• emisja i co dalej? Autor: ~aA [10.217.10.*]
    prezes kupował za max 11 pln, średnia za ostatnie 6 miesięcy wynosi teraz 13 pln. zastanawiam się po jakim kursie może być emisja? nie wyobrażam sobie jak pgd mógłby inaczej sfinansować przejęcie ruskich? jeśli dojdzie do emisji to cena emisyjna powinna przekroczyć średnią czyli 13 pln, natomiast równocześnie powinna być na tyle atrakcyjna dla kupujących aby wzięli dodatkowe akcje. wynika stad że nabywca mógłby oczekiwać sporego dyskonta w stosunku do ceny bieżącej. jeśli spółka planuje emisję to wyjaśniałoby to dlaczego kurs był tak pompowany w ostatnim okresie. wynika stąd również to że nawet jeśli kurs zwali się na 15 to i tak z punktu widzenia spółki nie powinno być dramatu. średnia i tak będzie rosła tyle że wolniej. ciekawe czy ta teoria się sprawdzi?
  • Re: emisja i co dalej? Autor: ~kyzm [90.156.11.*]
    fantazjuj dalej nie przerywaj sobie.....
  • Re: emisja i co dalej? Autor: ~josh [188.33.151.*]
    zanim dojdzie do emisji, przeglosowania, zatwierdzenia itp to srednia juz dawno bedzie powyzej 20pln....
  • Re: emisja i co dalej? Autor: ~aA [10.217.10.*]
    a to niby jak? mają czas do końca stycznia. wtedy się wyjaśni, tylko że gdy ogłoszą o przejęciu i emisji kurs raczej nie poszybuje w górę. emisja zawsze zniechęca do kupowania. mamy zatem jeszcze miesiąc więc aby średnia wzrosła powyżej 20 pln to kurs musiałby poszybować w ciągu najbliższych dni do 100 pln ;-) inaczej średnia nie ma szans. marzenia to jedno a fakty to drugie ;-)
  • Re: emisja i co dalej? Autor: ~josh [188.33.202.*]
    co znaczy maja czas dokonca stycznia, negocjacje mozna przekladac... mzyki wiedza co robia, akurat o paged jestem spokojny, nawet Millenium go zaczelo rekomendowac, ja tu nie siedze dla kilku grosikow, tutaj jestem na dluzej, polowa kapitalu w fundamentach a polowa zabawiam sie spekulacyjnie
  • Re: emisja i co dalej? Autor: fahrenheit-summer [188.147.234.*]
    jak na razie jeden kroczek w przod i dwa do tylu.
    powolny slizg w dol.
[x]
PAGED 0,05% 58,40 2017-10-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.