też tak myślę- obym się mylił kupiłem przy podobnych tekstach jakoby jużjuzjuż miało odpalić powyżej 7zł a teraz jest poniżej- stracony czas oby nie pieniądze
zaklinanie konia i tyle
ludzie ja was nie rozumiem czy wy chcecie kupic i za 2 dni miec 100%%%??????
kupuje sie wtedy kiedy leje sie krew kiedy spolka ktora ma kilka % akcji w obrocie spada z kilkunastu zlotych na 6,1 to wg was wasz ewentualny zakup na tych poziomach jest chybiony??ten co pisze ze kupil pozniej 7 trzymasz spolke tydzien? ja juz prawie pol roku i jestem pewien swojej ceny skaczcie jak malpy po drzewach na rozne spolki wiem jedno szybko oddacie swoj kapital cwaniakom ktorzy walorki kupili 80% nizej od was ponizej wklejam link
https://www.bankier.pl/forum/temat_psw-hoolding-pod-rozwage-i-obserwacje,7672540.html
psw holding namawialem od 45 gryli sam od tego momentu zajmujac pozycje i niestety zmuszony bylem usredniac w dol gdyz jak sami pamietacie papier mial silne sesje spadkowe..... suma sumarum moja srednia 40 gr w momencie kiedy skonczyla mi sie kasa na zakupy.......
jaki jest kurs PSW dzis????prosze o sprawdzenie ........150% okrazenie od denka.....
oczywiscie wielu kupilo po 45 groni i widzac spadki oddalo np po 42 .....chyba bardzo sobie pluja teraz w brode .....
PAMIETAC kupujesz spolke bo wiesz po co
kupujesz nie tydzien ani dwa
KAPITAL KRAZY OD AKTYWNYCH DO CIERPLIWYCH
zastanowcie sie mocno nad ponizszym textem
Unikaj modnych akcji z modnych branż. Świetne firmy z niepopularnych branż mają więcej potencjału na zwycięstwo.
Akcje, którymi interesuje się wielu inwestorów, zazwyczaj są drogie tzn. ich kurs giełdowy jest znacznie wyższy w stosunku do wartości tej firmy (wartości jej zasobów - majątku, obecnych i prognozowanych dochodów oraz marki). W takiej sytuacji zdecydowanie zwiększa się prawdopodobieństwo powstania bańki spekulacyjnej, co może skutkować poniesieniem poważnych strat finansowych Dlatego Lynch zalecał, aby z dużą ostrożnością przyglądać się spółkom, które wielu inwestorów uważa za bardzo atrakcyjne.
ilu z was kupilo akcje spolki ktora nie schodz z 1 stron forum bankier/??
petrola centka i innych perel????
skokiem jak na razie nikt sie nie interesuje.... ;)
Często całymi miesiącami albo latami brakuje przełożenia sukcesów operacyjnych spółki na sukcesy jej akcji na giełdzie. Ale w dalszej perspektywie istnieje stuprocentowe przełożenie sukcesów operacyjnych na sukcesy akcji. Na tym właśnie zarabia się pieniądze. Cierpliwość popłaca - podobnie jak posiadanie akcji dobrych przedsiębiorstw.
Do zarabiania na giełdzie nie potrzeba szczególnych zdolności intelektualnych. Trzeba mieć nerwy ze stali. Jeśli masz inklinacje do wyprzedawania akcji w panice, to powinieneś unikać wszelkich papierów wartościowych.
Zawsze jest się czym martwić. Unikaj weekendowych lęków i najnowszych prognoz medialnych.
Wyprzedawaj akcje spółek, które źle wypadają w analizie fundamentalnej, a nie dlatego, że niebo ma się zawalić.
Głównym powodem sprzedaży akcji powinna być zła ocena spółki wynikająca z jej analizy, a nie - jak dla większości inwestorów - spadek jej kursu na giełdzie. Kurs słabej firmy jest nieprzewidywalny i wiąże się ze zdecydowanie wyższym ryzykiem. W przypadku turbulencji w gospodarce taka firma jest zdecydowanie bardziej narażona na straty i upadek.
Oczywiście kursy dobrych firm w czasie korekty czy bessy także niejednokrotnie spadają, ale zazwyczaj dzięki swej wartości nie tylko odrabiają szybko straty, ale także przynoszą inwestorom godziwy zysk.
wszystko co napisałeś jest prawdą
natomiast jeżeli skok ma świetna cenę do zakupu 7,40 to cena 6,30 jest jeszcze lepsza czyli ta 7,40 wcale taka dobra nie była
ps
trzymam dalej i czas pokaże