• co jest grane Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Co jest grane, smutno tu jak w rodzinnym grobowcu
    napiszcie coś optymistycznego
    CK
  • Re: co jest grane Autor: ~psota [83.188.219.*]
    czekamy na wyniki, a powinny byc dobre i wskakujemy na WIG 20
  • Re: co jest grane Autor: ~Dj Andrzej [79.191.27.*]
    Witaj Chodziku
    Smutno nie jest ale optymistycznie.
    Twoje przewidywania wystraszyły leszczy i w panice zaczęli sprzedawać. Wiadomo osiągnąłeś skutek by odkupić się i mieć pakiecik bezpieczeństwa. Ja również zostawiłem taki pakiet i troszeczkę włożyłem w matkę spółki HB której wieściłeś spadki.
    Myślę że skupię się na razie na tych dwóch spółkach jako lokata czteromiesięczna.
    Sam przecież wieściłeś, że w dłuższym terminie Netia dojdzie do ?????.
    Czy te 4,58 za taką spółkę to nie za mało to jawne wyprzedaż. Netia pewnie chce łyknąć Dialog i potrzebna jest spora kasa. Kto spanikował ten wysprzedał się a teraz będzie płakać bo przejęcie klientów Dialogu i powiększenie kapitału zakładowego podniesie wartość akcji. No to Chodziku może mały zakładzik. Ustalmy datę 14.02 (WALENTYNKI) jaka będzie cena Netii w tym dniu???? Ja obstawię 5,35zł i pojechałem po bandzie
    Co Ty na to
  • Re: co jest grane Autor: ~igor [83.8.18.*]
    NET: Netia podtrzymuje zainteresowanie Dialogiem

Poniedziałek, 18 stycznia (14:49)

Netia podtrzymuje zainteresowanie kupnem Telefonii Dialog, ale żadne decyzje nie zapadły. Prezes spółki Mirosław Godlewski powtórzył, że Netia będzie miała dodatni wynik netto w tym roku, a prognozy na 2010 rok przedstawi 22 lutego.

"Podtrzymujemy zainteresowanie Dialogiem, ale nasze rozmowy (z KGHM) do takiego zainteresowania się ograniczają. Nie są mi znane żadne fakty, że są jakieś konkretne decyzje o sprzedaży Dialogu" - powiedział dziennikarzom w poniedziałek prezes Godlewski.

"Z naszej perspektywy przejęcie Dialogu nie jest częścią strategii, ale jeśli właściciel zdecydowałby się na sprzedaż, to bylibyśmy zainteresowani" - dodał.
    czytaj dalej

Prezes KGHM informował w piątek, że woli sprzedać Telefonię Dialog dużemu operatorowi telekomunikacyjnemu, a nie przez giełdę, zaś porozumienie w sprawie sprzedaży jest możliwe w tym roku. Powiedział też, że KGHM prowadzi z Netią rozmowy o "pomysłach na Dialog" oraz, że pojawiła się też lepsza oferta na Dialog.

Prezes Godlewski poinformował w poniedziałek, że na koniec 2009 roku Netia miała blisko 560 tys. klientów usług szerokopasmowego dostępu do internetu, łącznie z akwizycjami dokonanymi w grudniu.

Godlewski powtórzył, że w 2010 roku Netia będzie miała dodatni wynik netto, a prognozy na ten rok zostaną opublikowane 22 lutego, wraz z raportem z wynikami za czwarty kwartał.

"Po trzecim kwartale mówiłem, że cieszy nas, iż weszliśmy w okres zyskowności i że kolejne kwartały powinny być dodatnie i podtrzymuję tamto stwierdzenie. Zakładam, że w roku 2010 wszystkie kwartały będą pozytywne" - powiedział prezes.

"22 lutego opublikujemy prognozę na 2010 rok, ale nie powinna być ona zaskoczeniem i powinna być spójna z naszą średnioterminową prognozą" - dodał.

Netia w listopadzie podawała, że prognozuje 290 mln zł zysku EBITDA w 2009 roku oraz przychody w wysokości 1,495 mld zł. Netia podawała też wtedy, że roczny wzrost przychodów ogółem w latach 2010-2012 ma wynieść 3-5 proc., zaś prognoza marży EBITDA w 2010 roku wynosi 23 proc., a w 2012 r. 28 proc.

To na rozweselenie.

