• Szkolenia Forex Autor: ~Giovanni [221.224.90.*]
    czy ktoś ma jakieś wiadomości o ewentualnych szkoleniach dotyczących Forex?
    Najchętniej bezpłatne, ale wiadomo jak to bywa. Może ktoś już uczestniczył lub coś więcej wie?
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~meander [62.117.69.*]
    http://www.globtrex.com/Szkolenia

Odbyłem jedno. Bezpłatne, zwięzłe, precyzyjne.
  • Re: Szkolenia Forex - Globtrex.com Autor: ~Fryderyk L. [87.207.59.*]
    niezłe
  • Re: Szkolenia Forex - Globtrex.com Autor: ~Krystian [216.245.202.*]
    ja też byłem, spoko. Mają bezpłatne i płatne w zależności od tematyki.
  • Re: Szkolenia Forex - Globtrex.com Autor: ~wmx [209.159.158.*]
    "teoria Fibonacciego w praktyce" bardzo klaruje info na ten temat, sporo osób jak się okazało na szkoleniu nie umiało wykorzystać fibo w ogóle!
  • Re: Szkolenia Forex - Globtrex.com Autor: ~witek [64.191.121.*]
    akurat techniki fibonacciego nie należą do najłatwiejszych...
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~JaguarTrend Team [89.77.77.*]
    Witaj,
    Kiedyś miałem taki sam problem, teraz jestem już dużo dalej, ale jak najbardziej Ciebie rozumiem.
    Po kilku latach nauki i inwestycji na rynku Forex, wraz z klegami z "branży" stworzyliśmy blog gdzie dzielimy się naszą wiedzą z wszystkimi którzy jej potrzebują, prowadzimy również darmowe szkolenia Forex.
    Po więcej informacji zapraszam na http://www.jaguartrend.pl/
    Najbliższe szkolenie 9.01.2010 w Katowicach http://www.jaguartrend.pl/informacje/

Pozdrawiam i życze sukcesów
    Piotr

JaguarTrend Forex Team
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~walek [77.254.39.*]
    olej kolesi z jaguar. Nikt kto ma wiedzę nie podzieli się nia za darmo. Przczytaj pare książek i po dwóch latach cięzkiej pracy dojdziesz do czegoś. Uważaj również na płatne sygnały Mathias Rothbard = Andrew Rothbard = signalforex.eu. Izraelski naciągacz
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Jemer [58.246.76.*]
    Takie jak podałeś szklenia są dobre ale widzę że mało ich jest, może będzie więcej w przyszłości.
    Trochę nie zgodzę się z kolegą który krytykuje szkolenia brokerów, bo forex też trzeba znać z tej strony, książki oczywiście też warto kupić. Ale sam jestem ciekawy jakie teraz oferowane są szkolenia, może sam skorzystam, piszcie co macie
  • Re: Szkolenia Forex Autor: enforces [89.228.234.*]
    byłem u jednego brokera i takie szkolenie wyglądało wprowadzeniem co i jak, co to forex i potem 66% czasu jechali o platformie. Nie mówię że nie było ciekawie, ale raczej pokazywali możliwości platformy, a jak ktoś nie znał praktycznego zastosowania pewnych wskazników i strategii i tak nic z tym nie zrobi.
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~kkk [89.200.230.*]
    Właśnie , gdzieś tak po 2 latach coś świta ... Po drodze wzrok się psuje , noce są zarywane , ale nadzieja że właśnie to ten system , jedyny w swoim rodzaju , już prawie dopracowany cały czas pcha tę machinę do przodu...
  • Re: Szkolenia Forex Autor: 4tunat [84.10.103.*]
    Dla początkujących foreksiarzy polecam darmowe szkolenia webinar(internetowe) np. z firmy Globtrex(/www.globtrex.com/Szkolenia). Po zarejestrowaniu się można otrzymać dostęp do takich szkoleń z podstaw rynków forex i derywatów. Sama stronka zresztą jest też niegłupia ...
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~forexbadania [76.73.75.*]
    Prowadzimy firmę "Forex Badania", która zajmuje się badaniami nad rynkiem forex oraz m.in. zbieramy informacje na temat wszelkiego rodzaju szkoleń właśnie tego dotyczących.
    Należy pamiętać, że istnieje bardzo dużo rodzajów szkoleń i faktycznie w rankingu brokerów dominują szkolenia globtrex.
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Gość [88.220.124.*]
    Bezpłatne webinaria:
    http://www.forextradesystem.com/edukacja/szkolenia/
  • Re: Szkolenia Forex Autor: marrros [82.210.162.*]
    A czy ktos moze slyszal o szkoleniach arw.edu.pl i moze sie wypowiedziec na ich temat? Warto?
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Yoyo [77.45.12.*]
    odbyłem jedno sugestia wyniesiona ze szkolenia ograniczyła mój zysk o jakieś 4-5 figur na GBP/USD zamknąłem krótką po 1,65 więcej na szkolenia nigdy nie zaglądnę !
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Mariusz [109.123.93.*]
    ja korzystam z tych darmowych www.globtrex.com/Szkolenia zastanawiam się jeszcze nad płatnymi, ale na razie jeszcze nie potrzebuje
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Mress [87.106.61.*]
    Mi też przypasowało szkolenie nie wiem o co chodzi
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~SteFX [77.112.46.*]
    Znalazłem jeszcze to http://forexchartist.pl , co o tym myślicie?
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~oxygen [79.186.181.*]
    Forexchartist - strona mi nie wchodzi, wyskakuje jakiś błąd. To źle wróży... :)

