przypomne od sierpnia kiszona
ff na poziomie 3%
kurs zdolowany i trzymany w ryzach
najwieksi optymisci opuscili poklad podejrzewam ze z drobnych zostalem sam tutaj
wiem ze nie zyje sie wspomnieniami ale historia uczy ze takie stojaki z takim ff daja krolweskie zyski nie namawiam do kupna po prostu luzne refleksje i moze troche z okazji swiat czarowanie brudnej zimnej rzeczywistosci ;)
Też jestem na SKOKU już dłuższy czas. Troszkę mnie wkurza ta kiszonka, ale z drugiej strony ff na poziomie 3 %. Moim skromnym zdaniem będzie dobrze no ale czas pokaże.
tak jak myslalem zrzucaja kurs poluja na stopy i miekko jajecznych
ostrzegam nie dac sie wyleszczyc
technicznie papier wyglada zle
ale obroty moim zdaniem sa zbyt male zeby to bylo wiarygodne juz nie raz grajac zgodnie ze strategia AT ogladalem odjezdzajacy kurs oczywiscie po mojej sprzedazy
pamietajcie ze tutaj jest malo papiera w obrocie i dziury w karnecie wiec mozna bujac
cierpliwosci i bedzie dobrze
tak jak myslalem zrzucaja kurs poluja na stopy i miekko jajecznych
ostrzegam nie dac sie wyleszczyc
technicznie papier wyglada zle
ale obroty moim zdaniem sa zbyt male zeby to bylo wiarygodne juz nie raz grajac zgodnie ze strategia AT ogladalem odjezdzajacy kurs oczywiscie po mojej sprzedazy
pamietajcie ze tutaj jest malo papiera w obrocie i dziury w karnecie wiec mozna bujac
cierpliwosci i bedzie dobrze
Wskaźnik Wykupienie - Wyprzedanie (lub Wyprzedanie) - W-W wyraża procentowe odchylenie kursu z bieżącej sesji od kursu maksymalnego i minimalnego z k poprzednich sesji. Współczynnik k może być dowolnie zmieniany.
kurs[t] - kurs[min z k]
W-W(k,t) = -------------------------------------- * 100 [%]
kurs[max z k] - kurs[min z k]
Interpretuje się, że wysokie wskaźniki W-W (powyżej 90 %) stanowią korzystne momenty sprzedaży, gdyż świadczą o wysokim kursie akcji w stosunku do k poprzednich sesji, a niskie (poniżej 10 %) są korzystne dla kupna. Obie te zasady dotyczą rynku stabilnego.
tytul tego watku jest b.trafny
albo my ich albo oni nas
czy pod koniec grudnia ktos z was przedal skoka ponizej ceny zakupu?a potem przygladal sie odpalowi?szczerze
ja odchodze od kompa jestem tylko czlowiekiem i tez mnie to wkurza ale swiat spekulacji jest najokrutniejszym swiatem wykreowanym przez czlowieka
tu nie ma litosci a jest jazda po psychice slabych jednostek