Nie jesteś jedynym kupującym. Kiedyś ruszy. Kiedyś to znaczy wtedy gdy już wszyscy zaczną w to wątpić. Tak zwana zmiana trendu, który moim zdaniem został już delikatnie zapoczątkowany. Teraz potrzebna silnego bodźca np. komunikatu kto obejmuje akcje nowej emisji oraz o następnych nowych kontraktach. Poczytaj forum na onecie, od pewnego czasu coraz więcej ludzi się tam wypowiada, znaczy zaczynają się interesować. Są wypowiedzi po których wyraźnie widać, że niektórzy chcą obniżyć kurs żeby kupić po jak najniższej cenie. Trzymam kciuki za Hotblok, wierzę w tą spółkę, przewiduję że odniesie sukces. Rok 2010 będzie przełomowy.
http://gielda.onet.pl/hotblok,18648,301,0,7522,0,profile-spolka
lub onet-biznes-notowania, "przejdz do profilu:" Hotblok
na dole strony jest forum, obecnie 274 wpisy
HOTBLOK jest, a właściwie będzie the best w tym roku. Wzrost kursu około kilkaset procent. Poczekajcie tylko na nowe komunikaty i rozpoczęcie sezonu budowlanego.
Już ruszyła a jeszcze bardziej ruszy pojutrze. Jutro co najmniej kilkuprocentowy wzrost, "zapakują się" "concepty" i podobnej maści "ynwestory" i już pod koniec sesji zaczną naganiać jaki to Hotblok jet super i jakie ma świetlane perspektywy kilkusetprocentowego wzrostu. Pod koniec tygodnia wzrost obrotów i dołączanie się naiwnych - "naiwnych" nie dlatego, że kupią Hotblok tylko dlatego, że odurzeni bajdurzeniem "conceptów" po kilkudziesięcioprocentowym wzroście nie zauważą, iż większość "conceptów" właśnie pozbyła się akcji, mimo że jeszcze parę godzin wcześniej "gardłowali" na forum ile to jeszcze razy firma zaraz wzrośnie.
Co stary, nie udało się kupić akcji HOTBLOK po skandalicznie niskiej cenie i teraz próbujesz wpłynąć na zniżkę? Trzymam kciuki, żeby Ci się nie udało. Nie tylko dlatego, że sam jestem jej udziałowcem ale ponieważ wiem jaki w niej drzemie potencjał. Kurs kilkanaście lub nawet więcej zł jest realny w tym roku. Sam poniżej nie sprzedaję.
Moi zdaniem to Hotblo już ruszył. Od kursu minimalnego 2,52 dzieli nas już wzrost o ponad 1 PLN. Aktualny kurs to 3,64. Hotblok jest na etapie konsolidacji prze kolejnym wzrostem.
No i co - czy kurs spadł poniżej 3? Nie, bo obecna cena jest tak atrakcyjna, że przyciąga kupujących, szczególnie po ostatnich komunikatach ze spółki. Pytanie na najbliższy tydzień - czy kurs utrzyma się jeszcze poniżej 4 zł?? Pytanie na najbliższy miesiąc - czy będzie jeszcze poniżej 8zł??? Pytanie na koniec wakacji - jaki dwucyfrowy kurs będzie miał Hotblok????!!!! Całkiem poważnie przewiduję odniesienie znakomitego sukcesu przez Hotblok, co oczywiście przyniesie wzrost notowań ich akcji. Takie spółki z takimi niszowymi produktami są najbardziej zyskowymi inwestycjami, w zeszłym roku można było jeszcze mówić o wysokim ryzyku, teraz natomiast widać, że zarządzający spółką dobrze radzą sobie z promocją i zdobywaniem nowych kontrahentów, ryzyko jest podobne jak przy inwestycjach w inne spółki z segmentu MiŚów (małe i średnie).
Nagrody nagrodami a kiedy raport za Q1?
A co do realizacji zamówien, zalezy jakie wyniki będzie miała ekspansja na europejskie rynki bo jak wiadomo to w naszymkraju raju niezbyt ludzie chca budowac z "nowoczesnych" materiałów
Spółka właśnie wyrusza na podbój rynków europejskich. Pracują nad uzyskaniem potrzebnych dokumentów dopuszczeniowych. Jak ruszy eksport na prawdziwą skalę to kurs nie będzie się mógł zatrzymać.
Zapewne musieli sprzedać po tyle aby pozyskać środki na bieżącą działalność - tak mi się wydaję. Kontrakty popodpisywane, sezon opóźniony, w kasie pusto a trzeba na maksa ruszyć z produkcją. Banki jak powszechnie wiadomo niechętnie udzielają kredytów spółkom w początkowej fazie rozwoju (zobaczysz, że za rok ustawią się w kolejce do Hotbloka). Dalej wierzę w tą Hotbloka, jestem niewielkim udziałowcem i nie sprzedam akcji pomimo dzisiejszej naturalnej reakcji rynku na wczorajszy komunikat. Przeczekam i zarobię, a jak wpadną mi jakieś wolne środki to dokupię akcji Hotbloka, średni kurs kupna mam około 3,65 - warto skorzystać z okazji i spróbować go obniżyć. Następne komunikaty ze spółki to będą nowe kontrakty w kraju i za granicą. Nie wykluczam, że spółkę przejmie większy gracz z branży budowlanej.
Jeśli potrafisz znaleźć alternatywną inwestycje, która z bardzo dużym prawdopodobieństwem przyniesie kilkuset procentowy zysk w rocznej perspektywie to nie ma na co czekać. Ja jestem zdania, że warto cierpliwie poczekać, już kilka razy zamykałem inwestycje ze stratą albo marnym zyskiem bo nie miałem już siły czekać, ale potem po kilku miesiącach, no może roku lub dwóch okazywało się, że gdybym wtedy nie sprzedał i akceptował straty księgowe to wyszedłbym baaaardzo do przodu. Dlatego teraz zaciskam zęby i czekam, aż kurs akcji Hotblok będzie dwucyfrowy. I tak będzie, jestem tego pewien.
Przewiduję znaczny wzrost kursu jeszcze w tym 2010 roku - pytanie tylko jaki kurs będzie Cię satysfakcjonował. Zastanów się czy nie warto jednak dokupić akcji Hotblok po kursie obecnym a nawet trochę wyższym od obecnego. Kursy akcji takich spółek jak Hotblok są łatwe do dynamicznych zmian, obecny akcjonariat nie jest skłonny do sprzedaży akcji, wystarczy kilka pozytywnych impulsów aby kurs poszedł do góry nawet o kilkadziesiąt procent w krótkim czasie.