• ABPL - jeszcze nie czas na sprzedaż papiera, Autor: ~KLEKCJONER [80.48.178.*]
    No cóż inwestorze Greg , kiedyś ten papier też sprzedał inwestor Gentman i planował go odkupić , prawdopodabnie z marnym skutkiem, Dzisiaj gdy obserwuje kurs spółki na pewno ze złości poobgryzał sobie wszystkie paznokcie.Na dzień dzisiejszy uważam , że spółka ABPL ma jeszcze przed sobą spory potencjał wzrostowy ponieważ jest dobrą spółką i nie widzę dla niej innej alternatywy,Kurs spółki zrównał się dopiero z wartością księgową i proszę zauważyć jak kształtuje się kurs rynkowy niektórych spółek , wcale nie lepszych od ABPL w stosunku do wartości księgowej - po prostu przekracza jej wartość aż czterokrotnie , Nie sądze ,że tak się stanie z ABPL ale na pewno jeszcze sporo urośniemy , chyba , że na światowych rynkach nastąpi jakiś kataklizm, Ja na razie akcji nie mam zamiaru sprzedawać lecz w miarę możliwości ciągle dokupywać,
  • Re: ABPL - jeszcze nie czas na sprzedaż papiera, Autor: ~greg [85.200.94.*]
    potencjał wzrostu ciągle spory, ale niepokoi mnie tempo ostatnich wzrostów. trochę siedziałem na tym walorze i zawsze po takim rajdzie nadchodziła chociaż niewielka cofka. do tego dochodzi niepewna sytuacja na rynku. ameryka robi nowe szczyty przy niezbyt rewelacyjnych danych. surowce osiągają zawrotne ceny, podczas gdy ich zapasy rosną do historycznych poziomów. w przypadku korekty nawet AB nie pozostanie oazą zieleni. mogę sie mylić, ale mnie ok 150% zysku netto satysfakcjonuje na dzień dzisiejszy. jeśli jestem w błędzie to odkupię drożej, bo zdania o spółce nie zmieniłem. pozdrawiam
[x]
ABPL 0,00% 105,00 2025-12-18 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.