Wiem że ciekawe kursy on line robi też Sebastian Urbański ze szkola-forex.pl. Sporo o nim opinii w necie (zarówno pozytywnych jak i negatywnych) więc to raczej dobrze - ja lubię jak ktoś ma niestandardowe podejście na kursie - wtedy wiem za co płacę, a nie że jest to jakaś szkółka niedzielna :P
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~SteFX [77.112.46.*]
    pozytywnych nie pisanych przez samego Pana Mentora o szkola-forex.pl nie znalazłem, za to na tym forum jest dużo ciekawych informacji: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?t=10199
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~stay_away [87.105.190.*]
    Forexchartist działa, tylko się wolno ładuje... Mam znajomego, który był na tym kursie. Był zadowolony :) Przestudiowałem jego notatki żeby się czegoś dowiedzieć: sporo Fibonacciego, formacji harmonicznych, day trading.

A co do poprzedniego posta i szkoly-forex - z moich doświadczeń wynika, że to jest trochę inna bajka. Tam jest Swing Trading, świece, fibonacci też, ale chyba jest go mniej... Nie ma w ogóle wstęg, są za to dość niestandardowe wejścia, z których mentor musi się tłumaczyć kursantom (i robi to racjonalnie! :P). Moim zdaniem to również jest bardzo pouczający kurs. Ale porównywać i wskazywać gdzie lepiej to już się nie podejmuję :)
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Gość [192.168.2.*]
    Ja byłem pod koniec maja na szkoleniu organizowanym przez Efix Polska z jednym z maklerów na temat teorii fal Elliotta. Mam też z tego prezentację jeśli ktoś jest zainteresowany.
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~homer79 [87.105.190.*]
    Słyszałem coś o tym szkoleniu... Chętnie obejrzałbym tą prezentację. Możesz podesłać na maila? ponczek1979@o2.pl. Będę wdzięczny :)

Natomiast co do pierwszego pytania i darmowych kursów to powiem tak: na rynku Forex nie ma darmowego dostępu do szczegółów technicznych i praktyki - czyli do tego co de facto umożliwia zarabianie pieniędzy. Są niby darmowe webinaria u Urbańskiego, ale już szkolenie i LTR trzeba zapłacić. Forexchartist też kosztuje, tak samo szkolenie w Efix...
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Gość [192.168.2.*]
    No właśnie szkolenie w Efix było bezpłatne a co najlepsze wtedy nawet jeszcze nie grałem na realu tylko na koncie demo
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~homer79 [87.105.190.*]
    Hmm czyli to było szkolenie z podstaw? Czy nauka inwestowania? Jeśli to pierwsze to moim zdaniem szkoda czasu. Jeśli to drugie - to byłoby całkiem interesujące... Ja teraz zainteresowałem się webinariami u Urbańskiego i muszę powiedzieć że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony!
    dla zaawansowanych może być ciekawy program w trybie indywidualnym http://mpac.pl/index.php/Oferta-szkolen/szkolenia-indywidualne/szkolenia-dla-zaawansowanych

