• MOJ przyspiesza Autor: ~benek [88.199.56.*]
    MOJ, producent sprzęgieł i urządzeń wiertniczych, liczy, że po nie udanym trzecim kwartale znów wypracuje zysk netto w ostatnich trzech miesiącach
    ;;- Są na to duże szanse. Cały rok na pewno zakończymy na plusie - mówi Andrzej Kosecki, prezes katowickiej spółki.

MOJ po trzech kwartałach ma 0,4 mln zł zysku netto przy 13,7 mln zł sprzedaży. W 2008 roku firma z tzw. zaplecza górniczego zarobiła na czysto 1,7 mln zł. MOJ systematycznie rozszerza asortyment m.in. o stojaki.

- Obecnie trwające spowolnienie to dobry moment, aby dokonać zmian w ofercie handlowej. W kolejnych kwartałach będziemy próbowali zaistnieć w szeroko rozumianej hydraulice - dodaje szef przedsiębiorstwa.

parkiet.com;
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~maniek [188.146.15.*]
    Dzisiaj dosłownie MOJ przyspieszył ! ,,Rekordowe '' obroty { śmiech na sali } tylko szkoda że na minus ponad 4% !!!
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~Majka [62.121.81.*]
    Po 2 zł kupię większą ilość i wtedy mogę czekać dwa lata na wzrosty.Powyżej 3zł to stanowczo za drogo.
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~icm [195.116.222.*]
    majka ta spółka ma 2,30 zł samej gotówki na akcje.
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~Majka [62.121.81.*]
    Za parę dni pomyślę nad zakupem,może jednak uda sie troche taniej.
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~maniek [188.147.5.*]
    Majka> o 2 zł zapomnij . Tutaj wystarczy że na chwilę przypomni sobie o spółce spekóła i 3 z przodu będzie tylko wspomnieniem . Pozatym spółka moim zdaniem jest mocno nie dowartościowana i myślę że nawet bez spekóły w perspektywie czasu da zarobić . Oczywiście jak ktoś ma trochę wolnej gotówki to może zaszaleć na tą chwilę np na Boryszewie ale i na MOJ też przyjdzie kolej .
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~Iw [84.203.41.*]
    Maniek, wyluzuj, kto kupi Moja powyżej 3.50, po to aby zamrozić gotówkę na kilka lub kilkanaście miesięcy.
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~maniek [188.147.5.*]
    O to jestem spokojny. Jakoś człowiek to taka dziwnie nieprzewidywalna .Nie chce kupić po 3 zł a jak zobaczy 4 to łyka ile wlezie . A swoją drogą w tym przypadku 3.50 to w cale nie będzie drogo . Wiem doskonale że w obecnej chwili i już od dłuższego czasu obrotu na spółce właściwie nie ma ale tak jak napisałem wcześniej i MOJ będzie mieć swoje 5 minut . Kto kupi wcześniej ten zarobi.
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~icm [195.116.222.*]
    niedawno z 2.20 zł na 4,70 w trzy dni.W spółce nic negatywnego ani bardzo pozytywnego .Codzienna praca + wiele gotówki na kontach.Docelowo zostanie wchłonięty ( to moja opinia).6 zł to cena godziwa.Dla Gorola wart jest 2 x więcej.
  • Re: MOJ przyspiesza Autor: ~maniek [188.147.34.*]
    Tak jak piszesz 6 zł to godziwa wycena ale najpierw niech na trwałe przebije 4zł . Oby jak najszybciej .
[x]
MOJ 1,25% 1,62 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.