LUDZIE!!!Nie wysyłajcie pieniędzy do Plus 500 to przewał.Fakty są następujące:
-brak adresu firmy (nie podali żadnego,ani w Polsce,ani za granicą)
-brak tel.kontaktowych (podali tylko fax do Anglii)
-umowa którą musisz podpisać jest tylko po angielsku (to jest niedopuszczalne,ustawa o jeż.polskim nakłada obowiązek tłumaczenia tego typu tekstów,tym bardziej jeśli to umowa)
-notowania w Plus 500 są zupełnie inne niż wynika to z giełd
-infolinia to też jakaś pomyłka (kto normalny,jaka szanująca się firma podaje do kontaktu tylko maila?)Nawet jak ktoś sprzedaje pineski to można do niego zadzwonić.
Poskładajcie te fakty do kupy i wyciągnijcie wnioski...czy nie tak działa oszust?!
Sprawdźcie jakie informacje podają o sobie inni brokerzy,a jakie Plus 500?Nie dajcie się oszukać!!!
Plus500 nie ma telefonicznego supportu poniewaz nie pobiera zadnych prowizji od tranzakcji( tylko za rollover za otwarte pozycje przez weekend) i nie musza placic maklerom. Po za tym ja i kilku znajomych gra tam juz od dluzszego czasu i nigdy nie bylo problemow z wyplata. Tylko ludzie co przez planu i bez stoploss kupuja wchodza na gielde i potem traca wszystko maja pretensje do brokera albo otwieraja 10 rachunkow z jednego komputera by zyskac 50 zeta bonusu a potem sie dziwia ze broker zamyka im konta.
do tej pory nie miałem problemu z wypłatą wygranych oraz z supportem...zawsz ktoś odpowiedział na moje pytanie...na poczatku czekłaem jakieś 2 dnia później odpowiedz była naprawdę szybko. ale dziś mam problem z uruchomieniem. mianowcie pojawia mi sie okno z napisem (failed to connect to the update server, if the problem persists, please download again).
Po kilku próbach uruchomienia (nie tylko kompa) odinstalowałem plus500 i chciałem wejść na stronkę i ściągnąć instalkę raz jescze. stronka nie działała. w mozzili napisali, że problem jest z serwerem a nie z oprogramowaniem na moim kompie.
obecnie jestem w pracy i stronka działa.
właśnie napisałem do supportu o wyjaśnienie mi tego.
czy ktoś z was miał podobny problem??
Cześć. Miałem otwartą pozycję ktura zaczęła przynosić mi straty,w pewnym momencie platforma wyłączyła się podając komunikat z prośbą o ponowne zalogowanie się,tyle że moje wysiłki spełzały na niczym(błąd serwera lub konserwacja serwera).Po mniej więcej1,5 godzinie serwer był już po konserwacji ale moje konto wynosiło14zł. A co najciekawsze to to że przywrócenie do pracy serwera nastąpiło w niecałą minutę po margin call. Całe to plus500 to ściema dla naiwnych.Cała strona internetowa jest tak skonstruowana żeby odstraszyć profesjonalnych inwestorów a przyciągnąć chętnych na "duże pieniądze" amatorów co nie postawią stop lossa i zagrają ryzykownie wierząc że na drugim końcu druta jest ktoś uczciwy i nie przekręci wyłącznika odcinając dostęp do serwera. JAK TYM PSTRYCZKIEM ZROBIĆ PSTRYK TWOJE KONTO ZNIKA W MIG.
a to nowosc odkryłes , wystarczylo mi kilka miesiecy temu jedno przeglądnięcie strony tego szumnego brokera i juz wszystko było jasne ze to wał kompletny no ale ludzie muszą łajno polizac zeby sie przekonac ze to gowno
Siemanko mam ten sam problem, ciekawy jestem czy rozwiązałeś go, ja zastanawiam się skąd ten problem, bo u mnie jest t samo i u znajomych też... także sam nie wiem... prosiłbym o radę
Ja miałem problemy z wypłatą srodów z tej firmy, i straciłem tam pienadze na ukryte opłaty. Wszystko jest po angielsku i berdzo cięzko się dokopać do informacji. Dom maklerski jest lepszym rozwiązaniem
Dnia 2010-01-06 o godz. 00:19 ~Lukas napisał(a):
> mam pytanko jak to jest z podatkiem na PLUS 500? czy to
> jest od jakiejs kwoty? moze ktos mi przyblizy...
Co za durnie. Gość zadaje konkretne pytanie a Ci się żalą. Zadzwoń do mamusi i się pożal, a jak nie masz nic do powiedzenia w danym temacie to nie pisz.
Dnia 2010-01-06 o godz. 00:19 ~Lukas napisał(a):
> mam pytanko jak to jest z podatkiem na PLUS 500? czy to
> jest od jakiejs kwoty? moze ktos mi przyblizy..Nie wiem, ale się dowiem i Ci odpowiem.
Wy sobie narzekajcie a ja będę grał na plus500 i wypłacał zyski. Ich stronka i platforma jest prosta bo o to w tym chodzi żeby się nie pogubić w gąszczu linków i obrazków jak to jest u polskich brokerów.
Nie wpłacajcie tam pieniędzy bo i tak zostaniecie wyrolowani , poczytajcie opinie na różnych forach o tym czymś. Macie tylu innych normalnych brokerów. Chyba że macie we krwi nastawianie tyłka.
Dnia 2013-01-02 o godz. 10:39 ~oszustwo napisał(a):
> Nie wpłacajcie tam pieniędzy bo i tak zostaniecie
> wyrolowani , poczytajcie opinie na różnych forach o tym
> czymś. Macie tylu innych normalnych brokerów. Chyba że
> macie we krwi nastawianie tyłka.