Analizę sytuacji wyjściowej
    Minimum 4 godziny ćwiczeń* z trenerem przy użyciu notowań online
    30 dni wsparcia merytorycznego po zakończeniu szkolenia (komunikacja e-mail)
    35-70 godzin wsparcia trenerskiego między etapami szkolenia
    Bezpłatna analiza jednej z par walutowych lub indeksu giełdowego 1 raz tygodniowo przez okres 3 miesięcy (w sumie 14 analiz)
    Zoptymalizowany podręcznik uwzględniający poziom zaawansowania i potrzeby uczestnika
    Certyfikat ukończenia szkolenia
    5% zniżki na konsultacje
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~homer79 [83.11.236.*]
    Bardzo dziękuję za prezentację! Bardzo ciekawa, ale w sekcji "przykłady" aż się prosi o komentarz wykładowcy :) Ale po takie rzeczy trzeba się właśnie wybrać na kurs... Ja jestem uczestnikiem LTR u Sebastiana Urbańskiego. Jak tylko będzie okazja podpytam go o kilka rzeczy z tej prezentacji :-)
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~kaczka_dziwaczka [83.8.250.*]
    Z tego co się orientuję na kursach Power Forex przerabia się fale Elliota (i nie tylko)! No chyba że coś się zmieniło w ostatnim czasie...
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~inwestor [79.186.251.*]
    Hmm ostatnimi czasy (byłem na kursie przed wakacjami) fale Elliota jeszcze były... ;-)
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~nowy [83.25.196.*]
    ja również zobaczyłbym z chęcią ta prezentację orzep @vp.pl
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~anna [83.6.194.*]
    ja również poproszę o prezentację katerman16@interia.pl

Dzięki
  • Re: Szkolenia Forex Autor: radekszpak [79.186.251.*]
    Witam! Czy ktoś się może wybiera na wrześniowe szkolenie Power Forex we Wrocławiu?
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Robsi [195.116.81.*]
    Jeżeli uważasz, że darmowe szkolenia nauczą Cię zabawy na fx to życzę powodzenia, a Ci co proponują niech wpierw napiszą ile zarabiają. Jak widzę jest tutaj tylu znawców, ale mało, który może pokazać roczny zysk netto :) Ja przeczytałem kilkadziesiąt książek po kilka razy, słuchałem "znawców" na forach i wtopiłem przez to kilka tyś zł. Nie ma idealnego systemu dla każdego, psychika jest tak samo ważna jak Twoja wypracowana i wyuczona na pamięć strategia gry uwzględniając w to ryzyko itd. Pozdrawiam :)
    zobacz tutaj http://mpac.pl/index.php/Oferta-szkolen/szkolenia-indywidualne . Nie są to jakieś duże koszty bo ceny zaczynają się od 240zł a nie sądzę aby w darmowych coś konkretnego przekazali. Raczej to szkolenia reklamowe
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Renton_dm [89.187.244.*]
    Darmowy Biuletyn Tygodniowy:

GIEŁDOWY WIZJER Infoinwestor.pl

Analizy polskich indeksów, DAX, SP500, EURUSD oraz polskich akcji

Zapraszam do pobierania!!!

http://www.infoinwestor.pl/analizy,artykuly/czytaj/68
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~bax [84.10.188.*]
    zasada pierwsza
    przeczytaj ze 3-5 ksiazek o gieldzie ktorych pelno mozna sobie wyszukac w goglach
    a pozniej mysl o szkoleniu bo inaczej to
    tylko spolecznie wydasz pieniazki
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Boby_Fischer [31.175.79.*]
    Before (02-03-2012) :
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3296317374072&set=a.1567669518956.81995.1451973790&type=1&ref=nf

