• PLUS 500 a podatek Autor: ~Lukas [91.193.199.*]
    mam pytanko jak to jest z podatkiem na PLUS 500? czy to jest od jakiejs kwoty? moze ktos mi przyblizy...
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Bono [89.75.200.*]
    LUDZIE!!!Nie wysyłajcie pieniędzy do Plus 500 to przewał.Fakty są następujące:

-brak adresu firmy (nie podali żadnego,ani w Polsce,ani za granicą)
    -brak tel.kontaktowych (podali tylko fax do Anglii)
    -umowa którą musisz podpisać jest tylko po angielsku (to jest niedopuszczalne,ustawa o jeż.polskim nakłada obowiązek tłumaczenia tego typu tekstów,tym bardziej jeśli to umowa)
    -notowania w Plus 500 są zupełnie inne niż wynika to z giełd
    -infolinia to też jakaś pomyłka (kto normalny,jaka szanująca się firma podaje do kontaktu tylko maila?)Nawet jak ktoś sprzedaje pineski to można do niego zadzwonić.
    Poskładajcie te fakty do kupy i wyciągnijcie wnioski...czy nie tak działa oszust?!
    Sprawdźcie jakie informacje podają o sobie inni brokerzy,a jakie Plus 500?Nie dajcie się oszukać!!!
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Użytkownik [78.154.93.*]
    Ale użytkownik Lukas spytał o podatek a nie o to czy wpłacać pieniądze do plus500, po co się udzielasz?
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~lukey [92.251.250.*]
    Plus500 nie ma telefonicznego supportu poniewaz nie pobiera zadnych prowizji od tranzakcji( tylko za rollover za otwarte pozycje przez weekend) i nie musza placic maklerom. Po za tym ja i kilku znajomych gra tam juz od dluzszego czasu i nigdy nie bylo problemow z wyplata. Tylko ludzie co przez planu i bez stoploss kupuja wchodza na gielde i potem traca wszystko maja pretensje do brokera albo otwieraja 10 rachunkow z jednego komputera by zyskac 50 zeta bonusu a potem sie dziwia ze broker zamyka im konta.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~kk [162.27.161.*]
    witam,

