• kghm Autor: ~gg [83.12.167.*]
    Czytaliście w pulsie biznesu o piecach w kghm. Może coś skapnie Biprometowi.
  • Re: kghm Autor: ~DD [83.7.197.*]
    Skapnie i to bardzo wiele
  • Re: kghm Autor: ~aaa [88.199.248.*]
    generalnie kghm nie ruszy bez biprometu
  • Re: kghm Autor: ~Klee [85.202.42.*]
    Jedna z najatrakcyjnieszych aktualnie spółek na GPW, radzę się jej przyglądać
  • Re: kghm Autor: ~wwwwwwww [195.94.208.*]
    prawdopodobnie bedzie przejecie. Rada Nadzorcza KGHM podobno wyrazila zgode na przejecie Biprometu, Czyli wezwanie prawdopodobne. To dobre dla tych co byli cierpliwi. Ciekawe po ile bedzie wezwanie. Czy ktos wie cos wiecej na ten temat?
  • Re: kghm Autor: ~re [88.199.248.*]
    no to chyba dobrze. Czyli jet to zgodne z informacja parkietu ze spolka do sprzedania
  • Re: kghm Autor: ~gg [83.12.167.*]
    Ja obstawiam 8-10pln taniej nie ma szans.To są tylko moje przypuszczenia nie poparte faktami.
  • Re: kghm Autor: ~re [83.30.237.*]
    no jesli kghm to wezwanie bedzie powyzej 66%. Beda chcieli miec pelna kontrole. moze byc 10
  • Re: kghm Autor: ~DD [83.9.141.*]
    100% 10zł
  • Re: kghm Autor: ~gg [83.23.48.*]
    To Capital zgarnie 20 000 000 przy takiej cenie.
  • Re: kghm Autor: ~mc2 [84.10.42.*]
    Swego czasu Capital wyceniał Biprometa na ponad 30,- zł.
    ... A wtedy Bipromet nie posiadał jeszcze spółek sobie podległych.
    To jest dodatkowy łakomy kąsek, który jest w posiadaniu Biprometu w 100%.
    Myślę, że cena może zaskoczyć niejednego i być dużo, dużo wyższa.
    Pamiętajmy, że np. w 2007 r. Bipromet miał samego zysku netto powyżej 10 mln ... a nie jest żadnym problemem dla niego osiąganie jeszcze wyższch zysków.
    Jedno... dwa... poważne zlecenia KGHM ... i zysk może być jeszcze wyższy.
    Dlatego zapewne KGHM - mając w zamiarze poważne zlecenia ( np. rzędu kilkudziesięciu milionów ) - zamiast zlecać je Biprometowi, może chcieć sobie go kupić, bo to może się mu bardziej opłacać a dodatkowo będzie to w przyszłości "biuro projektowe KGHM" ( kolejne zlecenia w przyszłości ).
    A np. kilkadziesiąt mln dla KGHM ( na zakup Biprometa ) ... to jak splunąć - żaden problem.
    A innej ewentualnej, podobnej do Biprometu spółki nie ma na horyzoncie.
    Myślę też, że Capital doskonale zdaje sobie z tego sprawę i tanio Biprometa na pewno nie odda.
  • Re: kghm Autor: ~re [83.30.203.*]
    jako biuro projektowe w zakresie metali niezelaznych bipromet jest ciekawym celem dla kghm. Jesli kghm ma sie rozwijac to posiadanie w grupie biprometu jest celowe. I nie chodzi tylko o krajowe plany ale rowniez zewnetrzny tj zagraniczny rozwoj. Bipromet byl przeciez obecny w Kongo to i teraz jesli beda plany eksloatacji zloz za granica to bipromet w grupie kghm powinien sie dobrze wpisac
[x]
BIPROMET 0,00% 6,34 2015-04-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.