After (06-03-2012) :
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3319081663165&set=a.1567669518956.81995.1451973790&type=1&ref=nf
    na googlach nic ciekawego się nie znajdzie. Przerabiałem to wielokrotnie. Niestety szczegółową wiedzą nikt się nie będzie dzielił za free
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Adrian [91.193.40.*]
    forexsparta.pl
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~lokuvha [79.186.43.*]
    Zbrojownia, trening, this is foooooreeeex! Dobrze sie czujesz/czujecie, tworco/tworcy tego czegos?
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Gracz [83.3.115.*]
    A mi się podoba ! Tak trzymać.
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Iwona [93.105.132.*]
    Właśnie przeszłam to szkolenie. Bardzo duża wiedza prowadzących ale co najważniejsze to jedyna firma jaką znam z którą mogę inwestować live i wykorzystywać to czego mnie nauczyli. Nie oszukują i super obsługa.

• Re: Szkolenia Forex Autor: ~Uczestnik [149.254.51.*]
    Urbanskiego szczegolnie odradzam!!! Mowie to z doswiadczenia jako uczestnik kursu. Bierze kupe kasy ... i mowi o rzeczach, ktore mozna latwo znalezc na necie ZA DARMO. Zarowno ja jak i inni kursowicze doszlismy do wniosku, ze ten facet najnormalniej w swiecie robi kase na KURSACH, nie na FOREX!!! Szkolenia to dobry biznes. Zawsze sie znajdzie ktos, kto zaplaci za obietnice 'gruszek na wierzbie'. A jak nie wyjdzie (nikomu kogo znam z kursu Urbanskiego nie wyszlo) to jest to twoja wina. Dodatkowo facet jest chamski, nie wywiazuje sie z umow a pozniej nie chce zwrocic pieniedzy. Jednym slowem osobnik na bardzo niskim poziomie. Chcesz wyrzucic pieniadze w bloto? Zapisz sie na kurs Urbanskiego!
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Seb [146.198.114.*]
    Cala prawda o kursach Sebastiana Urbanskiego Szkola Forex, w pelni podlaczam sie do przedmowcy. Nic konkretnego, wszystko operte na starych sprawdzonych przeanalizowanych przykladach, nic konkretnego na LIVE, zlapany nascie razy na bublach. A najgorsze to te jego programy dla investorow. Tylko dla przykladu przystapilem do kilku nich z najnizszym mozliwym depozytem dla sprawdzenia jak zawodnik dobrze kreci. STRATY, STRATY, STRATY a obietnice wielkie. Do tego jego "swietne" uklady z brokerami, nigdy pozostalych pieniedzy nie wyciagniesz. Bardzo duzo konkretnych kursow mozna znalesc w jezyku angielskim. Wielce odradzam Szkola Forex, zycze powodzenia i pozdrawiam.
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Zofia [91.233.113.*]
    Głupoty gadasz. Urbański jest wspaniałym szkoleniowcem. Jest to człowiek z pasją. Widać , że kocha to co robi. Uczestniczyłam w kilku szkoleniach. Owszem jest drogi., ale otrzymana wiedza jest warta tej ceny.

• Re: Szkolenia Forex Autor: ~Artur900 [89.64.24.*]
    Ja miałem szkolenie z zarabiania na spadkach i wzrostach we Fraktal Trader. Muszę przyznać, że jak tylko wszedłem widziałem błysk w oku prowadzącego. Mówił z zapałem, aż się chciało słuchać. Wiele się dowiedziałem i na prawdę pomogło mi to grać lepiej. Polecam te szkolenia!
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Magda [79.191.88.*]
    To prawda, prowadzący to szkolenie, są do tego stworzeni, nie wiem czy to wyuczone, czy mają taki dar, talent ;) Ale polecam.
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Kamil [79.191.102.*]
    Bardzo pozyteczne szkolenia prowadzi firma Fraktal Trader
  • Re: Szkolenia Forex Autor: ~Łukasz [185.55.48.*]
    Ja często biorę udział w szkoleniach Admiral Markets. Można się zapisać u nich na stronie www.admiralmarkets.pl w zakłądce edukacja. Tam z tego, co pamiętam są też webinary bezpłatne.