że info dali po 14 i jakoś nie było chętnych na sprzedaż papieru ,pewnie z tego infa to tylko straszak a jak widać papier w mocnych rękach.Na czasie się wyjaśni że już wszystko spłacone tylko ktoś chciał se kupić za tanioche i nie wyszedł przekręt
Witam
Do takich samych wnioskow doszedlem wczoraj obserwujac rozwoj sytuacji w trakcie sesji. Na koniec jeszcze probowali zepchnac kurs 11111akcjami na fixingu, ale ich ostatecznie nie sprzedali probujac zasiac panike... Teraz stoi podobny pakiet na kupnie za 3,95zl, a dokladnie 11155akcji. Moim skromnym zdaniem kurs jest obecnie bardzo zdlowany i trzymany nisko w celu skupu wiekszej ilosci. Widac ze zalezy im na akcjach ponizej 4zl. Ja juz kupilem w tych okolicach i napewno szybko im nie oddam. Na RLP licze na stope zwrotu rzedu 200-300%. Mam czas moge czekac...
Pozdrawiam
Dzisiaj mozna bylo zaobserwowac podobny schemat dzialania... Naustawiali sie ponizej 4zl i siedzieli cicho czekajac na naiwnych. Pod koniec sesji znow pojawil sie slynny pakiet 11111akcji. Myslicie ze mogl byc to Krzysiu Moska? Z tego co pamietam to on operowal takimi pakietami. Kurs jest bardzo nisko i taka dluga konsolidacja w tym rejonie tylko sluzy relpolowi... Bedzie to bardzo dobry opor na przyszlosc...
Pozdrawiam
Pifko - jakoś obroty za małe aby ten skup tak trwał i trwał - jakby ktoś chciał skupić to by zdołował kurs do 3,8 i sobie kupował wiekszymi pakietami. Obserwuję ten papier juz 3 miesiace i zamierzam kupić - jednak nadal czekam... pzdr
Obroty male bo i akcji malo w obrocie... Zobacz jak niski jest ff i do tego ile akcji zostalo na rynku. Akcje juz sa raczej w dobrych rekach, wiec oni wiedza co robia... A zjazd do 3,80zl bylby nieuzasadniony w obecnej sytuacji rynkowej. Przy tej cenie znalazlo by sie juz duzo chetnych. 3zl bylo ostatnio jak S&P500 byl na 666pkt teraz jest prawie 100% wyzej a kurs tylko 25% wyzej. Pozostaje czekac a sprzedaz po obecnym kursie uznaje za nieuzasadniony ekonomicznie, kazdy podejmuje wlasne decyzje na gieldzie, ja trzymam i predko nie oddam...
Pozdrawiam
Wg. mnie akumulacja jest przeprowadzana w oparciu o ogólną sytuację na rynkach. Tutaj nikomu nie bedzie się śpieszyć bo i po co ??
Ja mam ten papier ponad rok i widać ewidentnie że duzi sobie patroszą powolutku akcjonariat zbierając i tak już mało akcji nawet po kilkaset sztuk dziennie. Zdarzały się w tym czasie wyskoki, ale bardzo małym kosztem kurs sprowadzany jest do obecnych poziomów.
Mi ta konsola juz zaczyna się nawet podobać bo wiem że za kilka może kilkanaście miesiecy moze to być numer 1 portfela.
Sądzę że już niedługo spóki MIŚ-ie zdetronizują spółki z WIG-20 i to one będą sprawowały się dużo lepiej niż rynek. Poza tym coś wiśi w powietrzu.
Jeżeli bedzie jakaś korekta to Relpol powinien ją przełknąć bez większego bólu, jeżeli jednak będzie wystrzał w górę Relpol raczej jeszcze będzie pasywny.
Te minium parę miechów trzeba będzie poczekać.
Przy liczbie ogolnej akcji w obrocie 9,609,193 daje to tylko 4,324,137 akcji. Czy to wiele akcji po 4zl?
Czysto teoretycznie za 4zl wszystkie te akcje kosztowaly by niespelna 17,296,547zl. To tak wielkie pieniadze na gieldowe spolki? 17mln zl. To duza kwota dla mnie czy dla wiekszosci na tym forum, ale np dla funduszu czy innego podmiotu chyba nie...
Pozdrawiam
trzeba czekać na rozwój wydarzeń bo po tym infie z banku jakoś nikt sobie nic z tego nie zrobił czyli zle nie będzie papier w mocnych rękach ktoś sobie skubnie co jakiś czas ,no i dość długo już tkwi w tej pozycji więc chyba niebawem powinno coś ruszyć
ten widzi że bank uruchomił dodatkowy kredyt na spłatę starego zobowiązania (znikome koszty dodatkowe)
i nic nadzwyczajnego - (bynajmniej nie robia tego dla bankrutów)
czysto techniczna sprawa
... spłacają kredyty terminowo i z nawiązką tak więc spoko Panie i Panowie , przyjdzie czas będzie odlotowo , perfekcyjnie jak w Relpolu :-)
Przeczytałem wasze posty i podzielam te opinie.Relpol miałem gdy kursem rzadził niejaki Wiaderek,sprzedałem i zarobiłem na tym. To było jeszcze przed enisją i chodził po ok 110zł.Co do sytuacji na gpw -Większość małych dobrych i perspektywicznych spólek gdzie są jeszcze inwestorzy indywdualni została na siłę mocno zdołowana.Zrobiły to nasze biura makleskie czasem w porozumieniu z zarządami tzw.animatorzy.Teraz trzymają kurs przekładając własne akcje i znęcają się psychicnie nad idywidualnymi.Przypuszczam,że tu nastąpila zmowa.Gnoje z biur maklerskich są pewni swojej strategii,ale chyba powoli tracą cierpliwość bo zaczynają mocno rzucać do dołu własnymi akcjami.Ogólnie to oni działają na szkodę gpw i własną. Tym procederm powinna zająć się prokuratura.Na KNF nie ma co liczyć bo oni to tylko wspierają.Polska jako kraj nie zasługuje na własną giełdę.Najlepiej niech to kupią Niemcy ,wszystko zlikwidują i przeniosą notowania do siebie, wtedy będzie napewno dużo lepiej.Spólek nie wymieniam bo to forum gnoje z bm traktują jako zródło informacji .
Spokojnie i oni beda chcieli zarobic, w koncu po cos trzymaja te akcje. Jak tylko sie obkupia od przestraszonych zrobia porzadny up i wtedy bedzie mozna im opchnac akcje ;)
Pozdrawiam