do tej pory nie miałem problemu z wypłatą wygranych oraz z supportem...zawsz ktoś odpowiedział na moje pytanie...na poczatku czekłaem jakieś 2 dnia później odpowiedz była naprawdę szybko. ale dziś mam problem z uruchomieniem. mianowcie pojawia mi sie okno z napisem (failed to connect to the update server, if the problem persists, please download again).
    Po kilku próbach uruchomienia (nie tylko kompa) odinstalowałem plus500 i chciałem wejść na stronkę i ściągnąć instalkę raz jescze. stronka nie działała. w mozzili napisali, że problem jest z serwerem a nie z oprogramowaniem na moim kompie.
    obecnie jestem w pracy i stronka działa.
    właśnie napisałem do supportu o wyjaśnienie mi tego.
    czy ktoś z was miał podobny problem??
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~elektryk111 [83.30.212.*]
    Cześć. Miałem otwartą pozycję ktura zaczęła przynosić mi straty,w pewnym momencie platforma wyłączyła się podając komunikat z prośbą o ponowne zalogowanie się,tyle że moje wysiłki spełzały na niczym(błąd serwera lub konserwacja serwera).Po mniej więcej1,5 godzinie serwer był już po konserwacji ale moje konto wynosiło14zł. A co najciekawsze to to że przywrócenie do pracy serwera nastąpiło w niecałą minutę po margin call. Całe to plus500 to ściema dla naiwnych.Cała strona internetowa jest tak skonstruowana żeby odstraszyć profesjonalnych inwestorów a przyciągnąć chętnych na "duże pieniądze" amatorów co nie postawią stop lossa i zagrają ryzykownie wierząc że na drugim końcu druta jest ktoś uczciwy i nie przekręci wyłącznika odcinając dostęp do serwera. JAK TYM PSTRYCZKIEM ZROBIĆ PSTRYK TWOJE KONTO ZNIKA W MIG.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~greg [83.4.12.*]
    a to nowosc odkryłes , wystarczylo mi kilka miesiecy temu jedno przeglądnięcie strony tego szumnego brokera i juz wszystko było jasne ze to wał kompletny no ale ludzie muszą łajno polizac zeby sie przekonac ze to gowno
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~heero231 [89.231.69.*]
    Siemanko mam ten sam problem, ciekawy jestem czy rozwiązałeś go, ja zastanawiam się skąd ten problem, bo u mnie jest t samo i u znajomych też... także sam nie wiem... prosiłbym o radę
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Marcin [93.140.188.*]
    Ja miałem problemy z wypłatą srodów z tej firmy, i straciłem tam pienadze na ukryte opłaty. Wszystko jest po angielsku i berdzo cięzko się dokopać do informacji. Dom maklerski jest lepszym rozwiązaniem
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~MR [178.56.231.*]
    Dnia 2010-01-06 o godz. 00:19 ~Lukas napisał(a):
    > mam pytanko jak to jest z podatkiem na PLUS 500? czy to
    > jest od jakiejs kwoty? moze ktos mi przyblizy...
    Co za durnie. Gość zadaje konkretne pytanie a Ci się żalą. Zadzwoń do mamusi i się pożal, a jak nie masz nic do powiedzenia w danym temacie to nie pisz.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: mercedes_okularnik [178.37.74.*]
    Dnia 2010-01-06 o godz. 00:19 ~Lukas napisał(a):
    > mam pytanko jak to jest z podatkiem na PLUS 500? czy to
    > jest od jakiejs kwoty? moze ktos mi przyblizy..Nie wiem, ale się dowiem i Ci odpowiem.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~roger [83.168.68.*]
    Wy sobie narzekajcie a ja będę grał na plus500 i wypłacał zyski. Ich stronka i platforma jest prosta bo o to w tym chodzi żeby się nie pogubić w gąszczu linków i obrazków jak to jest u polskich brokerów.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~gość [77.255.62.*]
    Siemanko
    zgadzam się z opinią kolegi, bardzo fajny sposób na dorobienie sobie
    ja opieram się na wskaźniku MACD/OsMA i inwestuje w parę EUR/USD

Wie ktoś może jak to jest z podatkiem ?
    na jednej stronie piszą że pit-38 jeżeli zarabiasz 3100zł rocznie
    na innej że nic nie trzeba

prosze o pomoc w ustaleniu
    5095659
    m.pawelski1907@gmail.com
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~oszustwo [83.22.46.*]
    Nie wpłacajcie tam pieniędzy bo i tak zostaniecie wyrolowani , poczytajcie opinie na różnych forach o tym czymś. Macie tylu innych normalnych brokerów. Chyba że macie we krwi nastawianie tyłka.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~oparo [82.169.160.*]
    Dnia 2013-01-02 o godz. 10:39 ~oszustwo napisał(a):
    > Nie wpłacajcie tam pieniędzy bo i tak zostaniecie
    > wyrolowani , poczytajcie opinie na różnych forach o tym
    > czymś. Macie tylu innych normalnych brokerów. Chyba że
    > macie we krwi nastawianie tyłka.

Pewnie bonus straciłeś i odszczekujesz. Właśnie dobrze by było abyś sam poczytał sobie i to może jakieś bajki bo na forex jesteś jeszcze za głupi.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Radoslaw [90.144.230.*]
    ukradli mi 3000 EU niema sie do kogo odwolac ,adres na Cyprze fikcja
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~oszustwo [83.22.46.*]
    Gościu , podatek musisz płacić zawsze jeżeli zarobisz i nieważne czy to jest platforma superturbo czy plus500
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Szymek [31.6.134.*]
    Tak na prawdę to każdy broker Cie przerobi i tyle błędy na serwerach są i trzeba się upominać o swoje. Wszystkie negatywne opinie w internecie są zazwyczaj z 2008 jak powstał ten program a teraz jedynie ludzie narzekają że czas wypłaty jest długi.
    To jest giełda więc zawsze jest ryzyko straty, a które notowania różnią się od tych w realu ??
    Bo jeszcze nie zauważyłem nawet grosza różnicy.(Pamiętaj że na Plus500 informacje są podawane z lekkim opóźnieniem)
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Andrew [93.96.242.*]
    Gram na plus500 od czerwca tego roku. Wplacalem i wyplacalem wielokrotnie. Ostatnio tylko wyplacam i nie mam z tym zadnego problemu. Pieniadze sa na koncie 3 do 5 dni.We wrzesniu zarobilem ponad 30 tys pln w pazdzierniku juz mam 20 tys. Wiem, ze wielu i tak powie, ze sciemniam lub, ze jestem podstawiony. Chcialem jednak, zeby pojawily sie rowniez pozytywne opinie. Pozdrawiam i polecam
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~dzodzo [89.72.6.*]
    Już te sumy które wypisujesz mówią wszystko :)
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~bushmills [213.163.71.*]
    Dnia 2013-10-07 o godz. 22:30 ~dzodzo napisał(a):
    > Już te sumy które wypisujesz mówią wszystko :)