• Re: co jest grane Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Andrzeju,
    Lubię cię gościu, jesteś rzeczowy i zawsze OK
    Chciałbym podjąć tą zabawę z Tobą, ale nie mam podstaw do tego, aby w tej chwili cokolwiek wiarygodnego o Netii napisać. To, że ma chrapkę na Dialog to wiemy od dawna,
    wiemy również, że mieliśmy 60 tygodni wzrostu i teraz osobiscie oczekuje jednak korekty.
    Jak ona będzie silna to się okaże, natomiast w ten sposób dowiem się co myśleć o sile trendu wzrostowego jaki po tej korekcie wystąpi.
    Osobiście nie wiązałbym sytuacji fundamentalnej i dobrych perspektyw z analizą techniczną.
    Gdyby tak można było robić, to dziś Hydrobudowa nie kosztowała by tyle co kosztuje.
    Moim zdaniem korekta jest niezbędna, może przybrać postać korekty płaskiej. Zawsze jednak zdążę kupić, a jeśli poziom 2490 na WIG 20 okaże się nie do pokonania to Netia tak jak i wszystkie spółki uciepi. Bardzo zastanawia mnie to co teraz dzieje się na rynku. Takiego ,,głupiego,, (jesli rozumiesz co mam na myśli) okresu w jej historii doprawdy nie pamietam. Ni to zając ni wydra.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
  • Re: co jest grane Autor: cercio [89.231.13.*]
    Ja jestem dobrej myśli.Pojutrze jest 233 sesja hossy.Ciekawe tylko jaki w tym dniu pokażą nam raport Bank of America oraz Bank of NewYork?
    Cześć Cercio,
    Pozdrawiam
    CK
    Cześć
    Mamy konsolidację na szerokim rynku i boczniaka bo dużo inwestorów przerzuciło się na newconnect i uciekła tam kapitał.Sam tam troszkę skubię.Wczoraj zrealizowałem 35% zysku na nicolasgames i przerzuciłem się na inną spółkę.
    http://newconnect.pl/?page=informacje&ph_main_content_start=show&cmn_id=3115
    Przyznaję, to ciekawy rynek, ale i nieobliczalny, ponieważ nie,, muszę ,,za wszelka cenę więc staram się trzymać rynku podstawowego.
    CK
    Wiem,dlatego inwestuję bardzo małą gotówkę,taką co mnie nie zrujnuje nawet jakbym stracił 100%.Tam są spółki wydmuszki,ludzie kupują bo inni kupują a nie zastanawiają się nad tym co to za spółka.GPH urosła w kilka tygodni z 36gr na 1,98zł a od wczoraj spadła już 50%.Poczytaj sobie:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-raport-bomba,7951209.html
    Chodzik,co myślisz o Puławy?Wypłacają niezłą dywidendę aż 8,15zł niedługo.To prawie 10% jej obecnej ceny.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/PULAWY-Realizacja-Uchwaly-ZWZ-Zakladow-Azotowych-Pulawy-S-A-w-sprawie-podzialu-zysku-netto-za-rok-2008-2009-ustalenia-dnia-dywidendy-oraz-terminu-jej-wyplaty-2066869.html
    Dnia 2010-01-19 o godz. 10:38 cercio napisał(a):
    > Ja jestem dobrej myśli.Pojutrze jest 233 sesja
    > hossy.Ciekawe tylko jaki w tym dniu pokażą nam raport Bank
    > of America oraz Bank of NewYork?

Kurde,pomyliłem się.Chodziło mi o jutro a nie pojutrze.
    Ten Fibonacci to miał łeb.Dzisiaj 233 sesja hossy i przebity szczyt hossy internetowej i przebite 2500pkt.
  • Re: co jest grane Autor: ~oldboy [83.19.217.*]
    i ja wam powiem cos optymistycznego , w czasie korekty zaróbcie kasę na nc inwestując w 10k w kilka spolek (dywersyfikując ryzyko) zarobicie w tydzien 5k a możenawe deugi 10k . Wiem wiem macie wiecej ................ ja tez.
    Jak sam widzisz Cercio,
    Fibonacci miał łeb nie od parady, ale na naszych forach zupełnie nie biorą go na poważnie, nawet w Pizie o nim nie pamiętają a co dopiero na GPW, a szkoda wielka.
    CK
    Teraz 12 lutego ale nie od Fibonacciego.Oj,czuję,że się będzie działo.
  • Re: co jest grane Autor: jando24 [222.33.64.*]
    Cercio

Ni Hao,
    ten 12/02 wypada przed Nowym Rokiem Chinskim, a w tu lubi sie fajerwerki przed tygodniowym obchodzeniem Swiat.
    Pozdrawiam z Pn-Wsch. Chin.
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.