no piękna paczka dzisiaj poszła w pakiecie 1mln.papieru tj. ponad 4% kapitału za 19 mln.zł.no ciekawe kto puścił kto odebrał jak pietrzak to może być niezła walka
moim zdaniem to nic nie wyjaśni,ale to nieistotne,,,najważniejsza jest dalsza "wojna "miedzy nimi,,,,dla reszty akcjonariatu to pożywka i najdzieja na wyższy kurs a byc może nawet wezwanie.
pozdr
nie znam "ideologi finansowo-bankowej" bgk
ale jeśli "złote akcje" oddaja po 9,5 plna to oznaczałoby że matematyka nie jest dla nich nauką ścisłą,,,,chyba że byłby jakiś inny cel całej operacji
Deklaracja dostaw kaspijskiej ropy rurociągiem Odessa-Brody do Europy
PAP - 14-01-2010 20:15
Wszyscy uczestnicy konferencji energetycznej w Batumi, w tym Kazachstan i Turkmenistan, podpisali wspólne oświadczenie o dostawach kaspijskiej ropy przez Gruzję do Europy rurociągiem Odessa-Brody-Płock-Gdańsk. Projekt rurociągu funkcjonuje już w oficjalnych dokumentach, a UE wspiera go finansowo - powiedział w czwartek PAP prezydencki minister Mariusz Handzlik.
Deklaracja dostaw kaspijskiej ropy rurociągiem Odessa-Brody do Wkleilem to ot tak! Tyle lat sie o tym mowi i pisze i nic , nic ,nic ! A moglo by to bardzo wiele zmienic gdyby weszlo w faze realizacji .
skoro ktoś łyknął za taką cenę to chyba widzi jakiś potencjał do wzrostu wyceny akcji więc myślę że to kwestia czasu jak dojdzie do tej ceny a być może wyżej bo ten ktoś też by chciał sprzedać z zyskiem
..to naprawdę ja co tak złożeczyłem byłemu Prezesowi b. dawno temu.Ale nie sprzedałem.W tamtym roku wystawiłem po 59.95 i w tym to samo na początku.Strata nadal ogromna i błąd po drodze, bo wywaliłem z ogromną stratą pp- ale nadzieja powraca.Taka jest cena nauki
Dnia 2010-01-15 o godz. 16:13 ~jan napisał(a):
> on chce kupić i mieć ferrum a nie na handel to hw pietrzak
no OK ale dlaczego daje tyle za akcje???
dlaczego mu tak zależy?
jakby do tego był sam to kupiłby po 4 zł czy nie tak?
Czy ważniejszym powodem nie jest aby jakiś krojący się kontrakt
albo może już jest zaklepany
pisałem o tym wcześniej ponad 900 km rur
widzisz że nawet po 12,70 nikt nie chce oddać a ty mówisz po 4 zł PIETRZAK chce mieć kontrole nad firmą i to jest pewne tutaj większość ma akcje kupione drogo więc trzeba będzie zapłacić godziwą cenę.
Osobiście z ferrum jestem bardzo ! ...zadowolony.
Kiedyś kupiłem akcje.....wziąłem potem z prawem poboru.....skupiłem i uśredniłem jak był po 3 - 3,50 i już mam 100 % do przodu .....i nadal siedzę w ferrum 30 % portfela bo tu niezły pieniądz się szykuje jeszcze.
No ciekawy jestem jak ta walka sie skonczy modle sie zebym mogl swoje wypchnac po 30zł bo siedze na ferrum od 2007 i jak byly po 3zł to sadzilem ze juz z tego nic nie bedzie ale na szczescie udalo mi sie przeczekac