I tak mało zarabia. Co to jest 20 k w tydzień. Na 8 godzinną dniówke 4k czyli 500 zł na godzine co przy 2 lotach wymaga złapania tylko 8 pipsów. Ja wyciągam od 50 do 100 k na tydzień bo gram grubiej ale nie w 500plus bo to dziady. Pamietaj że nie nie każdy gra marnymi 5k czy nawet marnymi 50k, tylko są ludzie co mogą wpakować 1mln bez problemu i tym grać. Jakie depo i umiejętności takie dochody.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~naganiacz [89.161.21.*]
    Dnia 2013-10-08 o godz. 00:53 ~bushmills napisał(a):
    > Dnia 2013-10-07 o godz. 22:30 ~dzodzo napisał(a):
    >
    > Już te sumy które wypisujesz mówią wszystko :)

I tak mało
    > zarabia. Co to jest 20 k w tydzień. Na 8 godzinną dniówke
    > 4k czyli 500 zł na godzine co przy 2 lotach wymaga złapania
    > tylko 8 pipsów. Ja wyciągam od 50 do 100 k na tydzień bo
    > gram grubiej ale nie w 500plus bo to dziady. Pamietaj że
    > nie nie każdy gra marnymi 5k czy nawet marnymi 50k, tylko
    > są ludzie co mogą wpakować 1mln bez problemu i tym grać.
    > Jakie depo i umiejętności takie dochody.

