KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 41 / 2010
Data sporządzenia: 2010-09-09
Skrócona nazwa emitenta
INTROL S.A.
Temat
Korekta prognoz na 2010 rok.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd INTROL S.A. w nawiązaniu do następujących raportów bieżących: 14/2010 z dnia 24 marca 2010 r. oraz 19/2010 z dnia 24 maja 2010 r. informuje, iż dokonał korekty prognoz publikowanych na 2010 r. w następujących pozycjach:
1) przychody ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów wg. poprzednich prognoz: 200 000 tys. zł,
2) zysk brutto na sprzedaży wg. poprzednich prognoz 45 500 tys. zł.
Prognozowane wyniki po dokonaniu korekty:
1) przychody ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów 232 000 tys. zł, wzrost o 16%,
2) zysk brutto na sprzedaży 51 500 tys. zł, wzrost o 13%.
Prognozowany zysk netto na sprzedaży pozostaje bez zmian, wynosząc 13 000 tys. zł.
Czynniki, które wpłynęły na podwyższenie opublikowanej wcześniej prognozy:
− wyraźna poprawa koniunktury począwszy od 2 kwartału roku, szczególnie w porównaniu do roku 2009, który charakteryzował się spowolnieniem gospodarczym w kraju i na świecie;
− aktualny stan portfela zamówień Grupy;
− istotne wartościowo kontrakty realizowane w Spółkach Grupy (szczególnie w INTROL S.A. oraz Energomontaż Chorzów Sp. z o.o.);
− wyniki finansowe osiągnięte przez Grupę Kapitałową INTROL S.A. w pierwszym półroczu 2010 r.;
− inwestycje przeprowadzone w Spółkach Grupy, głównie Limatherm S.A.
dzis ruszył się popyt, byc moze to koniec 3-tygodniowej korekty... generalnie branza elektryczna ma się coraz lepiej, wiec i wyniki powinny poprawiac sie z kwartalu na kwartal
ZGADZA SIE ZNOWU POJAWIL SIE POPYT.INTROL TO NIELICZNA SPOLKA Z BRANZY KTORA PODCZAS BESSY POKAZYWALA WYNIKI.A PRAWDZIWE INWESTYCJE POLSKA ENERGETYKE DOPIERO CZEKAJA-WTEDY TO DOPIERO ZACZNA SIE WYNIKI.PERELKA PRAWIE NIEZNANA PRZEZ ULICE-WG MNIE BEDZIE PRZESUWALA SIE W CISZY-NIE WIEM NA JAKIM POZIOMIE ANALE JA DOSTRZEGA/POZDRO
kolejny dzien obrotow-spolka konczy na 7.wg mnie do konca roku sfinalizuje tajemnicze przejecie na kilkadziesiat zl-i bedzie po 8-9 zl.szansa na wzrost jest brak zaineresowania na forach .spolka wlasciwie jest nieznana-a na rynku automatyki to potentat-a potezne inw.w energetyczne dopiero sie zaczna a ja wiem kto dostarczy im systemy sterowania/pozdro
Spółka ma takie perspektywy, że w 2011 lub 2012 wystrzeli w górę. Póki co widać, że jest grupa akcjonariuszy którym zależy na sprzedaży introlu w cenie jaką zaproponują na S.
Osobiście kupiłem akcje po 6,05 i planuje dokupić jeśli się zbliży do tej ceny. Wyniki spółki mogą być lepsze, ale nie jest źle. Spółka nie jest i nie była na skraju bankructwa co dobrze świadczy, podczas zwiększonego ruchu w branży firma może dużo więcej zarobić, ponieważ nie ma dużych zaległości finansowych.
Osobiście chciałbym zobaczyć na wiosnę 5-6 zł na walorze (żeby dokupić).
tez tak sadze spolka ma zbyt dobre wyniki plus finalizacja duzego przejecia-ze powinna wybic sie gora-najpierw trzeba przebic 7.88-a potem wracamy po paru latach do ceny emisyjnej-a ona byla chyba po 11,5-ale nie jestem pewny/pozdro
niedawno introl podjal probe wybicia gora i to na obrotach-ale oporu na 7.88 nie udalo sie sforsowac.ale patrzac na ostatnie dni a szczegolnie fix -to niedlugo bedziemy swiadkami super infa i potwierdzenia trendu.patrzac na liczbe postow to tu sa sami fudamentowcy i koneserzy-ciekawe po jakich cenach bedzie brala ulica i anale z fundow/pozdro
kris te super info o którym piszesz może być już jutro ,raport za 3kw prognoza na plus korekta z 9września prognozuje 13 i 16% up.trzymać i tanio nie oddawać