Pewnie bonus straciłeś i odszczekujesz. Właśnie dobrze by było abyś sam poczytał sobie i to może jakieś bajki bo na forex jesteś jeszcze za głupi.
Tak na prawdę to każdy broker Cie przerobi i tyle błędy na serwerach są i trzeba się upominać o swoje. Wszystkie negatywne opinie w internecie są zazwyczaj z 2008 jak powstał ten program a teraz jedynie ludzie narzekają że czas wypłaty jest długi.
To jest giełda więc zawsze jest ryzyko straty, a które notowania różnią się od tych w realu ??
Bo jeszcze nie zauważyłem nawet grosza różnicy.(Pamiętaj że na Plus500 informacje są podawane z lekkim opóźnieniem)
Gram na plus500 od czerwca tego roku. Wplacalem i wyplacalem wielokrotnie. Ostatnio tylko wyplacam i nie mam z tym zadnego problemu. Pieniadze sa na koncie 3 do 5 dni.We wrzesniu zarobilem ponad 30 tys pln w pazdzierniku juz mam 20 tys. Wiem, ze wielu i tak powie, ze sciemniam lub, ze jestem podstawiony. Chcialem jednak, zeby pojawily sie rowniez pozytywne opinie. Pozdrawiam i polecam
Dnia 2013-10-07 o godz. 22:30 ~dzodzo napisał(a):
> Już te sumy które wypisujesz mówią wszystko :)
I tak mało zarabia. Co to jest 20 k w tydzień. Na 8 godzinną dniówke 4k czyli 500 zł na godzine co przy 2 lotach wymaga złapania tylko 8 pipsów. Ja wyciągam od 50 do 100 k na tydzień bo gram grubiej ale nie w 500plus bo to dziady. Pamietaj że nie nie każdy gra marnymi 5k czy nawet marnymi 50k, tylko są ludzie co mogą wpakować 1mln bez problemu i tym grać. Jakie depo i umiejętności takie dochody.
Dnia 2013-10-08 o godz. 00:53 ~bushmills napisał(a):
> Dnia 2013-10-07 o godz. 22:30 ~dzodzo napisał(a):
>
> Już te sumy które wypisujesz mówią wszystko :)
I tak mało
> zarabia. Co to jest 20 k w tydzień. Na 8 godzinną dniówke
> 4k czyli 500 zł na godzine co przy 2 lotach wymaga złapania
> tylko 8 pipsów. Ja wyciągam od 50 do 100 k na tydzień bo
> gram grubiej ale nie w 500plus bo to dziady. Pamietaj że
> nie nie każdy gra marnymi 5k czy nawet marnymi 50k, tylko
> są ludzie co mogą wpakować 1mln bez problemu i tym grać.
> Jakie depo i umiejętności takie dochody.
znowu nagonka na forex w poszukiwaniu dawcow kapitalu.
Graj, zarabiaj i nic się nie martw. Urząd skarbowy wyjaśni ci obowiązek podatkowy, NBP obowiązek posiadania zezwolenia dewizowego, a policja obowiązek ewidencji działalności gospodarczej.
Firma ma licencje na działalność w całej UE. Serwery firmy są w Wielkiej Brytanii gdzie nie obowiązuje podatek od zysków z giełdy. Co na to polski fiskus ???
mieszkasz w Polsce to musisz zapłacić podatek,jeśli wykryją niezapłacony podatek zapłacisz 75% od zarobionej kasy plus kara do 35000 zł w zależności od urzędnika jak zweryfikuje szkodliwość czynu i tyle w temacie :)
Czesc troche mnie zaniepokoil ten wpis czy rzeczywiscie az takie problemy sa z wyplata z plus500 czy cokolwiek napusali co i jak dlaczego nie wyplacaja pieniedzy
Ale co konkretnie? Wypłacałem 2 razy w odstępie ok. 6mc, rzeczywiście obydwa musiałem ponownie wypełnić dane, wyglądało to dziwnie, ale kasa była w 2 dni. Jakie inne problemy są z wypłatą?
Prawda jest Taka.że dzięki temu brokerowi mogliście być milionerami.Od 2010 roku mnóstwo spółek takiej jak np.NETFLIX wzrosło z 20$ do 400$ !!!! w 2010 LEWAR NA AKCJE WYNOSIŁ 1 DO 20 czyli wystarczyło zainwestować 1000 DOLARÓW depozytu i mieć 400000 dolarów. Koszty przetrzymywania tej pozycji wynosiły by was 10% tej kwoty. dziś macie lewar 1 do 5 I INDEKSY NA REKORDOWYCH POZIOMACH, CZYLI... możecie zrobić i zaryzykować np CHIPOTLE 700$ pozycję SHORT! jak spadnie do 20$[KURS Z 2008 roku] JESTEŚCIE MILIONERAMI. Musicie zaryzykować! Bye
Witam, chcialem sie rozliczyc z podatku, gram na plus500, mam wypelnic tylko pit 38 czy jeszcze cos musze dolaczyc ? Z Plus500 mozna wydrukowac plik z przychodami i stratami w polskich złotych, jest wykazany przychod, koszty, nocne finansowanie itp. waluty na polska przeliczac nie trzeba
Ja rozliczyłem na podstawie wpłaconych pieniędzy i wypłaconych.
Po prostu różnica pomiędzy np. Wpłacasz 20.000 a zostaje ci tylko 10.000 to czyli masz 10.000 straty, a jak Masz 30.000 to masz 10.000 dochodu i od tej kwoty trzeba zapłacić podatek 19% . Ja na takiej podstawie się rozliczam co roku. A co do wypłat jak ludzie piszą to ja wpłacam i wypłacam bez żadnego problemu kilka razy w miesiącu jak zlecę wypłatę np. W poniedziałek to w środę mam pieniądze na koncie