znowu nagonka na forex w poszukiwaniu dawcow kapitalu.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~dzodzo [89.72.6.*]
    tak gram marnymi 50 k ale ile zarabiam nie wie nawet moja żona :)
    druga sprawa to grać z rozwagą i z głową :)
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~blysk [89.69.97.*]
    odpowie ktoś konkretnie na pytanie zadanie w wątku ? Tez bym się chciał dowiedzieć.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~OSZUSTPLUS500 [2.143.53.*]
    NAJGORSZY OSZUST-BROKER TO PLUS 500
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~SS LL [79.186.43.*]
    Dnia 2014-02-16 o godz. 23:15 ~OSZUSTPLUS500 napisał(a):
    > NAJGORSZY OSZUST-BROKER TO PLUS 500
    ZLE NAPISANE NAJLEPSZY ,czy najgorszy ???/
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~gosc [78.28.47.*]
    co z was za tępe chu je 30 wypowiedzi i zadne odpowiedzi na pytanie!!
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Fx_amber [178.36.7.*]
    Graj, zarabiaj i nic się nie martw. Urząd skarbowy wyjaśni ci obowiązek podatkowy, NBP obowiązek posiadania zezwolenia dewizowego, a policja obowiązek ewidencji działalności gospodarczej.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Marcinbba [78.88.60.*]
    Firma ma licencje na działalność w całej UE. Serwery firmy są w Wielkiej Brytanii gdzie nie obowiązuje podatek od zysków z giełdy. Co na to polski fiskus ???
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~DZODZO [89.72.6.*]
    mieszkasz w Polsce to musisz zapłacić podatek,jeśli wykryją niezapłacony podatek zapłacisz 75% od zarobionej kasy plus kara do 35000 zł w zależności od urzędnika jak zweryfikuje szkodliwość czynu i tyle w temacie :)
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Przemo [89.64.47.*]
    Czy to ważne, cokolwiek wpłacisz już nigdy tego nie odzyskasz. Przy każdej próbie wypłaty ukaże sie napis, że źle wypełniłeś Swift lub IBAN etc.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~ryszard [5.172.235.*]
    Czesc troche mnie zaniepokoil ten wpis czy rzeczywiscie az takie problemy sa z wyplata z plus500 czy cokolwiek napusali co i jak dlaczego nie wyplacaja pieniedzy
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~bax [31.179.22.*]
    no to rzeczywiscie sie obudziles z reka w nocniku bo jak widac od kilku lat jest z plusem to samo
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~RealLife [94.254.145.*]
    Ale co konkretnie? Wypłacałem 2 razy w odstępie ok. 6mc, rzeczywiście obydwa musiałem ponownie wypełnić dane, wyglądało to dziwnie, ale kasa była w 2 dni. Jakie inne problemy są z wypłatą?
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~BX [31.179.22.*]
    GAa DAJ ZDROW
    z tego co slysze na demo jest proste w obsludze
    co do reszty to jak wyzej wyzej pisza inni
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~martinez833 [94.254.196.*]
    Panowie i jak wkońcu mam rozliczyć ze Skarbówką te pieniądze
  • PLUS500 Autor: ~fundman [188.146.225.*]
    Prawda jest Taka.że dzięki temu brokerowi mogliście być milionerami.Od 2010 roku mnóstwo spółek takiej jak np.NETFLIX wzrosło z 20$ do 400$ !!!!
    w 2010 LEWAR NA AKCJE WYNOSIŁ 1 DO 20 czyli wystarczyło zainwestować 1000 DOLARÓW depozytu i mieć 400000 dolarów.
    Koszty przetrzymywania tej pozycji wynosiły by was 10% tej kwoty.
    dziś macie lewar 1 do 5 I INDEKSY NA REKORDOWYCH POZIOMACH, CZYLI... możecie zrobić i zaryzykować np CHIPOTLE 700$ pozycję SHORT! jak spadnie do 20$[KURS Z 2008 roku] JESTEŚCIE MILIONERAMI.
    Musicie zaryzykować!
    Bye

• Re: PLUS500 Autor: ~bobas [89.229.111.*]
    Witam, chcialem sie rozliczyc z podatku, gram na plus500, mam wypelnic tylko pit 38 czy jeszcze cos musze dolaczyc ? Z Plus500 mozna wydrukowac plik z przychodami i stratami w polskich złotych, jest wykazany przychod, koszty, nocne finansowanie itp. waluty na polska przeliczac nie trzeba
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Joker [77.255.161.*]
    Ja rozliczyłem na podstawie wpłaconych pieniędzy i wypłaconych.
    Po prostu różnica pomiędzy np. Wpłacasz 20.000 a zostaje ci tylko 10.000 to czyli masz 10.000 straty, a jak Masz 30.000 to masz 10.000 dochodu i od tej kwoty trzeba zapłacić podatek 19% . Ja na takiej podstawie się rozliczam co roku. A co do wypłat jak ludzie piszą to ja wpłacam i wypłacam bez żadnego problemu kilka razy w miesiącu jak zlecę wypłatę np. W poniedziałek to w środę mam pieniądze na koncie
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Lidka [157.25.100.*]
    a w których rubrykach wpisujesz w pit 38?
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Koni [188.147.43.*]
    Witam jak jest z podatkiem???
    Musimy wrzucić raport z pozycjami w jakiś program?
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Joker [178.37.244.*]
    Jednak poprawnie żeby się rozliczyć to trzeba z sumować dodatne i stratne pozycje
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Wiesiek [94.78.177.*]
    Rozliczył się ktoś z PLUS500? Jak to zrobić? Jest jakiś kalkulator w internecie?
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: chersonese [89.33.193.*]
    Nie jestem pewien, czy możesz zaufać firmie, ale myślę, że podatki powinny być takie same
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: dingy [185.164.137.*]
    Osobiście nie próbowałem tego, ale przypuszczam, że powinien to być taki sam podatek jak inne.
  • Re: PLUS 500 a podatek Autor: ~Malks [89.182.230.*]
    Witam ktoś z użytkowników ma wiedze na temat rozliczania sie z Pitu potrzebowałbym pomocy w tym temacie za wszelką pomoc będe wdzięczny