no i to początek serii pozytywnych informacji ze społki w tym roku
prócz akceptacji prospektu, wyników za 4 kwartał i przejścia na gpw oraz własnie nowtch pakietów wierzytelności ja czekam jeszcze na informacje odnośnie wejścia w segmant wierzytelności hipotecznych - bardzo perspektywiczny
spokojnie tu kazdy zarobi, a i stracić będzie ciężko, jak widać z historii FFi się wspina na poziomy i tam zostaje, a w tym roku seria pozytywnych informacji i jeszcze lepsze wyniki niż w zeszłym roku. Tu spekuła nie jest potrzebna żeby kurs rósł, - poprostu dobra spółka.
Jak sie ludzie zorientuja jakie to info i ile znaczy w kontekscie przejscia spolki na GPW, to beda zabijac sie o akcje. Teraz jest jeszcze dobry moment aby dokupic.
Zobaczcie jak malo jest akcji w arkuszu na S.
Spójrzcie na tle innych spółek z tej branzy. Nie mówie ze zła. Mówie zeby uważać. Też troszke kupiłem. Wszędzie piszą ze pójdzie w góre. jak tak wszędzie pisza to zawsze mam wątpliwości. A poza tym p/e ile wynosi???? Troszke duzo moim zdaniem na tle branzy łowców długów.
i mały cytat poniżej:
W praktyce zbyt duża wartość P/E może świadczyć o dużym entuzjazmie inwestorów lub o spekulacji dużych inwestorów. Fakt ten powinien stanowić przestrogę w zbyt jednoznacznej interpretacji tego wskaźnika. Porównując P/E firm z tej samej branży, można spodziewać się, że akcje spółki o wysokim poziomie P/E są przewartościowane i ich kurs może w najbliższym czasie spaść.
Nie medrkowac tu Panowie tylko brac. Powoli kurs wam odjezdza a wy dalej na peronie, a to dopiero przedsmak tego co sie tu bedzie tak naprawde niebawem dzialo.
MYSLEC!!!!
huhu - doświadczenia GRATULUJĘ - podejścia do inwestowania jednak nie zazdroszczę
tym bardziej powinnieneś wiedzieć że trudno porównać spółki z tej branży z fast fin gdyż ona jako jedyna zajmuje się odzyskiwaniem wierzytelności od osób fizycznych i głównie do kwoty 5 tys
analiza techniczna nie ma tu znaczenia gdyż przy takim free floacie łatwo zminić kurs spekulacyjnie
i mimo wszystko trudno mi uwierzyć żeś taki doświadczony gracz jak cytujesz mi regułki z poradnika - zapraszam do zawodów, ja mówię że do czerwca spółka będzie miała kapitalizację 2 razy wiekszą - bez względu na cytowane przez Ciebie wskaźniki
FF to mercedes w swojej klasie a GPPI to co najwyżej opel, nie chce was zamęczać liczbami itd ale porównajcie sobie dochody tych firm perspektywy a zrozumiecie o co chodzi do tego FF wchodzi wnet na główny rynek. Nie gram na giełdzie od 1993 roku jak co niektórzy ale od 2 lat i przez ten czas zarobiłem ok 300 procent, na FF już zarobiłem bo kupiłem ich akcje po 0,63 gr ale trzymam te akcje i przyglądam się kilku innym firmom co dadzą zarobić przynajmniej mam takei zdanie,na oku mam Ekopol, Elektromont, i LUG a co wy myślicie w którą z nich warto zainwestować
Własnie z doświadczenia wynika moja ostrożność. Uwierz że czasem warto ostygnąc. A spółeczkę będe obserwował. Oby spełniły się Twoje słowa bo ja tez zarobię. Tym bardziej że ncc przypomina mi gpw z lat 93-98 i lubie ryzyko. Pozdrawiam.