sierpien 2008) NIE BYL NIGDY na minusie.
W czasie gdy trwaly b.silne spadki na gieldach jesienia 2008r. zarzadzajacy przeczekali to w funduszach pienieznych.
Od poczatku istnienia do dzis dal zarobic 28%. Do tego dochodza gwarancje prawne, ktorych nie da Ci zaden private banking.
Witam,
ja mam zainwestowaną dużą kwotę w Getin Noble Banku na Strukturze dwuletniej. Mam w 100 % ochronę kapitału, omijam podatek Belki ponieważ inwestycja jest w formie ubezpieczenia na życie i dożycie, a co ważne mogę zyskać nawet i do 20% :) Polecam, wcześniej też miałam taką inwestycję i dużo zyskałam. Najlepsza oferta jest w tym Banku.
Znajdż kilka banków, które omijają podatek Belki i dają pow 5% na rękę. załóż w nich lokaty. rozdziel odpowiednio kasę, aby twoją sumę ( trochę będzie trudno )odpowiednio rozłożyć i zadowól się 20 000 zysku za rok.
Bez ryzyka, bez obawy przed drugą falą spadków
Jak sie dorobiles takiej kasy to wiesz co robic. Prowokujesz na forum, po co to robisz. Chyba ze dostales kasiure od tatusia. mOja rada teraz kup banany a w czerwcu truskawiki i bedziesz urobiony ;-)
Jeśli akceptujesz ryzyko utraty części zainwestowanego kapitału, a jednocześnie oczekuje wyższych stóp zwrotu niż możliwe do uzyskania z lokat czy kont oszczędnościowych, proszę rozważyć nabywanie akcji lub funduszy inwestycyjnych np. w mBanku powiązanego z kontem maklerskim eMakler oraz usługą SFI. Takie rozwiązanie umożliwi inwestowanie na GPW bezpośrednio z rachunku bieżącego, dostęp do wielu instrumentów finansowych: akcji, obligacji, 240 funduszy 15 TFI, notowań, ratingów, analiz rynku. Usługę możesz aktywować na stronie: http://tnij.org/fqfr. O szczegółach natomiast przeczytać pod linkiem: http://tnij.org/fqfs. Pomoc w wyborze konkretnych spółek, przynajmniej na początku, uzyskasz korzystając z analiz i rekomendacji serwisu: ppcg.com.pl, natomiast w wyborze funduszy z serwisu- funduszowe.pl . Płatny dostęp do obydwu poparty jest gwarancją satysfakcji, co oznacza, że w przeciągu miesiąca otrzymasz zwrot kosztów abonamentu w przypadku, gdyby oferowane usługi uznał za nieprzydatne czy nieużyteczne.
Możesz również spróbować swoich sił na rynku giełdy walutowej Forex poprzez konto inwestycyjne, np. X-Trade-Brokers, dostępne na stronie: http://tnij.org/fqft . Na platformie XTB (jednej z najpopularniejszych platform inwestycji tego typu) dostępna jest opcja założenia konta demonstracyjnego, na którym sprawdzić można swoje umiejętności inwestorskie obracając "wirtualną gotówką" z wykorzystaniem tzw. dźwigni finansowej. Ryzyko takich transakcji jest jednak wysokie - można zyskać, jak również stracić bardzo dużo.
Do prowadzenia inwestycji na rynku Forex niezbędna jest specjalistyczna wiedza na temat wykorzystywanych instrumentów finansowych. Przydatna może okazać się lektura jednej z publikacji - wydawnictwa Złotych Myśli: http://zlotemysli.pl/brandmind,1/, bądź księgarni dostępnej pod adresem http://brandmind.nextshop.pl/.
Po więcej informacji zapraszam na czat w godzinach od 7:00 do 20:00 do serwisu brandmind.pl. Pozdrawiam:)
Pomysły na Biznes , porady , franczyzna - Analiza Rynku - Dotacje na biznes ( wnioski online) - 30dni odpowiedź uzyskania dotacji , kredyty bez BIK, kupno/sprzedaż akcji oraz Praca w DUBAI oraz Australii od zaraz!!
Witam mogę pomóc zainwestować bezpiecznie kapitał w Ubezpieczeniowych Długoterminowych Funduszach Kapitałowych to jedyny sposób bezpieczny który gwarantuje pomnażanie pieniędzy. Pieniądze na takim programie są bezpieczne przed skarbówką, sądem, komornikiem, żoną, mężem itd. nikt nie może ich wyrwać właścicielowi ponieważ program nazywa się Polisa na Życie również podatek ich nie dosięgnie. Sam osobiście mam takie, są niezłym zabezpieczeniem na przyszłość, zakładane są najczęściej w takich firmach jak Generali czy Compensa pomagamy dobrać strategię oraz prowadzimy opieką po sprzedażową, klient o nic się nie martwi.
Proszę o kontakt perskigrzegorz@vp.pl
Doradca Finansowy ALLFINANZ
Grzegorz