• z perspektywy księżyca Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Witam Was po świętach.
    Czas przed Nowym Rokiem przyszedł ,aby zastanowić się co może nam pokazać w najbliższej przyszłości wykres Netii.
    Chciałem się tu odnieść do mojego globalnego podejścia do rynku jako całości i patrząc na niego mam nieodparte wrażenie, że moje wcześniejsze prognozy sprawdzają się dokładnie. Rynek wyrażnie wytraca siłę, żeby nie powiedzieć pomalutku zaczyna zawracać. Ponieważ Netia doszła prawie do poziomu 5 złotych, a jest to bardzo silny poziom oporu nie tylko wyłącznie jeśli chodzi o liczby Fibonacciego, ale przede wszystkim na koniec wzorcowej doprawdy formacji BUTTERFLY.
    Ci co nie wierzą w motyle na GPW mają teraz okazję takiego motyla zobaczyć.
    Zakładam więc wystąpienie korekty i przyznam się, że posłużę się tutaj formacjami typu XABCD opisanymi całkiem nieźle przez Pawła Danielewicza. Oczywiście przekroczenie wyrażne poziomu 5 złotych założenie korekty położyłoby na deski, że użyję tutaj tego rodzaju sformułowania. Osobiscie jednak tak jak poprzednio stawiam , że 5 złoty w tej chwili nie zostanie zdobyte. Casu mamy wiele, bo rynek w całości powinien systematycznie kierować się ku dołowi a co za tym idzie Netia, chociaż nie w takim stopniu , ale jednak pokaże nam zapewne trzyfalową korektę. Jak będzie ona mocna to się okaże. Osobiście tak pomalutku będę się przymierzał do określenia jej zakresu.
    Pozdrawiam i życzę samych trafnych decyzji w 2010 roku.
    Chodzik Księżycowy
  • No i jest 5 PLN czyli o bezwartościowości AT Autor: ~Robur [94.75.122.*]
    Dnia 2009-12-29 o godz. 11:42 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > Witam Was po świętach.
    Czas przed Nowym Rokiem przyszedł
    > ,aby zastanowić się co może nam pokazać w najbliższej
    > przyszłości wykres Netii.
    Chciałem się tu odnieść do mojego
    > globalnego podejścia do rynku jako całości i patrząc na
    > niego mam nieodparte wrażenie, że moje wcześniejsze
    > prognozy sprawdzają się dokładnie. Rynek wyrażnie wytraca
    > siłę, żeby nie powiedzieć pomalutku zaczyna zawracać.
    > Ponieważ Netia doszła prawie do poziomu 5 złotych, a jest
    > to bardzo silny poziom oporu nie tylko wyłącznie jeśli
    > chodzi o liczby Fibonacciego, ale przede wszystkim na
    > koniec wzorcowej doprawdy formacji BUTTERFLY.
    Ci co nie
    > wierzą w motyle na GPW mają teraz okazję takiego motyla
    > zobaczyć.
    Zakładam więc wystąpienie korekty i przyznam się,
    > że posłużę się tutaj formacjami typu XABCD opisanymi
    > całkiem nieźle przez Pawła Danielewicza. Oczywiście
    > przekroczenie wyrażne poziomu 5 złotych założenie korekty
    > położyłoby na deski, że użyję tutaj tego rodzaju
    > sformułowania. Osobiscie jednak tak jak poprzednio stawiam
    > , że 5 złoty w tej chwili nie zostanie zdobyte. Casu mamy
    > wiele, bo rynek w całości powinien systematycznie kierować
    > się ku dołowi a co za tym idzie Netia, chociaż nie w takim
    > stopniu , ale jednak pokaże nam zapewne trzyfalową korektę.
    > Jak będzie ona mocna to się okaże. Osobiście tak pomalutku
    > będę się przymierzał do określenia jej zakresu.

Jak widzimy na załączonym obrazku wartość prognostyczna analizy technicznej jest cokolwiek dyskusyjna. Zwłaszcza, jeśli ktoś chce stawiać tak precyzyjne prognozy. A mierzenie fal Elliotta, szukanie doji, formacji XABCD kończy się tak, jak się kończy:))) Rację ma zawsze rynek a nie lokalni wróżbici.

SAYONARA
  • Re: No i jest 5 PLN czyli o bezwartościowości AT Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Nie mów hop, jeszcze tej piątki nie przekroczyliśmy. Dokładnie tam przebiega opór i jak wiesz napisałem wyraźnie, że pokonanie tej zapory otworzy drogę do nowych wzrostów.
    Jeśli tak się stanie to poważnie rozważę ponowne zaangażowanie w ten papier. Nie ma bowiem nic głupszego niż trwanie przy swoich teoriach gdy renek twierdzi co innego.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    i spokojnie, zawsze twierdziłem i twierdzę nadal, że Netia to dobry wybór nawet na tak niepewne czasy. Pokonany poziom oporu stanie się silnym poziomem wsparcia i możesz być pewien , że wtedy z tego skorzystam.
  • Re: No i jest 5 PLN czyli o bezwartościowości AT Autor: ~guest [62.21.42.*]
    Moze to nie moja sprawa, ale nasuwa sie pytanie po co sprzedałeś akcje netii, skoro wiesz ze tak czy inaczej bedzie w niedalekiej przyszlosci po 19 PLN. Pewnego zarobku sie nie odrzuca. Czy nie wyszedłbyś lepiej gdybyś cały czas trzymał akcje Netii a nie kupowal jakies trakcje i inne hydrobudowy?
  • Re: No i jest 5 PLN czyli o bezwartościowości AT Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Masz rację to był błąd.
    CK
  • Re: No i jest 5 PLN czyli o bezwartościowości AT Autor: ~Robur [94.75.122.*]
    Dnia 2009-12-30 o godz. 20:15 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > Nie mów hop, jeszcze tej piątki nie przekroczyliśmy.

O ile dobrze pamiętam, było dziś 5,01 PLN. Jaka jest definicja przekroczenia?

> Dokładnie tam przebiega opór i jak wiesz napisałem
    > wyraźnie, że pokonanie tej zapory otworzy drogę do nowych
    > wzrostów.

Otworzy, albo i nie. Z AT to jest tak, że najlepiej się sprawdza po czasie. A w trakcie trwania danego trendu to niestety najlepsza jest jako narzędzie kreślenia wykresów.

• Re: No i jest 5 PLN czyli o bezwartościowości AT Autor: ~mb [77.45.36.*]
    dziękujemy Tobie chodziku za analizy netii, mamy naprawde niezły ubaw czytając o motylach ( w końcu jest zima) oraz o falach ABCD ( literki te poznawaliśmy wszyscy w szkole w klasie pierwszej),
    fundusze zwiększają zaangażowanie, a ty dalej piszesz bzdury, lecimy na 6 zł
    Nie wiem, czy po dzisiejszej sesji nie okaże się jednak, że to moje motyle są tu całkiem na miejscu. A przewidywania co do rynku jako całości sprawdzą się doskonale.
    Mam nadzieję, że również wtedy znajdę tutaj twój tekst przyznajacy mi jednak rację.
    CK
  • Re: No i jest 5 PLN czyli o bezwartościowości AT Autor: ~down [188.33.111.*]
    A jak myślisz? Zejdzie do 4.60 ?
  • Re: z perspektywy księżyca Autor: ~mazur [89.228.52.*]
    mamy M na tygodniowce. tak zwane swinskie uszy
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.